מידע שימושי 🔍 מוצרים לא ממותגים שיותר טובים מהמותג – בואו נחשוף אותם!

• הוסף לסימניות
אני לא מסוגלת להכניס לפה שום פסטה חוץ מאסם. כי בשביל גומי אני יכולה לקנות מסטיק ואותו אני לא צריכה לבשל, לסנן ולתבל. אני חושבת שאם ימעטו להשתמש בכל החיקויים שאינם שווים את מחירם - הם יאלצו להשתפר עד שיוכלו לאכול את המוצרים שלהם.

• הוסף לסימניות
אני לא מסוגלת להכניס לפה שום פסטה חוץ מאסם. כי בשביל גומי אני יכולה לקנות מסטיק ואותו אני לא צריכה לבשל, לסנן ולתבל.
וואלה הגזמת. לטעמי פסטה אוסם הכי פחות טעימה....

• הוסף לסימניות
אני לא מסוגלת להכניס לפה שום פסטה חוץ מאסם. כי בשביל גומי אני יכולה לקנות מסטיק ואותו אני לא צריכה לבשל, לסנן ולתבל. אני חושבת שאם ימעטו להשתמש בכל החיקויים שאינם שווים את מחירם - הם יאלצו להשתפר עד שיוכלו לאכול את המוצרים שלהם.
על טעם וריח אין להתווכח...

• הוסף לסימניות
גא"מ לזה שאין כמו הפסטה (ולא איטריות) של "יש"!
יוצא ממש רך וטעים לעומת "אוסם" שיותר קשה ומתבשל יותר זמן.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם ימעטו להשתמש בכל החיקויים שאינם שווים את מחירם - הם יאלצו להשתפר עד שיוכלו לאכול את המוצרים שלהם.
לא חושב שהרוב קונה את המוצרים הפשוטים, אז ככה שזה המצב.
פותח האשכול הנכבד דיבר על מוצרים שלדעתך טעימים יותר (או שלא שווה לשלם על מוצר שטעמו כמעט אותו דבר פי כמה), וזה שימעטו להשתמש רק יגרום שהמותגים יוכלו להמשיך להעלות מחירים וכמעט כולם ימשיכו לקנות, חבל !!

• הוסף לסימניות
שוקולד לאפיה-
יש מטבעות שוקולד של חברת קדמה. 500 גר ב11.90!! שורד הגליל ועלית עולים פי כמה וכמה.
יש לבן (פרווה) וחום בטעם מדהים!!! לטעמי טעם זהה לורד הגליל.
כל מי שהמלצתי לה לא מפסיקה לקנות
איפה יש לקנות?

• הוסף לסימניות
לתועלת המעוניינים בתקציר, מצורף בספוילר [מAI כמובן, לא בדקתי]

הערה חשובה שעולה מהדיון:​

מספר משתתפים (אות ומופת #18, בעל ניסיון #24, ביתי #55) מדגישים כי העובדה שמוצר מיוצר באותו מפעל כמו מותג מוכר, לא בהכרח מעידה על זהות מוחלטת. לעיתים ישנם הבדלים במתכון, בפס הייצור או באיכות חומרי הגלם.

חטיפים ומזון יבש​

• במבה:
    • במבה "בולי" נחשבת טעימה יותר מהמותג המוכר. - פרוג-רסיבי בנסיגה (#2)
    • הבמבה של רמי לוי עדיפה על זו של אסם. - כובע הנזיר (#3)
    • במבה "ספיידר" של 'יש' נחשבת טעימה יותר, עם יותר תיבול וערכים תזונתיים. - bbzb (#26)
  • שקדי מרק:
    • שקדי המרק של 'יש' (המיוצרים על ידי 'מנה') טעימים יותר מהמותג המוכר, אך יש לשים לב שהם מטוגנים לעומת האפויים של אוסם. - ש. וייסבלום (#5), בעל ניסיון (#10), סתם שמרל (#11)
  • ביסלי:
    • ביסלי "קראנצ'וס" (המיוצר על ידי 'מנה' ונמכר תחת מותגים כמו 'יש' ו'רמי לוי') טעים יותר מהמקור של אוסם. - אלו דברים (#19), למה מה קרה? (#43)
  • פתיתים ופסטה:
    • פתיתים של "שיבולים" עדיפים על פני אלה של אוסם. - רצוני לעשות רצונך (#8)
    • פסטה של 'יש' או 'טעמן' מומלצת ונחשבת טעימה יותר משל אוסם. - EstherT (#9, #81), CHEESE מגשי אירוח (#44), תותים בלבן (#31), מלכי - עיצוב פנים (#85)
  • קוסקוס:
    • הקוסקוס של 'יש' איכותי וטעים, ואין צורך לקנות את המותג של אוסם (נטען שהוא מיוצר באותו מפעל). - ברור מאד (#51), EstherT (#86), ישראל בן צבי (#88)
  • ביסקוויטים וופלים:
    • פתי בר של 'יש' (מיוצר כנראה על ידי פפושדו) טעים מאוד. - תותים בלבן (#25)
    • הביסקוויטים של "מעולה" ו"הדר" טעימים ונימוחים. - CHEESE מגשי אירוח (#44), רצוני לעשות רצונך (#48)
    • ופלים של 'אסם' מיוצרים על ידי 'מנעמים', שמייצרים את הוופלים הזולים יותר. - חני נדלן (#70)
  • עוגיות:
    • עוגיות "פסק זמן" ו"רבע לשבע" של עלית מיוצרות על ידי "הגביע מוצרי וופלים", שמשווקת מוצר דומה בשם "לוגאנו" במחיר נמוך משמעותית. - ישראל בן צבי (#59, #76), תותים בלבן (#77)
  • שימורים וקטניות:
    • שימורים וקטניות של רמי לוי הם לעיתים קרובות של מותגים ידועים באריזה שונה. - כובע הנזיר (#3)
    • טונה של 'יש' מיוצרת על ידי אותה חברה כמו הטונה של 'טעמן'. - רק יחד (#13)
    • טונה של רמי לוי מומלצת. - צדיקי (#90)
    • שימורים של המותג "שפע" ב"שפע ברכת השם" מיוצרים על ידי 'בית השיטה'. - הכול טוב ולטובה!! (#56)
  • פרכיות אורז ופירורי לחם:
    • פרכיות אורז של אוסם מיוצרות על ידי 'בי אנד די'. - ישראל בן צבי (#30)
    • פירורי לחם של אוסם מיוצרים על ידי 'דגנית עין בר'. - ישראל בן צבי (#35)
  • אגוזים ושקדים:
    • ישנם פערים גדולים במחיר בין מותגים שונים של אגוזים ושקדים טבעיים (כמו 'מיה' ו'דרומה') והאיכות לרוב נראית באריזה השקופה. - ווילי וונקה (#36, #40)

מוצרי אפייה ובישול​

• שוקולד לאפייה:
    • מטבעות שוקולד (חום ולבן פרווה) של חברת 'קדמה' זולות משמעותית ובעלות טעם מצוין, זהה לזה של ורד הגליל. - אליינה גילברט (#14)
  • בצק עלים:
    • מוצרי בצק עלים של 'זוגלובק' מיוצרים על ידי 'אריאל', ומשווקים גם תחת המותג הזול "שחף". - ישראל בן צבי (#29)
    • באושר עד, בצק של 'אריאל' נמכר תחת המותג "בון בייקרי" באריזות חיסכון זולות. - יהודי קטן (#45)
  • שמרים וריבת חלב:
    • שמרים 'שמרית' ו'אינסטנט' מיוצרים באותו מפעל עם פער קטן במחיר. - ברור מאד (#51)
    • ריבת חלב של 'טעמן' ודומותיה - כדאי להשוות מחירים. - ברור מאד (#51)
  • ממרח תמרים:
    • ממרח תמרים של 'צור עין יהב' נמכר תחת המותג 'יש' ו'מיה' במחירים שונים, עם רכיבים זהים. - ישראל בן צבי (#38)
  • קמח כוסמין:
    • קמח כוסמין 80% של רמי לוי מומלץ מאוד לאפייה. - אמא של תולוש (#49)
  • ריצ' (שמנת צמחית):
    • במקום ריצ' פרווה של תנובה, ניתן לקנות בחנויות מתמחות לאפייה מוצר איכותי יותר בחצי מחיר, שמניב יותר קצפת. - י.ד (#42)
  • מוצרים בסיסיים:
    • שמן, סוכר, מלח ותבלינים - אין הגיון לא לקנות את הזול ביותר (אם כי בנוגע לתבלינים, הומלץ לקנות בחנויות ייעודיות). - למה מה קרה? (#43), USHER (#75)

מוצרי ניקיון וכביסה​

• מסיר שומנים:
    • מסיר שומנים של 'יש' זול יותר ומיוצר על ידי 'סנט מוריץ', אך נטען שהוא דליל יותר מהמקור. - תודו לו (#12), ליטאי פשוט (#21)
  • מרכך כביסה:
    • מרכך כביסה של 'יש' (במיוחד הכחול) זול, ריחני ומקבל מחמאות. - יואו (#27)
    • גלונים של 4 ליטר מרכך לרוב משתלמים יותר, אך יש לשים לב - לעיתים הבקבוקים הקטנים מרוכזים פי 4. - רבקהנ (#15), רק יחד (#16)
  • נוזל כלים:
    • נוזל הכלים של 'יש' (מיוצר על ידי 'טאצ'') מכיל 24% חומר פעיל והוא מצוין. - ישראל בן צבי (#32)
    • סבון כלים של 'טאצ' מומלץ ונחשב עדין לידיים. - טרינום (#52)
    • הועלתה המלצה לא להתפשר על נוזל כלים ולקנות רק כאלה עם 24% חומר פעיל לפחות (כמו פיירי וספארק). - תותים בלבן (#31)
  • תרסיס אקונומיקה:
    • תרסיס אקונומיקה של 'יש' ושל מותג יוקרה מיוצרים באותו מפעל. - ישראל בן צבי (#37)

תינוקות וילדים​

• טיטולים:
    • הטיטולים של המותג "טיטולים". - ינל (#4)
    • הטיטולים של המותג 'לייף' (סופר פארם). - רבקהנ (#15)
  • בגדי ילדים:
    • בגדי ילדים של 'לידר' נחשבים מצוינים ועמידים, במחירים נוחים. - אות ומופת (#61)
    • ניתן למצוא מציאות ב'בזאר שטראוס', גם בתחילת עונה. - אות ומופת (#61)
  • משאבת חלב:
    • משאבת חלב ידנית מאליאקספרס בעלות של כ-20 ש"ח נחשבת טובה יותר וקומפקטית מזו של 'אוונט' שעולה 300 ש"ח. - י.ד (#66)

שתיה​

• משקאות מנגו:
    • משקה מנגו של 'קריסטל' נחשב לטעים ביותר מבין כל משקאות המנגו. - תותים בלבן (#25)
  • משקאות מוגזים:
    • 'קריסטל תפוחים' מוגז טעים במיוחד (פופולרי בישיבות). - אמא של הנסיך (#57), כובע הנזיר (#63), ליטאי פשוט (#71)
  • סודה:
    • הסודה של 'טמפו' מומלצת בזכות גיזוז חזק שמחזיק מעמד לאורך זמן. - טרינום (#69)

איפור וטיפוח​

• מוצרי סאקרה (SACARA): הוזכרו באופן כללי כמוצלחים וזולים. - קופיUX (#60)
  • מייקאפ וסומק:
    • המייקאפ והסמקים של 'ביוטיקר' מומלצים לשימוש יומיומי ועולים כ-15 ש"ח. - פ.ל. (#62)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה