כללי ♛ טיפ 5 ♛ - אז איך פותרים את בעיית התשלום השוטף +++

• הוסף לסימניות
כולם עסוקים בוודאי בתחרות הכרזות, אבל איך באמת פותרים את הבעייה, עד לשינוי החקיקה המיוחל?
מצורף מאמר שמצאתי בנושא:

מאת: אורן טוקר

אחד הנושאים הכי מדוברים במחאת העצמאים הוא בעיית התזרים.
כאשר עסק עובד על בסיס תשלומי שוטף פלוס מי-יודע-כמה, הוא עלול להיקלע לקשיים תזרימיים, שעלולים לסכן אותו ואת פרנסת בעליו.
אך מה לעשות כשזאת הנורמה המקובלת?
חלק מהרעיון מאחורי התאגדות העצמאים של עצמאים עושים שינוי הוא להתחיל לשנות בעצמנו את כללי המשחק.

בעל עסק יקר מגיע לך לקבל תשלום ובזמן.
כתבתי את המאמר הזה כדי שתוכל לשפר את עסקך, זה מהידע והנסיון שלי ומה שמדובר פה פועל בהצלחה במקרים
רבים ובסוגי עסקים רבים ומגוונים.

איפה אנחנו חיים:
מוסר תשלומים מוסדי: שוטף + אלוקים ישמור.
מוסר תשלומים של אנשים: תרדוף אחרי ונראה אם אשלם לך מתישהו.

כדי לעשות סדר ראשוני:
מי אחראי על העסק? אתה. בזכות מי העסק יצמח או יתרסק? בזכותך.

נשים בצד במאמר הזה את מה ניתן או לא ניתן לקבל מהסביבה, מהמדינה וכדומה, זה נושא אחר, נדבר עכשיו על כמה כלים טובים שיכולים לעזור לך לקבל כסף יותר בקלות.

הכלים כולם תלויים בכוח משמעותי שיש לבעל העסק: אתה קובע את החוקים בעסק שלך!

מה זאת אומרת קביעת חוקים?
למשל אצל המטפל האלטרנטיבי שלי יש חוק שאני מוריד נעליים כאשר אני עולה על מיטת הטיפולים, זה חוק שלו, אין את החוק הזה אצל המוסכניק שלי.
אצל המוסכניק שלי יש חוק שלוחצים ידיים עם המרפק, אין את החוק הזה אצל העורך דין שלי,
שאצלו יש חוק שאני מגיע עם ניירת מסוימת שהוא ביקש וכד'.

אלה חוקים ברורים, יש לכל אחד מהם גם חוקי תשלום שאם אני רוצה את השירותים שלהם עלי לפעול לפי החוקים האלה.

לפעמים מרוב שאנחנו מעוניינים שהעסק יגדל אנו מגמישים את חוקי התשלום, ההגמשה הופכת לחוק ולפי ששמנו לב יש לנו בעיות גביה.

כיוון שזה באחריותנו הנה שני טריקים ראשונים כיצד לגבות כסף בקלי קלות.

איך הופכים לגובי תשלום בצורה קלה, פשוטה ועם חיוך?

טריק ראשון: תמחור שונה לתשלום במזומן (חשוב לבדוק אצל רב, מה הדרך הנכונה לעשות זאת, אם בכלל, כדי לא להיכנס לבעיית ריבית!!!!)

לדעתי אם עסק או לקוח רוצים תשלום מאוחר הם מאלצים אותי להיות בנק, ולכן עלי להימנע מכך או לגרום לכך שהם ישלמו יותר.

דוגמא: נניח שיש לי מוצר או שירות שהמחיר שלו הוא 100 ₪. אז אני אתמחר אותו ככה:

מחיר למוצר / שירות X : 130 ₪ (בתשלום של צק דחוי שמוגש עכשיו)

מחיר למוצר / שירות X בתשלום מידי עם 30% הנחה: 100 ₪

חייב להיות פער של לפחות 30% כדי שהתשלום עכשיו הופך להיות אטרקטיבי ושמרבית האנשים יבחרו בו, והנדירים שלא יבחרו בו שישלמו יותר. זה מדהים אבל באמת הרבה בוחרים באופציה של התשלום המידי ומודים לך על ההנחה הנדיבה.
זה כיף ללקוחות לרכוש מוצר / שירות איכותי ויקר במחיר טוב בזכות הנחה.

כן, גם לשפר את תנאי קבלת הכסף וגם לצאת טוב מול הלקוח. לא צריך להסביר ולא צריך להצטדק ובטח לא להתנצל.
אני מקצוען וזה העלות של המוצר / שירות המעולים שלי. שים את הביטחון שלך במוצר / שירות שלך ובאותה מידה גם במחיר שלו. המוצר / שירות שווים את זה.

טריק שני: לא חייבים לקחת כל לקוח

זה העסק שלך ומותר לבחור את מי אתה משרת ( נוציא מן הכלל מצבים לא חוקיים של אפליה לא מוצדקת).

ללקוח שלא משלם או משלם לאט יש מחיר גדול, המחיר הוא לא רק בשעות עבודה של אספקת המוצר / שירות אלא גם בשעות עבודה של לרדוף אחרי הכסף ומהר מאוד אתה יכול למצוא את עצמך מגלה שהעלות של הלקוח הזה גדולה מההכנסה שהביא.

איך עושים את זה?
פשוט לחייך ולומר שהמוצר / שירות שלך שווה את זה. אם לא יהיו מוכנים? לחייך ולומר תודה ולהתראות, אולי בעתיד.
עדיף ככה. לא חייבים להיכנס לכל מלכודת, ובטח שלא לחזור על טעויות.

זה הטריק הכי מפחיד אך מאוד אפקטיבי. מניסיון של העסק שלי ושל לקוחות רבים, התוצאה של זה גורמת ללקוחות לרצות אותך יותר. (למה? טוב זה כבר עניין אחר שקשור לאופי האנושי המוזר שאנו רוצים את מה שפחות מושג. ).

יש עוד טריקים, אך בוא נתחיל משני אלה, ובעיקר מהגישה שלנו שכבעלי עסק הכוח נמצא אצלנו.
איך שנחנך את הלקוחות - זה מה שנקבל. ומגיע לכולנו לקבל תשלום ובזמן עבור עבודתנו.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
טריק נחמד,
יש בעיה של ריבית?
למי שיודע, ולא למי שחושב.

• הוסף לסימניות
טריק נחמד,
יש בעיה של ריבית?
למי שיודע, ולא למי שחושב.
הערה מצויינת! הוספתי בגוף הדברים שיש לבדוק את העניין מול רב.
למרות שבכל מקרה חשוב להדגיש שמומלץ לכל עסק לחתום על היתר עסקה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה