מידע שימושי ⚠️אזהרה! גם אתם נתקלתם בהודעה חשודה שמתחזה לפייפל?

• הוסף לסימניות
היום קיבלתי למייל הודעה שמודיעה כביכול על החזר של 12.99$ מפייפל במסגרת "פשרה" של ה-FTC מול אמזון. המוזר הוא שההודעה הגיעה לכתובת מייל שאין לי בה בכלל חשבון פייפל.
ייתכן שמדובר בהונאה!

אני חוששת שזה עוקץ, אבל לא בטוחה לגמרי, ולכן משתפת כדי שאחרים יוכלו להיזהר.
נקודות חשודות ששמתי לב אליהן:
  • ההודעה לא אמורה להגיע למייל שאין לו חשבון פייפל.
  • יש שימוש בשמות רשמיים כדי להיראות אמין.
  • מצורף קישור לאתר חיצוני ולא מוכר.
אני אישית לא לוחצת על כלום עד שאדע בוודאות במה מדובר.
שימו לב אם תקבלו משהו דומה.

1763389826238.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני אישית לא לוחצת על כלום עד שאדע בוודאות במה מדובר.
שימו לב אם תקבלו משהו דומה.
נורא פשוט

תיכנסו לפייפאל מהקישור הרגיל
נכנס כסף חדש? מצויין🤑!
אם לא תנחומיי, גם אני לא קיבלתי כלום...

• הוסף לסימניות
נראה אמין, פשוט נכנסתי וראיתי שקיבלתי 38 דולר מאמזון דרך הפייפאל.
אם יש לכם חשבון אמזון על מייל מסויים, הם רוצים להחזיר את הכסף במסגרת פשרה בתביעה ייצוגית, הם נצרכים שתפתח חשבון פייפאל כדי להחזיר את הכסף.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2025-11-18 085027.png
    צילום מסך 2025-11-18 085027.png
    KB 85.1 · צפיות: 39
  • הוסף לסימניות
נראה אמין, פשוט נכנסתי וראיתי שקיבלתי 38 דולר מאמזון דרך הפייפאל.
אם יש לכם חשבון אמזון על מייל מסויים, הם רוצים להחזיר את הכסף במסגרת פשרה בתביעה ייצוגית, הם נצרכים שתפתח חשבון פייפאל כדי להחזיר את הכסף.
במייל שקבלתי את ההודעה אין לי חשבון פייפל וגם לא חשבון אמזון

• הוסף לסימניות
נראה שיש מי שרכב על ההסדר האמיתי כדי ליצור פישינג משכנע.
תזכורת כללית, שפותרת את הבעיה גם פה: לא לוחצים על לינק במייל, ובמיוחד לא מכניסים פרטים אישיים ועוד יותר לא מכניסים אמצעי תשלום באתרים שמגיעים אליהם מלינק, גם אם הם נראים כמו האתר המקורי.
אם יש צד שמדובר בהודעה אמיתית, נכנסים לאתר באופן עצמאי.

• הוסף לסימניות
זה מה שגיפיטי אמר

נראה שהמסמך שאתה מראה הוא הודעה שמנסה להודיע לך על פשרה כספית הקשורה ל־Amazon ו־PayPal, והסכום שהוזכר הוא 12.99$ עבור "FTC Prime Subscription".

כמה נקודות חשובות שאני שם לב אליהן:

1. ניסוח לא מקצועי – הטקסט כתוב בעברית עם שגיאות קלות ולא אחיד מבחינת פיסוק וכתיבה, מה שמרמז על סיכוי גבוהה להונאה.
  2. מיקום חשוד של לינקים – הם מזכירים את האתר SubscriptionMembershipSettlement.com, שהוא לא אתר רשמי של FTC, Amazon או PayPal. תמיד עדיף לבדוק את הכתובת הרשמית של הפשרה או ההודעה באתרים הרשמיים.
  3. דרישה ללחוץ על קישור או להזין פרטים – זה סימן ברור של פישינג או ניסיון להוציא ממך כסף או מידע אישי.
  4. הצהרות מפוצצות ומטושטשות – מדברים על פשרה משפטית נגד טראמפ, Amazon ו־FTC בצורה דרמטית, מה שמוסיף להרגשה לא אמינה.
  5. סכום קטן – 12.99$ זה סכום קטן, וזה שיטה נפוצה ב־scam לגרום לך ללחוץ בלי לחשוב יותר מדי.

💡 מה כדאי לעשות:

• לא ללחוץ על שום קישור או להזין פרטים.
  • למחוק את ההודעה.
  • אם אתה באמת חושב שיכול להיות לך כסף להחזיר, לבדוק ישירות דרך האתרים הרשמיים של FTC, PayPal ו־Amazon.

בקיצור, זה נראה כמעט בוודאות ניסיון הונאה (scam/phishing).

• הוסף לסימניות
אני קבלתי את אותה הודעה על 51 דולר אבל בתכלס בחשבון הזה אין לי את הסיסמא ואין לי דרך לשחזר את זה זה רק דרך SMS אז אין לי מושג אם קיבלתי את הכסף או לא?

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי והוא שלוח לאתר שהכתובת שלו הוא פייפאל, הבעיה היא שאין לי את הסיסמה או את האשראי הישן ההוא ...

• הוסף לסימניות
מה זה אומר נוכלים?
האם הם יכולים לעשות לי משהו כי פתחתי את המייל?o_O

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה