מידע שימושי תתחילו לאגור ח''פ

מצב
הנושא נעול.
אולי תהפכו את הסדר הוצאה מיותרת וכו' .........
אז זהו שיש אנשים שאצלם זה לא הוצאה מיותרת כי יש להם עשרה ילדים ואמא שחוזרת גמורה ב4 וצריכה להאכיל לקלח ולהכין אוכל למחר וכו'
אז זה בכלל לא הוצאה מיותרת!!!!
סוג של עוזרת.....במחיר די מוזל.... כ100 150 שקל לחודש ואתה מקבל עוזרת צמודה ששוטפת לך מאות כוסות צלחות וכפיות.....:cool:
המחיר הרבה יותר גבוה מ150 שקל.
המחיר הוא הנזק הסביבתי.

איי אפשר להתעלם מהיתרון הבריאותי של הח"פ: הגיינה.
ואחרי תקופת קורונה ארוכה כל-כך, זה אמור להיות במודעות.
אצלינו בבית לא משתמשים במסיכה פעמיים וגם כוסות ח"פ, אני זורקת כל פעם שאני רואה משומש- ילד חזר מהרחוב, נגע במשהו, נגע בפה- ושתה בכוס. לו זו תהיה כוס אמיתי, האם כל שטיפה שלה היא אכן ברמה ממגרת חיידקים? לא נראה לי.
(אולי אצל @GRN כן). אני זורקת גם קופסאות שיש שמתייחסים אליהם כרב פעמיים.
ועוד סיבה לזה שאנשים צורכים ח"פ- פדנטיות, יש שיאמרו פדנטיות יתירה. יש אנשים שזה לגמרי מפריע (בלשון עדינה) להם לשתות/לאכול בכלי אמיתי, אפילו בבית שלהם- אפילו אם הם שטפו... לכו תבינו...

עצם זה שהחוק פוגע באופן חד משמעי בעיקר בחברה החרדית, אומר דרשני. צר לי.

ואגב, מדיח בשבילי לא היה פותר את העניין, לא סומכת עליו.
אז פדנטים יאלצו לשלם יותר, אין מה לעשות. לפדנטיות כנראה יש מחיר.

אפשר לסכם כך:
המגזר ואיכות הסביבה אף פעם לא צעדו יד ביד
ככה עצוב ככה נכון
וטוב שכתבת "המגזר" כי התורה כן מלמדת אותנו לתת דעתנו שלא נחרב ונקלקל.

זה לא חינוכי,
מה הבעיה החינוכית בשימוש בכלי פלסטיק?
אלוקים! לאיפה אנשים הגיעו!
אה, רגע, אולי לכן זרקו את הילד שלי מהת"ת...
כעת אני מבין... שלחתי איתו סלט בצלחת פלסטיק.
הכל ברור.... יוסי! איפה אתה? תתבייש לך! מוציא צלחת חד פעמית באמצע הכיתה? ככה מתנהג ילד חרדי? לך לפינה ועכשיו שבוע תאכל בידיים!
לא צריך לא לזהם את הסביבה בשבילך ולא לבזבז מים מהכנרת בשבילך. ברור?!

יש לך שקיקי בד לכריכים? חיתולי בד? מה עם מגבונים? מפות ניילון?

וזה גם לא חסכוני.
הכלים האמיתיים נשברים, נשרטים, ודורשים תחזוקה. אם באמה אם במים, אם בזמן, אם בחשמל רב (של המדיח), במה זה חסכוני, ובמה זה יותר חינוכי?
ובכלל כשמתארחים - תמיד נעים יותר לקבל בח"פ.

בשמחות? שיכתיב לילדים שלו איזה גודל לעשות, ויאפשר חופש בחירה לכל אחד איזה גודל שמחה לעשות. וכלים אמיתיים בשמחה זה יקר יותר. לא הבנתי מאיפה הגיע הענין ליעץ להקטין את השמחות. אז בשמחות הקטנות גם הח"פ יצא עד היום זול יותר (או באותו מחיר).

צריך לתת את הדעת שלא להשחית את העולם, אבל עד גבול מסוים. וזה גם ענין אישי של כל אחד. בסוף צריך להיות איזון שהעולם נברא עבורינו ומשרת אותנו, וגם אנחנו שומרים עליו.
כלים חד פעמיים זה (לטעמי) מעבר לגבול.
ולעניין חינוך: חינוך של השתמש וזרוק הוא חינוך גרוע. אפס אחריות.

מה הבעיה החינוכית בשימוש בכלי פלסטיק?
אלוקים! לאיפה אנשים הגיעו!
אה, רגע, אולי לכן זרקו את הילד שלי מהת"ת...
כעת אני מבין... שלחתי איתו סלט בצלחת פלסטיק.
הכל ברור.... יוסי! איפה אתה? תתבייש לך! מוציא צלחת חד פעמית באמצע הכיתה? ככה מתנהג ילד חרדי? לך לפינה ועכשיו שבוע תאכל בידיים!
לא צריך לא לזהם את הסביבה בשבילך ולא לבזבז מים מהכנרת בשבילך. ברור?!
התשובה תגובה אחת למעלה.

כשמעמידים את נזקי החד פעמי מול
מול אמא לשמונה שתצטרך מהיום לעמוד ולשטוף כלים במקום לגדל אותם במסירות מובן למה זו גזירה.

אגב מן הראוי לציין שבנושא הזה משלות הימין לא היו טובות יותר.

ממשלה ימנית היא זו שקבעה את חוק הפיקדון על בקבוקי משקה משפחתיים.

כי הכמות הזאת לא משנה
ככה עצוב ככה נכון
וטוב שכתבת "המגזר" כי התורה כן מלמדת אותנו לתת דעתנו שלא נחרב ונקלקל.
הסיבה העיקרית היא שאת הערכים שלנו אנו מקבלים מגדולי ישראל
ועדיין לא שמענו על מי מגדולי ישראל שנותן לזה מקום
מצידי זה סוף פסוק

כשנוגע רק אליהם, נכון, אבל כשאדם משתמש בחד פעמי הוא לוקח החלטה על הבריאות של כל אוכלוסיית בעולם.
זה הכניסו לכולם לראש מטורללי ועידת משבר האקלים, הם והפרוגרסיבים הולכים שלובים יד ביד ומובילים את כולנו אל התהום.

לא מבינה למה הראיה הדיכוטומית של הכל או לא כלום.
או שאנחנו מחבקי עצים או שאנחנו בולסים ח"פ.

למה אי אפשר להבין שיש לח"פ מחיר חינוכי ואקלוגי והשימוש בו לא מצווה.
וממילא אפשר לצמצם את השימוש בו. (לא אמרנו להכחיד לגמרי)

ומצד שני להרוויח את התרבות והנורמליות של אכילה בכלים רב שימושיים?
באופן אישי עברתי לאחרונה לכלים אקריליים. לא נצפו בעיות קריטיות מכך.

ולמי שחששה מהיגיינה, זכוכית נחשבת למשמרת מזון הרבה יותר טובה מפלסטיק, ולהרבה יותר הגיינית.
יש כיום מגוון כלי איחסון מעולים מזכוכית עם מכסה אטום. רב שימושיים, לחימום, אפיה, הקפאה וקירור.

מול אמא לשמונה שתצטרך מהיום לעמוד ולשטוף כלים במקום לגדל אותם במסירות מובן למה זו גזירה.
שטיפת כלים תעשה את ההבדל בין לגדל את הילדים במסירות לבין לגדל אותם לא במסירות? ואם זה באמת כל כך דרמטי אפשר לקנות מדיח. תעשו חשבון, אי שימוש החד פעמי יכסה את העלות.

חד פעמי מיוצר מפסולת של דלק.
אין מה לעשות עם זה (אלא אם כן יפסיקו לצרוך דלק), עד אז החד פעמי הוא דרך לניצול, ולא ייצור עצמאי בפני עצמו

(כך שמעתי, לא בדקתי את הדברים בעצמי)

ומנגד, אותה התורה אומרת "ורדו בדגת הים".
השתמשו בעולם שנתתי לכם לצרכיכם.
אפשר להשתמש בזכוכית לצרכינו, גם בקרמיקה. לא חייבים בפלסטיק.
מחיר הפלסטיק גבוה לנו מדי.

ממשלה ימנית היא זו שקבעה את חוק הפיקדון על בקבוקי משקה משפחתיים.
ממשלה ימנית היא זו שעיקרה מתוכן - בפעילות החכי"ם החרדים - את גזירת השקיות שהתכוונה להטיל תשלום בסך חצי שקל על כל שקית, והפכה אותה, יחסית, לבדיחה.

ממשלה ימנית היא זו שעיקרה מתוכן - בפעילות החכי"ם החרדים - את גזירת השקיות שהתכוונה להטיל תשלום בסך חצי שקל על כל שקית, והפכה אותה, יחסית, לבדיחה.
היא זו שהעלתה את הרעיון והיא עיקרה מתוכן.
נשמע פולני מדי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה