בין מטפל בעל תואר שניבין מה
בין מה למה?
לפי מה שבדקתי בכמה אוניברסיטאות, תואר שני בפסיכולוגיה הוא רק לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות, לא בהוראה. אולי אפשר להסתפק בתואר בהוראה אבל עם קורסי השלמה בפסיכולוגיה.בין מטפל בעל תואר שני
לבין משהו שלמד טיפול בהכשרה חרדית... (ללא תואר)
הטענה היא שתואר ראשון זה בכלל מה שלמדו הוראה בסמינר (לא ידעתי...)
לי יש שאלה אחרת...לפי מה שבדקתי בכמה אוניברסיטאות, תואר שני בפסיכולוגיה הוא רק לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות, לא בהוראה. אולי אפשר להסתפק בתואר בהוראה אבל עם קורסי השלמה בפסיכולוגיה.
עד כאן לא מידיעה ודאית אלא מבדיקה כללית שערכתי.
בכל אופן, תואר מרוב הסמינרים הוא אקוויוולנטי וא"א להתקדם איתו לתואר שני.
בנוסף, כמה קורסים מקיפים כ"כ הרבה שיטות ותיאוריות כמו לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, כולל שנת סטאז' עם הדרכה צמודה? ובכלל - מה זה "הכשרות חיצוניות"? יש בטווח הזה קורס שמבטיח לימוד של 3 שיטות בחצי שנה, ויש קורסים שמלמדים שיטה אחת בשלוש שנים. אין א"א שמפקח על כל אלו המגדירים את עצמם "מטפלים". גם לי יש בארון 2 תעודות שנונות לי תיאור "מטפל", אבל לגמרי אין לי מספיק ידע והכשרה כדי לעשות איתן משהו בפועל.
בציבור הכללי יש תופעה שונה אבל דומה, מטפלים הילרים (מטפלים בהילות), מדיומים, מתקשרים, וכל מיני טיפולים חילופיים כאלה.לי יש שאלה אחרת...
רק לחרדים יש כאלו "מטפלים" ומכוני הכשרה כאלו... (ואז גם רק הם הולכים לכאלו טיפולים...)
או שיש את זה גם בציבור הכללי?
לגבי פסיכולוגיה את צודקת, אבל הדרך המקוצרת והמאד מקובלת לתואר שני בטיפול היא כזו:לפי מה שבדקתי בכמה אוניברסיטאות, תואר שני בפסיכולוגיה הוא רק לבעלי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות, לא בהוראה. אולי אפשר להסתפק בתואר בהוראה אבל עם קורסי השלמה בפסיכולוגיה.
עד כאן לא מידיעה ודאית אלא מבדיקה כללית שערכתי.
בכל אופן, תואר מרוב הסמינרים הוא אקוויוולנטי וא"א להתקדם איתו לתואר שני.
בנוסף, כמה קורסים מקיפים כ"כ הרבה שיטות ותיאוריות כמו לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, כולל שנת סטאז' עם הדרכה צמודה? ובכלל - מה זה "הכשרות חיצוניות"? יש בטווח הזה קורס שמבטיח לימוד של 3 שיטות בחצי שנה, ויש קורסים שמלמדים שיטה אחת בשלוש שנים. אין א"א שמפקח על כל אלו המגדירים את עצמם "מטפלים". גם לי יש בארון 2 תעודות שנונות לי תיאור "מטפל", אבל לגמרי אין לי מספיק ידע והכשרה כדי לעשות איתן משהו בפועל.
אין לטענה אחיזה במציאותהטענה היא שתואר ראשון זה בכלל מה שלמדו הוראה בסמינר (לא ידעתי...)
והלימודים בהכשרות החיצוניות ברמה זהה או אפילו יותר מלימודי תואר שני (כי אין באמת תואר ראשון - תואר ראשון זה לימודי הוראה בסמינר...)
גם בציבור הכללילי יש שאלה אחרת...
רק לחרדים יש כאלו "מטפלים" ומכוני הכשרה כאלו... (ואז גם רק הם הולכים לכאלו טיפולים...)
או שיש את זה גם בציבור הכללי?
רובן בוגרות מבח"ר.רציתי לדעת איפה יכולה אישה חרדית שמורה ללמוד פסיכודרמה או טיפול באומנות ?
יש רבות בעלות תעודה כזו...
הייתי מדייקת שהתואר הראשון עוסק בהרבה תיאוריה.אין לטענה אחיזה במציאות
ולגבי תואר שני - חוץ מלימודי עבודה סוציאלית, התואר הראשון הוא תמיד תואר מחקרי, והטיפול נלמד בתואר השני, כאשר עיקר הלימוד הוא בפרקטיקום (לגבי עבודה סוציאלית, אמנם ניתן לטפל אחרי תואר ראשון אבל לא מומלץ ולא מקובל)
בוודאי, אין דרך לקבל תעודה של תואר שני בלי שזה יהיה "אקדמיה".מבח"ר זה "אקדמיה"?
למה זה נשמע הזוי?וכמה שזה נשמע הזוי טיפה השתכנעתי ...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים