הגיוני- כן. השאלה היא האם המקום עבודה יקבל את זה.במקום עבודתי לא נותנים יום חופש בתשעה באב.
בשנים האחרונות לקחתי חופשה על חשבוני, ואני תוהה האם בהנחה ובדר״כ בצומות אני לא מרגישה טוב, האם הגיוני להודיע על יום מחלה מראש?
חבל לי על היום חופש
אשמח לעצתכם
איך היית אומר את זה?הגיוני- כן. השאלה היא האם המקום עבודה יקבל את זה.
יש לך ימי בחירה? אם כן את יכולה לבחור בו בתור יום חופש.איך היית אומר את זה?
וגם - הנקודה היא שזה יום שבעצם בכל מקרה אסור לי לעבוד. זה לא שכל צום אני לוקחת יום מחלה...
יש הרבה שמקבלים מחלה מהיום הראשון..יש לך ימי בחירה? אם כן את יכולה לבחור בו בתור יום חופש.
אם לא תקחי יום מחלה בלי תשלום.
(בכל מקרה לא תקבלי על היום הזה, אלא אם כן זה על חשבון ימי חופשה, שאותם עדיף לקחת לחול המועד וערב יום כיפור)
ממתי מקבלים תשלום על יום מחלה מהיום הראשון? מחלה זה בכל מקרה לא בתשלום. רק חופשה.שאלה לרב, אבל לכאורה זה כמו שתשברי בכוונה רגל - ואז תקחי יום מחלה על חשבון המעסיק, לכאורה זה משהו שאת גורמת לעצמך.. וזה גזל, אבל תשאלי רב ...
זה לא רק עובדי הוראה?יש הרבה שמקבלים מחלה מהיום הראשון..
יש מקומות שנותנים חופשה מהיום הראשון!, וגם אם לא, זה עוד נידון לכאורה עובד שלא מגיע לוקח חופשה בתשלום (או שנכנס למינס ) ויש מעסיקים שגם אם זה לא על חשבונם לא ירצו שזה יהיה על חשבון ימי מחלה...ממתי מקבלים תשלום על יום מחלה מהיום הראשון? מחלה זה בכל מקרה לא בתשלום. רק חופשה.
מי אמר שאם אדם נחלה בכונה זה גזל אחכ לקחת יום מחלה.. אם הוא חולה הוא חולה מה משנות הנסיבות? כמובן מעולם לא שאלתי אבל ממש לא חושבת שזה ברור..שאלה לרב, אבל לכאורה זה כמו שתשברי בכוונה רגל - ואז תקחי יום מחלה על חשבון המעסיק, לכאורה זה משהו שאת גורמת לעצמך.. וזה גזל, אבל תשאלי רב ...
אין שום בעיה בזההבעיה שכבר יבינו שכל תשעה באב אתם חולים וזה כבר יהיה שקוף...
מעניין אם באמת יאחזו ראש משנה לשנה.הבעיה שכבר יבינו שכל תשעה באב אתם חולים וזה כבר יהיה שקוף...
רציתי להבין מה המקובלות לפני שאני שואלת רב.אז שאלי רב ותפטרי לעצמך את כל הבעיות
יום אחד בשנה נראה לך שמשהו אוחז שזה יוצא באותו יום?הבעיה שכבר יבינו שכל תשעה באב אתם חולים וזה כבר יהיה שקוף...
ואם הם יבינו מה הבעיהמעניין אם באמת יאחזו ראש משנה לשנה.
באותו יום זה מוזררציתי להבין מה המקובלות לפני שאני שואלת רב.
וגם, איך להודיע על היום הזה? האם מראש, או פשוט בבוקר של תשעה באב להגיד שאני חולה, משהו אחר?
חד משמעית יום מחלה, לפחות בשבילי. זה אינדבדואלי לכול אחת לפי המצב הבריאותי שלה.במקום עבודתי לא נותנים יום חופש בתשעה באב.
בשנים האחרונות לקחתי חופשה על חשבוני, ואני תוהה האם בהנחה ובדר״כ בצומות אני לא מרגישה טוב, האם הגיוני להודיע על יום מחלה מראש?
חבל לי על היום חופש
אשמח לעצתכם
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים