'תשמרו על הבית' ציור של יוני

• הוסף לסימניות
חבר'ה, צריך להפריד!
לא כל הפעילות נעשית ע"י שופכי האקונומיקה,
ישנן פעילות שונות חלקן ע"י אנשים שלצערנו לא מבינים בדרכי הסברה ושיכנוע ואינם נועצים ברבנים, ויש את אלו שכן.
ועד כמה שידוע לי, יוני אינו מצייר היום כמעט שלא לש"ש. והוא קשור לרבו הרב יצחק זילברשטיין שליט"א כך שסביר להניח שהכל אחרי התייעצות איתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;780913:
לפרסם את החוסיד עם השיקצע זה פשוט נורא!

עוד עיוות, מה למען השם מצפים מבעל שאשתו הולכת כך? שבנוסף לצער שיש לו מכך גם יריב איתה ויהרוס את השלום בית שלו? כאילו שבמילה אחת שהוא יאמר לה היא תשנה את תלבושתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781074:
ר' אהרן אמר את הדברים ביחס לשיחות בנושאי צניעות, ולדעתי מכאן ועד לפרסם את הקריקטורה הזו- המרחק רב.
ומלבד זאת, התשובה היא שלא ממין השאלה, שכן אף אחד לא אמר לו שאותן אלו שהולכות שלא בצניעות עושות כראוי, אלא שלא זו הדרך להלחם בזה- ע"י הוספת פריצות, לא עליך המלאכה לגמור- אם אינך יכול לשנות את המצב אין זה באחריותך, הקב"ה לא מצפה שתעשה דברים מטורפים ולא יעילים כיון ש"המצב קשה", שב ואל תעשה עדיף.

ועוד נקודה למחשבה- אותם אלה ש"באמת כואבת להם הפריצות, ומבחינתם אם רוצים לזעזע את הציבור" הרי מנסים שנים על גבי שנים לשנות את המצב, כל פעם באותם שיטות- רק יותר חזק, ושום דבר לא משתנה (לפי טענתם עצמם שהרי הם אומרים שהמצב נהיה גרוע יותר). איך הייתם מגדירים את מי שמנסה לעשות את אותם דברים ולהגיע לתוצאה שונה???

מאד מרגיש לי שמי שמוציא את הדברים האלו לא מגיע ממניע של ירא"ש, אלא מתוך כעס פנימי על אותן נשים, ויותר ממה שחשוב לו שזה ישתנה- חשוב לו "לתת להם בשיניים", שכולם יראו כמה הן לא בסדר וכו'.
קראת את כל דברי?
אתה בעיקרון צודק, ואני גם הדגשתי שאני לא אומר זאת כדעתי, בכל אופן בשביל שאלתך הראשונה בדיוק יש רבנים, ומי שאני מכיר הפעיל בנושאים אלו [וכולם נתקלו מן הסתם בפועליו...] הוא בהחלט מתייעץ עם רבנים, אני לא יודע מה המניעים של אחרים.
כנ"ל לגבי הטענה האחרונה, המניעים הם בהחלט מכאב לב ואין לי כבר כח להאריך בזה.

מה שטענת שהדברים לא משתנים, זה לא מדויק, ישנם מקרים רבים של התחזקויות בנושא, גם אצל נשים יראות שמים, שפתאום חשבו לעצמם: "אז מה עם בעלי לא אומר לי כלום? אז מה עם על פי הרב שלי או עפ"י גדרי ההלכה אני הולכת כראוי? בסדר, אבל יש כאן אנשים שזה מפריע להם, למה לי להסתבך? הרי אף אחד לא מחייב אותי ללכת ככה?! וכו' וכו'" , רק שאצל אלו שבנתיים סותמות אזנים ועינים, ולא מתחשבות אכן מצב הלבוש היום הולך ומחמיר, ומקוים שבעז"ה כולם ישימו לב מה שהם עושים...

צר לי אך זמני אינו עמי כדי להמשיך וללבן את הנושא, פחות או יותר כתבתי הכל בהודעתי זו והקודמת, ומי שרוצה לבקר על דברי, אין טעם שיעשה זאת לפני שיקרא אותם היטב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781082:
עוד עיוות, מה למען השם מצפים מבעל שאשתו הולכת כך? שבנוסף לצער שיש לו מכך גם יריב איתה ויהרוס את השלום בית שלו? כאילו שבמילה אחת שהוא יאמר לה היא תשנה את תלבושתה.

מה עיוות?
שזה נורא לפרסם את זה, או שפירסומו אותה איתו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781082:

ומה עם ההפוכים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי.;781086:
מה עיוות?
שזה נורא לפרסם את זה, או שפירסומו אותה איתו?

מהקריקטורה נראה (לפחות לי) ביקורת כלפי הבעל, ואני חושב שזה לא מוצדק כי זה לא בשליטתו.

• הוסף לסימניות
לעצם ענין הרבנים, על הנ"ל למשל, ידוע לי שהוא לא זז צעד בלי לשאול רבנים, ודווקא
האם הוא שאל את הרבנים החתומים על המכתב אם הם מתירים לו לפרסם אותו בצמוד לתמונה הגועלית הזו?

האם נכון לפרסם - שסע צר קצר וכו' בכל הרחובות - שילדים / בחורים / נערים תמימים יבואו אח"כ לשאול - מה זה שסע??? למה להכניס להם לראש את כל זה - זה לא נוגע אליהם כלל?

ונניח שהתמונה אמורה לזעזע וכו' וכו' - למה הבעל והאשה נראים כ"כ מאושרים שם? התמונה לא משיגה שום מטרה מלבד לדוש בצניעות בחוסר צניעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה;781149:
האם הוא שאל את הרבנים החתומים על המכתב אם הם מתירים לו לפרסם אותו בצמוד לתמונה הגועלית הזו?

האם נכון לפרסם - שסע צר קצר וכו' בכל הרחובות - שילדים / בחורים / נערים תמימים יבואו אח"כ לשאול - מה זה שסע??? למה להכניס להם לראש את כל זה - זה לא נוגע אליהם כלל?

ונניח שהתמונה אמורה לזעזע וכו' וכו' - למה הבעל והאשה נראים כ"כ מאושרים שם? התמונה לא משיגה שום מטרה מלבד לדוש בצניעות בחוסר צניעות.

בהחלט נכון.
[כזכור אני לא דברתי על מודעות ספציפיות, אלא על בנאדם שפועל גם הוא בדרכים כאלו. אין לי מושג מי פרסם קריקטורות אלו. בתקוה שלפני תגובה קוראים היטב את ההודעות המוגבות]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781106:
מהקריקטורה נראה (לפחות לי) ביקורת כלפי הבעל, ואני חושב שזה לא מוצדק כי זה לא בשליטתו.
נו, נו. (וד"ל)

• הוסף לסימניות
אצלנו בשכונה חילקו בתלמודי תורה ובית ספר מכתב בשם רב שכונה.
מכתב מכובד, ומכבד שמעורר בצורה שהלב נפתח וכל אחד מנסה לראות במה הוא יכול להתחזק עוד
וזה בהחלט עזר לי לחשוב מה אשתדל לקבל על עצמי לקראת החג ואוכל להתמיד בו בע"ה

תורת התוכחה היא אומנות ולא לכל אחד יש את היכולות להעיר בצורה נכונה,
תמיד אמרו לנו אם התוכחה לא באה מתוך אהבה אין בה תועלת והיא אסורה

כל אלה שצועקים ברחוב ומחפשים מי לא צנועה לא נראה לי מביאים תועלת כי ההפך הוא הנכון, קחו לדוגמא אישה שעדיין אינה מספיק צנועה אבל בשבוע האחרון בדיוק קיבלה על עצמה להאריך חצאית בעוד 5 ס"מ אולי עדיין החצאית קצרה אבל היא מתאמצת ומשתדלת, יבוא מישהו כזה ויצעק הוא יוריד אותה חזרה מטה.
יצא לי לשמוע כמה פעמים הערות של נשים וגברים בצניעות באמצע רחוב ליד כל עמך בית ישראל, לצערי השפה בה דיברו לא הוכיחה על יראת שמיים יתרה, והרי צניעות היא לא רק בלבוש אלא גם בדיבור ובהתנהגות אז היכן דוגמא אישית של אלה המתיימרים ללמד אחרים מוסר?

אני מאמינה שישנם רבים וטובים שמעירים עם מטרה טובה ולשם שמיים והמעשים שלהם בטח נושאים פירות, אבל אני חושבת שאלה שהם יראים באמת ואכפת להם הדרך בה הם נוקטים מתאימה יותר לאנשים יראי שמיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781082:

אדוני, לא נולדתי אתמול וגם לא התחתנתי אתמול, בית בריא בנוי באופן שהאשה רוצה לרַצות את בעלה [גם] באיך שהיא לבושה, ואצל זוג בריא בד"כ הבעל לא צריך לריב עם אשתו ללכת באופן נורמלי וצנוע, [אני לא מדבר על משהו חריג, לא מדברים כאן על שאל ולא על בגדים מדיזינגוף, מדברים על משהו סולידי ועדין]
אני בעיקר מתכוון לומר שלרוב המניע של אשה ללכת כך או כך זה הרבה בזכות ה"עזרת גברים" בבית...
למרות שאשמח לקבל על זה אישור כאן, אך אני בטוח במה שאני אומר, וכפי שקבלתי מרבותי, והדברים מפורשים במקורות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוישה;781166:
בהחלט נכון.
[כזכור אני לא דברתי על מודעות ספציפיות, אלא על בנאדם שפועל גם הוא בדרכים כאלו. אין לי מושג מי פרסם קריקטורות אלו. בתקוה שלפני תגובה קוראים היטב את ההודעות המוגבות]
התכוונתי באופן כללי - לגבי הקריקרטורות הללו, ולא חלילה לאדם ספציפי - לכן "תלשתי" רק את המשפט ההוא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבי 24;781082:

אישה הולכת מה שנראה ומצא חן בעיני בעלה!
אם אישה יודעת שהוא לא אוהב אך שהיא הולכת היא לא תלך!
הבעיה שהרבה פעמים הוא רוצה שהיא תהיה קצת יותר בא נגיד מודרנית ובסוף זה מתדרדר להרבה יותר,
שהוא פותח לה את העניים הוא לא יכול לדעת כמה הן תפתחנה...

• הוסף לסימניות
כשאני רואה מודעות כאלה בנושאי צניעות
זה נותן לי תמיד הרגשה שמישו מנסה למצוא אשמים(ות) למצבו הרוחני,

לא הייתי מגזימה אם הייתי אומרת שזה אפילו נותן פידבק הלאה...
מותר לחטוא, זה לא אשמתינו, הכל אשם הדור הפרוץ,
אפילו יוני צייר... והמודעות אמרו...

בשונה מכך, בנושא האינטרנט שהוא קשור לכולם גברים כנשים,
הפרסומות הרבה יותר יעילות ומשיגות את מטרתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירה88;783202:
כשאני רואה מודעות כאלה בנושאי צניעות
זה נותן לי תמיד הרגשה שמישו מנסה למצוא אשמים(ות) למצבו הרוחני,

לא הייתי מגזימה אם הייתי אומרת שזה אפילו נותן פידבק הלאה...
מותר לחטוא, זה לא אשמתינו, הכל אשם הדור הפרוץ,
אפילו יוני צייר... והמודעות אמרו...

בשונה מכך, בנושא האינטרנט שהוא קשור לכולם גברים כנשים,
הפרסומות הרבה יותר יעילות ומשיגות את מטרתם.
לענ"ד הכל תלוי ברוח ובסגנון המודעות
כקרובים לענף הפרסום אנחנו יודעים שתמיד אפשר למצוא את דרך האמצע להעביר מסרים בצורה ראויה וסולידית, ולהגיש אותה בצורה חדה, אפילו אם היא נראית עקיפה.
בנושא רגיש כמו צניעות הגישה נכונה שבעתיים.
צודקים אלו שאמרו שאין ענין להוציא את הדבר לרחוב בצורה בוטה וגלויה, שאמורה לעורר אסוציאציות לא נעימות אצל נערים וצעירים, הפתגם העממי אומר 'לא לגלות לשיכור היכן קונים את היין' כשמדברים גלויות על הנושא זה גורם להפרעות, יותר מאשר לתועלת. ואולי אפילו מעורר ריאקציה.
תמיד ידענו השיטה של מקל נועם ושכנוע, היא השיטה היחידה שעובדת דה פקטו, והצורה ההפוכה מביאה רק תוצאות הפוכות, גם אם אנחנו מחפשים להביע בצורה שתעורר אוירת נגד חברתית עלינו להביע זאת בצורה של כאב, עד השיתין, בצורה של 'האם חשבת עד כמה את מכאיבה בהופעתך', האם קצת תשומת לב רדודה מצדיקה את הגיהינום שאנחנו ממיטים על הסביבה' או 'מספיק סבלנו אולי נתעורר בתשובה ונמנע את העונש החמור של ושב מאחריך.

• הוסף לסימניות
מה שיותר מפריע לי מהכל זה: כשיוני רוצה לצייר לימוד תורה הוא מצייר ליטאים וכשהוא מצייר אופנה וכו', הוא מצייר חוסיד עם כל הלבוש והצורה.

למה???

• הוסף לסימניות
כל אחד והמעלה שלו, החסידים - שלא שינו לבושם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי;803061:
מה שיותר מפריע לי מהכל זה: כשיוני רוצה לצייר לימוד תורה הוא מצייר ליטאים וכשהוא מצייר אופנה וכו', הוא מצייר חוסיד עם כל הלבוש והצורה.

למה???

את באמת רוצה תשובה?!

קודם כל אם כבר מתעמקים- תתעמקי עוד קצת, הוא צ'למערס...
דבר שני חוסיד מבטא יותר את הניגוד מאשר הליטאי. תמיד כשרוצים לבטא'דוס' עושים זאת ע"י שטריימל.
ודבר שלישי- אני בטוחה שיוני לא התכוון לעורר פילוג מסוג זה.
ואת הדבר הרביעי אני שומרת לעצמי - - -

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה