♫♪ מסיכות, רעשנים, עוגיות וליצנים ♪♫

• הוסף לסימניות
אה, וגם אוזני המן:)
כן... הכל עוגיות עבודת יד

קבצים מצורפים

• IMG_1543-.jpg
    KB 63.9 · צפיות: 0
  • IMG_1566+.jpg
    IMG_1566+.jpg
    KB 29.6 · צפיות: 28
  • E-_ז_IMG_1552+.jpg
    E-_ז_IMG_1552+.jpg
    KB 40.3 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
חמודד!!! אהבתי!!!
אגב ,איך עושים את האייקונים בכותרת ,התווים?????

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מהמם, הכל מושלם, קומפוזיציה וכו, רק הרקע הירוק הזה מדי "קיצ'י", ולא טבעי ורך.

• הוסף לסימניות
מדהים ומגרה!

נכתב ע"י פלאפונית;2016857:
חמודד!!! אהבתי!!!

בטח איזה פונט... תנסי לחפש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפירמה;2016946:
מהמם, הכל מושלם, קומפוזיציה וכו, רק הרקע הירוק הזה מדי "קיצ'י", ולא טבעי ורך.

רציתי רקע פורימי בגוון חי ועליז. דווקא צילמתי גם על לבן, היה נראה לי מידי חיוור.

קבצים מצורפים

• E-_ז_IMG_1510.jpg
    KB 50.5 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
לא נוהגת להתערב בפורומים אחרים, אבל זה פשוט מטריף!!!
איזה דיוק! מהמם, מהמם!
עבודה בליגה של חו"ל. נקיה, מדויקת ומקצועית לגמרי!

קבלי לייק ענק!
תמשיכי ליצור דברים יפים ומשמחים,
בהערכה.

המשך יום מקסים והמון הצלחה!

• הוסף לסימניות
מדהים!!
חסר לי יותר אור, קצת שטוח

• הוסף לסימניות
צילום יפיפה
ביצוע מדהים

נכתב ע"י פלאפונית;2016857:
חמודד!!! אהבתי!!!

לוחצים ALT ובמספרים שבימין המקלדת

• הוסף לסימניות
וואוו!!! יפהפה!! אהבתי!!

• הוסף לסימניות
התמונה הראשונה יפה והקישוטים עליה ממש יפים!

בשאר התמונות נראה לי היה כדאי לצלם קצת יותר מלמעלה ופחות בגובה של העוגיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית כוכב;2017351:
לא נוהגת להתערב בפורומים אחרים, אבל זה פשוט מטריף!!!
איזה דיוק! מהמם, מהמם!
עבודה בליגה של חו"ל. נקיה, מדויקת ומקצועית לגמרי!

קבלי לייק ענק!
תמשיכי ליצור דברים יפים ומשמחים,
בהערכה.

המשך יום מקסים והמון הצלחה!

תודה לך על כל המחמאות - אני אעביר אותן במלואן ליוצרות המוכשרות של העוגיות האלה!!

והלייק הגדול באמת מגיע - להן! (כתבתי למעלה שזה לא עוגיות שלי, אולי פספסת)

וזה באמת בליגה של חו"ל - הן חוצניקיות לגמרי, טריות מהתנור(המעצבות, לא העוגיות:))...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eg;2017498:
מדהים!!
חסר לי יותר אור, קצת שטוח

נכתב ע"י sarigold5;2017623:
התמונה הראשונה יפה והקישוטים עליה ממש יפים!

בשאר התמונות נראה לי היה כדאי לצלם קצת יותר מלמעלה ופחות בגובה של העוגיה.

תודה!

אקח לתשומת ליבי לצילומים הבאים!

(אני אמורה לצלם שוב את אותן העוגיות גם על רקע לבן)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

עוגות/עוגיות מנצלש"ים----
מה זה אומר?

מנצלים שאריות!
כבר למדתם. אני אוהבת לנצל שאריות.
לא שתמיד אני עושה את זה.
וכן, הרבה פעמים יש שאריות שאיכשהו נוחתות בפח האשפה.
אבל את השאריות הפעם החלטתי לנצל.
למה?
כי בעצם, אלו היו שאריות לא ממש "שארתיות".

בחידות היא מדברת.
אה?!

אז ככה,
היתה אצלי היום ילדה מתוקה מדבש.
לילדה הזו יש אמא מיוחדת ממש!
החליטה להעניק לה מתנה לבת מצווה.
מתנה שהיא נכס לחיים.
וגם כזו שבונה דימוי עצמי ובטחון.
וגם כזו שהיא כייפית
ויצירתית.

אז מה עוד צריך בשביל מתנה?

אז הילדה החמודה הזו מגיעה אלי פעמיים בשבוע לחוג פרטי. שעה וחצי של איכות ויצירה במטבח.
בשעה וחצי האלו אנחנו מכינות יחד, או מדוייק יותר, היא מכינה את הדברים לבר של הבת מצווה של עצמה.
בקיצור- כיף אמיתי.

היום היא הכינה עוגיות על מקל. ונשארתי עם די הרבה בצק שהכנתי מראש, ומיותר.
הבצק היה של עוגת מספרים.

החלטתי לנצל אותו לעוגיות.
אבל לא כאלו שגרתיות.

אז,
שטחתי את הבצק ב-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה בשכבה של כ-1/2 ס"מ
בשוליים הנחתי נחש בצק. הידקתי וכך קיבלת עוגיה - בסיס ושוליים.
בתבנית אחת מרחתי ממרח שוקולד איכותי בחלק הפנימי ומעליו פיזרתי פיסטוק.
בשני מרחתי קרם חלבה [כן, שאריות מהעוגה של שבוע שעבר עם החלבה], ומעל לזה פיזרתי שוקולד צ'יפס לבן וקרוקנט לוז
אפיתי ב 180 מעלות להשחמה נאה.
זילפתי שוקולד מומס מעל לעוגיה הגדולה. לבן על העוגיה עם הממרח שוקולד ומריר על ההיא עם קרם החלבה. ציננתי שהשוקולד יתקשה ובסכין חדה פרסתי בזהירות כדי לא לשבור את העוגיה הגדולה- לעוגיות אצבע.

החבאתי מהר במקפיא לאורחים שיבואו השבת בעז"ה.

כך זה נראה לפני הפריסה:
IMG_9697_682x1024.jpg

וכך אחרי:
IMG_9699_682x1024.jpg

אני אהבתי,
ואתם?

אפשר להשתמש בכל מלית. או בריבה.

השוליים לא צריכות להיות גבוהות. רק בגובה שיכילו את המלית והוא לא יגלוש החוצה וכך תתקבלנה עוגיות יפות.

כל בצק עוגיות יתאים. לא אופים לרמה של פריכות ממש כי אז העוגיה תישבר בפריסה אם נפרוס אחרי שהתקררה לגמרי. ואם נפרוס לפני, המילוי יהיה חם וייזל וילכלך לנו האת העוגיות.
 תגובה אחרונה 

רגע של שיתוף

אל הידית העגולה של דלת המרפאה נשלחה יד קמוטה, נאחזה בה ומשכה.

הדלת נפתחה כדי רבע, ונעצרה. אחר כך נעה לכאן ולשם, מתאמצת, רועדת, ומתחילה להיסגר בחזרה כשפתאום תפסה בחלקה העליון יד אחרת, איתנה. ובתנופה פתחה אותה עד הסוף. "בבקשה אדוני, תזהר אדוני מהמדרגה".

והזקן מודה למושיעו בניד ראש ויוצא בצעד איטי אל השביל.

בעל היד האיתנה מוסיף להחזיק בדלת פתוחה, שריריו הצעירים גוברים בקלות על קפיץ המשקוף הלוחץ כנגדו. והוא מביט אחרי הדמות הכפופה המתרחקת לאט, ומשהגיע למסקנה שהזקן בסדר, עזב את הדלת ונכנס פנימה, מניח לקפיץ להסיע את הדלת הכבדה בתנועה איטית אך נחושה, ולסגור אותה בנקישה נחרצת.

הזקן פסע לאורך השביל וכשהגיע לספסל התיישב עליו באנחה.

מכיסו הוציא טלפון נייד ישן שחוק ומרופט, שכפתוריו נשרו ממנו ומסכו הסדוק מודבק ברצועות סלוטייפ צהובות. הוא לחץ לחיצה ארוכה על הכפתור היחידי שנותר במכשיר, והרימו אל אזנו.

לאחר מספר רגעים התפשטה נהרה על פניו החרושות. "חנה מרים?"

"כן כן, ברוך השם ברוך השם, הכל הכל בסיידר".

"בטח, הוא עבר על הבדיקות בעיון רב, בעיון רב הוא הסתכל על כל הבדיקות, חמש דפים גדולים, הוא הסתכל על הכל בדקדוק. את מכירה את דוקטור אלכסנדר, עם הפה ככה, עקום קצת. את יודעת זה שעושה בדיחות. את היית אצלו גם כן...

נכון זה היה מזמן, הרבה שנים.

בקיצער, הוא מסתכל טוב טוב בניירות, קורא בדקדוק גדול. ואחר כך הוא אומר לי: מר אייזן! - את שומעת חנה מרים, ככה הוא קורא לי - מר אייזן. שכה יהיה לי טוב.

מר אייזן יש לך לב כמו נער בן שש עשרה!

ככה הוא אוהב, את יודעת, לעשות בדיחות.

רק קצת ברזל הוא אומר, ותבוא עוד חצי שנה לביקורת.

את שמחה חנה מרים? מאושרת?! ידעתי שתהיי מאושרת, בגלל זה צלצלתי. דבר ראשון אחרי שיצאתי מהרופא התיישבתי על ספסל לבשר לך. ואני מאושר שאת מאושרת. חנה'לה. אני מאושר מזה שאת מאושרת יותר מעצם הבשורה.

בקושי הצלחתי לצאת מהמרפאה, בקושי. הדלת שם, שרעקלאך. מישהו היה צריך לעזור לי לפתוח. אבל הלב, חנה מרים. לב של נער בן שש עשרה!

לץ, דוקטור אלכסנדר הזה, הוא לוחץ במחשב שלו קצת פה וקצת שם ופתאום יוצא מרשם לברזל, יוצא לבד מהמכונה שלידי. היית צריכה לראות. פלאי פלאים. 'שני כדורים ביום אחרי האוכל' הוא אומר לי. ואז הוא שם את היד שלו על הברך שלי, והפה שלו העקום, נהיה עוד יותר עקום, בזמן שהוא אומר לי 'תבוא עוד חצי שנה לביקורת'. איזה משפט יפה זה, חנה מרים, הא, כמו שיר. חצי שנה בריאות. לא שבוע לא חודש, חצי שנה! וכשאני קם ללכת הוא אומר "אל תשכח את הכרטיס מר אייזן". עוד פעם מר אייזן. לץ שכזה.

ואני ישר מחפש ספסל להתקשר אליך. כי. הבדידות, חנה מרים. אוי כנגד הבדידות אפילו לב בן שש עשרה לא עומד. ילד כי ימצא צדף יפה על החוף, ירוץ מיד להראות לאימו. בחורה שגמרה מבחן חוץ, מיד מתקשרת לחברות. את זוכרת את המבחני חוץ של אסתי? גהינום, הא.

בקיצור, האדם אין שמחתו שלמה עד שישתפנה עם אחרים, עם אהובים.

ואם כל המתח הגדול הזה, הרשרושים, הסחרחורות, הבדיקות המקיפות, חמש דפים גדולים באנגלית. פתאום נעלם בבת אחת - 'קצת ברזל וביקורת עוד חצי שנה'. כל השמחה הזאת, האושר הנפלא הזה, שווה כקליפת השום.

קליפת השום, חנה'לה!

אם אין לך למי לספר אותו. לשתף".

עיניו של הזקן נצצו בלחלוחית וידו התהדקה על מכשיר הטלפון.

"ואין נחמה ל'מר אייזן', ואין ולו טיפת שמחה בלב של נער בן שש עשרה. כי הלב הזה מת. מת מגעגוע".

קולו של הזקן מתרסק "נו די, חנה מרים, די עם הרגשנות. אני צריך למהר לבית מרקחת לקנות את הברזל.

אז להתראות, בנתיים.

נפגש עוד חודשיים וחצי בערך הא, י"ג תמוז. ארבע עשרה שנה כבר, איך שהזמן טס. ואסתי תניח לך הזמנה, ותשים עליה אבן שלא תעוף.

זהו, שלום חנה מרים, שלום".

ילד קרב אל הזקן בהיסוס

"אפשר שיחה? אני צריך להתקשר לאמא שלי".

"מצטער ילד, אין לי טלפון", ענה הזקן.

וכשראה שהילד מסתכל בו בעיני פליאה, ננער "אה, זה? זה לא עובד! הנה, אפילו בטריה אין פה. רואה, וגם הכפתורים נפלו חוץ מהכפתור הזה, שאיתו אפשר לצלצל רק למישהו אחד". ענה בהתרוממו מהספסל.

"למי?" שאל הילד בקול תמים.

אך הזקן שכבר הסתובב והחל ללכת לא ענה.

רק כתפיו רטטו.
ר' חיים הוא יהודי יקר מעמודי התווך של הקהילה ברמה X בבית שמש.
לפרנסתו הוא עוסק באדריכלות מקצוע אותו למד במשך מספר שנים ביסודיות.
ר' חיים הוא איש נעים הליכות, כזה שתמיד נחמד לפגוש בו, נותן, מפרגן, ותמיד תמיד כשמישהו פונה אליו בבקשת עצה בנוגע להרחבת הדירה שלו או הגדלת המחסן הוא יענה במאור פנים ובשמחה...
אבל כאשר הוחלט בין מתפללי בית הכנסת כי הקראוון המשמש כבית מקדש מעט (אותו רכשו יד 3 מבית הכנסת הוותיק בשכונה הסמוכה) כבר צר מלהכיל את הבאים בתוכו, ובפרט לאחר אכלוס הרחוב הסמוך בעוד כמה עשרות משפחות, הסכימו הכל כי הגיע הרגע לעבור למבנה של קבע כיאה וכיאות למקום תפילה לה' ולתורתו.
הגבאים הנמרצים פנו אל האדריכל המפורסם ר' נחום קפולוביץ (שם בדוי, כמו כל השמות כאן) זה שתכננן את הבניין המפואר של "חניכי" מהשכונה הסמוכה, כשבידם רשימות מפורטות של כל הנדרש והמצופה ממנו להגשת התוכנית האדריכלית.
ומה עם ר' חיים האדריכל....
ר' חיים ממשיך לעמול לפרנסתו... הרי תכף ימלא הוראת קבע נכבדת לבניית בית הכנסת הנכסף, אז צריך לממן את זה מהיכן שהוא....
אה! למה לא פנו אליו שיתכנן את בית הכנסת???
הלא הוא חלק בלתי נפרד מהוואי הקהילה, וגם מבחינה מקצועית כל הלקוחות שלו ממליצים עליו בכל פה!! כמו גם קולגות למקצוע....
למה?!.......
....
כך גם אצל ר' משה העו"ד מביתר עילית .... בשביל ייעוץ 'בקטנה' כולם פונים אליו אבל כאשר חמישה חברים מבית הכנסת רכשו דירה חדשה בפרוייקט החדש למעלה, את החוזה הם עשו אצל עורך דין שהגיס 'המייבין' המליץ עליו .....
...
ר' אברהם הוא סופר סת"ם מומחה (עם תעודה בתוקף!) המתגורר במודיעין עילית בעל כתב מהודר ויר"ש מרבים. אבל כשר' יחזקאל השכן מלמעלה ביקש לרכוש לעצמו מגילת אסתר מהודרת הוא דווקא רכש מהסוחר ר' זבולון.... (כשהיה לו שאלה על כשרות המזוזות בביתו הוא כן זכר שיש לו שכן סופר...)
...
וכך גם אצל ר' יצחק מאלעד שמשמש כמוהל מומחה וכל מי שלקח אותו לברית ממליץ עליו בחום! אבל החברים מהכולל העדיפו לקחת את הידיד של השווער או את הבן דוד של השוויגער... (אך כשהיה ספק לקיום הברית בזמן בגלל צהבת.... אתם כבר יודעים למי פנו....)
...
נדמה כי המסר כבר חלחל...
אך בכל זאת עוד משפט אחד שיסביר את הכותרת - אל תתרמו שקל!

זה עתה הסתיימו להם מגביות החנוכה בקופות הקהילות השונות, הברכה (באמת!! לא בציניות) לכולם!! לכל העוסקים בנושא חשוב זה של מצוות צדקה!!!
אך שאלה לי: הן ללא ספק יש נצרכים ועניים שמשוועים למתת ידנו , ולא לקנטר חלילה באנו. אלא להאיר נקודה אחת כאשר מדברים על עניי עירך קודמין ועל אחוזי המעשר שמחוייב כל אחד ליתן לקופת הצדקה השכונתית וכו' וכו' כשאתה כבר קונה משהו או משלם למישהו משהו, לך לקרוב אליך (אח/ שכן/ חבר וכו') למה על זה אף קופה לא עורכת קמפיין ? אין אף הבטחה של מקובל כזה או אחר???
מדוע בן אדם חייב להפוך להיות נזקק בשביל שהסביבה הקרובה תידרש לסייע לו באמצעות קמפיינים (יקרים להחריד!!) ובהבטחות וישועות ...
מדוע לא בדרך כבוד ?!! באופן של לפרנס בן אדם במקום לתרום לו צדקה???
וכי לא עדיף לפרנס את השכן שלך מהרחוב?!
או את החבר מבית הכנסת?!
או החברותא מימי הישיבה ?!

להיעזר בי? בשמחה!! ובחפץ לב!!! אבל כשאתם נזקקים לשירות אותו אני מספק:
אל תתרמו לי אפילו שקל - פשוט תקנו ממני!!!
תושבי עירך קודמין -כדי שלא יהפך בסוף להיות מעניי עירך קודמין!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה