מידע שימושי תתחילו לאגור ח''פ

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא נראה לי שצריך להתנזר
אין ספק שצריך לצמצם
אני לא מתנזרת, העולם סביבי מציע חי אינספור פעמים לאכול בחד פעמי, אבל אני, בבית שלי, הפסקתי להשתמש.

• הוסף לסימניות
לא מצחיק, אפילו לא בקושי.
ותופתעי לשמוע מאנשים שהקורונה לימדה אותם ההפך....
חוק השקיות לא מיגר את התופעה, אבל הצליח להזרים יופי של כסף למדינה.
אין לי מושג מי את ומה הם נתוני חייך, אבל להרבה אנשים לא תהיה אופציה לעמוד בשטיפות הכלים, אלא רק להוזיל סכום מטורף על ההוצאה הזו (חשבת על ארגוני חסד, איך הם יארזו את המנות? חשבת על נשים היפראמזיסיות שלא דורכות במטבח והחד- פעמי זה הצלה לבעלים? סתם שתי דוגמאות שעולות לי בשלוף).
למה שהמשרד לאיכות הסביבה לא יחליט להוזיל, למשל, את עלויות מדיחי הכלים, כדי להלחם בתופעה? אה, כי זה יותר יקר. כי זה יותר מורכב. הבנתי...
נו נו, כשמעמידים את נזקי החד פעמי מול הנתונים שכתבת אין (לי) ספק מה עדיף על מה.

• הוסף לסימניות
נו נו, כשמעמידים את נזקי החד פעמי מול הנתונים שכתבת אין (לי) ספק מה עדיף על מה.
אני לא אריב איתך.
תרשי לי רק להסיק שמעולם לא חווית התמודדות בה הח"פ היתה הצלה של ממש. ונזקים אקולוגים לא חסרים...
תציצי לאירופה, שם מחירי הח"פ מטורפים, ויש בכל בית מדיח ושתיים. עדיין משתמשים בצלחות ח"פ, למרות שחבילה עולה 5 יורו

• הוסף לסימניות
ו... כן, גם אני הפסקתי עם חד פעמי בבית.
זה לא אקולוגי, זה לא חינוכי, זה מייצר המון אשפה וגם הוצאה מיותרת.
גמני הייתי רוצה להפסיק לגמרי.
אבל קצת גדול עלי,
איך את מסתדרת? עם מדיח?
ואגב, אנשים שמכורים לחד פעמי (מכירה כאלה מקרוב) ימשיכו לצרוך אותו באותה כמות למרות ה"גזירה"

• הוסף לסימניות
גמני הייתי רוצה להפסיק לגמרי.
אבל קצת גדול עלי,
איך את מסתדרת? עם מדיח?
ואגב, אנשים שמכורים לחד פעמי (מכירה כאלה מקרוב) ימשיכו לצרוך אותו באותה כמות למרות ה"גזירה"
בהתחלה בלי מדיח, ואחר כך עם.
זה בהחלט עניין של הסתגלות (גם לילדים המופתעים) אבל אחר כך מתרגלים וזה מרגיש טבעי ואפילו יותר נעים.

• הוסף לסימניות
יש דרך לבדוק את זה? כי רואים בלי סוף אנשים שמגיעים מהבית עם שקיות רב פעמיות.
זה הפחית בהחלט (ערכתי על זה כתבה, כשנה לאחר שהחוק יצא), אבל ממש לא מיגר. יותר מזה, אנשים משתמשים יותר בשקיות אשפה (מה שבעבר שימשו החנויות מהמכולת) כך שבשורה התחתונה לא יצא רווח משמעותי מהחוק

• הוסף לסימניות
תציצי לאירופה, שם מחירי הח"פ מטורפים, ויש בכל בית מדיח ושתיים. עדיין משתמשים בצלחות ח"פ, למרות שחבילה עולה 5 יורו
דווקא אירופה היא דוגמא למקום שמשתמשים שם הרבה הרבה פחות בחד פעמי מישראל.

• הוסף לסימניות
זה הפחית בהחלט (ערכתי על זה כתבה, כשנה לאחר שהחוק יצא), אבל ממש לא מיגר. יותר מזה, אנשים משתמשים יותר בשקיות אשפה (מה שבעבר שימשו החנויות מהמכולת) כך שבשורה התחתונה לא יצא רווח משמעותי מהחוק
לא מנסים למגר, מנסים לצמצם.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל עדיין משתמשים שם יופי. וזו מדינה עם מנטליות אירופאית, שלכל אחד יש מדיחי כלים בבית
לא מנסים שלא יהיה בכלל חד פעמי, מנסים לצמצם.

וגם במקומות בלי הרבה מדיחים (מזרח אירופה) השימוש בחד פעמי הרבה פחות נפוץ.

• הוסף לסימניות
אצלנו רץ כוסות.
שגם אותם שוטפים מספר פעמים במסגרת המשפחה הגרעינית.
לא זורקת כוס אחרי לגימה.

אה.. ומעט כפיות.

לא מגישה לילדים בצלחות ח"פ.
מרגיש לא לא מכובד.

• הוסף לסימניות
לא מנסים שלא יהיה בכלל חד פעמי, מנסים לצמצם.

וגם במקומות בלי הרבה מדיחים (מזרח אירופה) השימוש בחד פעמי הרבה פחות נפוץ.
יש עוד דרכים לנסות לצמצם, חוץ מהטלת מיסים...
רק זה הפתרון הקל, הנח, והאווחי היותר

• הוסף לסימניות
כתבתי, להוזיל עלויות של מדיחי כלים, כך שזה יהפוך למוצר זול ונגיש.
את באמת חושבת שזה יפחית את השימוש בחד פעמי?
אגב, מדיחים היום זה לא מוצר כל כך יקר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה