דיון 🔥 דיון חם: לוח אטום עדיף ממסך גרפי? מי שמע על זה?!

• הוסף לסימניות
שאלה חשובה יש לי לשאול, ציירים נכבדים:

אחרי תקופה ארוכה של ציור על מסך גרפי, החלטתי לנסות לוח אטום – והופתעתי. לאחרונה התחלתי ממש להתרגל לצייר על לוח אטום ולא על מסך גרפי, ומצאתי שאחרי מעט מאוד זמן - זה הרבה יותר נוח מלצייר על מסך גרפי!
ושמתי לב לזה לא רק כשציירתי עם הלוח האטום עצמו וגיליתי שממש כיף לי לצייר עליו, אלא גם כשניסיתי שוב לצייר עם מסך גרפי - מיד שמתי לב להבדל, וכמה נוח היה לי לצייר על הלוח האטום.

למה?
  • כי כשמציירים על לוח אטום, היד יכולה לנוח ממש על הלוח ולא צריכים לעמוד ולצייר על המסך שעומד במאונך.

• כי כשמציירים על לוח אטום הגב יכול להישאר ישר ולא צריך להתכופף לכיוון המסך הגרפי שעל השולחן.

• כי כשמציירים על לוח אטום, גודל המסך לא מוגבל. אפשר לחבר למחשב שלכם איזה גודל של מסך שתרצו, והוא יהיה מסך התצוגה הראשי שלכם (ברור שתמיד אפשר להוסיף עוד מסך גם אש יש לוח גרפי, אבל אני מתכוון למסך הראשי. זה שתסתכל בו רוב הזמן).

• כי כשמציירים על לוח אטום, אפשר לצייר מדויק כמו על מסך גרפי, אם טיפה מתרגלים ומציירים עליו הרבה.
ועכשיו לשאלה שלי:
האם אני טועה? או שמא המצאתי את הגלגל?
מה הטיעונים נגד? האם יש העדפות למסך גרפי שפספסתי?

הבה נדון בעניין בכובד ראש, רבותיי.
מחכה לשמוע את הדעות שלכם!

• הוסף לסימניות
שאלה חשובה יש לי לשאול, ציירים נכבדים:

אחרי תקופה ארוכה של ציור על מסך גרפי, החלטתי לנסות לוח אטום – והופתעתי. לאחרונה התחלתי ממש להתרגל לצייר על לוח אטום ולא על מסך גרפי, ומצאתי שאחרי מעט מאוד זמן - זה הרבה יותר נוח מלצייר על מסך גרפי!
ושמתי לב לזה לא רק כשציירתי עם הלוח האטום עצמו וגיליתי שממש כיף לי לצייר עליו, אלא גם כשניסיתי שוב לצייר עם מסך גרפי - מיד שמתי לב להבדל, וכמה נוח היה לי לצייר על הלוח האטום.

למה?
  • כי כשמציירים על לוח אטום, היד יכולה לנוח ממש על הלוח ולא צריכים לעמוד ולצייר על המסך שעומד במאונך.

• כי כשמציירים על לוח אטום הגב יכול להישאר ישר ולא צריך להתכופף לכיוון המסך הגרפי שעל השולחן.

• כי כשמציירים על לוח אטום, גודל המסך לא מוגבל. אפשר לחבר למחשב שלכם איזה גודל של מסך שתרצו, והוא יהיה מסך התצוגה הראשי שלכם (ברור שתמיד אפשר להוסיף עוד מסך גם אש יש לוח גרפי, אבל אני מתכוון למסך הראשי. זה שתסתכל בו רוב הזמן).

• כי כשמציירים על לוח אטום, אפשר לצייר מדויק כמו על מסך גרפי, אם טיפה מתרגלים ומציירים עליו הרבה.
ועכשיו לשאלה שלי:
האם אני טועה? או שמא המצאתי את הגלגל?
מה הטיעונים נגד? האם יש העדפות למסך גרפי שפספסתי?

הבה נדון בעניין בכובד ראש, רבותיי.
מחכה לשמוע את הדעות שלכם!
האמת שאני לא מצייר דיגיטלי בכלל אני רק מנסה להבין , הרי אם אתה מצייר ולא רואה את הציור כי התצוגה היא במסך ואתה מצייר על הלוח איך אתה מצליח להבין היכן להניח את העט ?

• הוסף לסימניות
האמת שאני לא מצייר דיגיטלי בכלל אני רק מנסה להבין , הרי אם אתה מצייר ולא רואה את הציור כי התצוגה היא במסך ואתה מצייר על הלוח איך אתה מצליח להבין היכן להניח את העט ?

הבנת מצוין! 😁
כמו שכתבתי, זה דורש מעט תרגול, אבל קולטים את זה, ואז זה טבעי ממש.
היד זוכרת את התנועות, צריך לחזק קצת את 'קשר עין-יד'...

בזעיר אנפין, זה כמו שאנחנו משתמשים בעכבר למרות שהצג על המסך, אם תחשוב על זה

• הוסף לסימניות
כנראה יש לך תיאום עין ויד טוב אם אתה מצליח יותר בלוח אטום.
כי אצלי זה ההפך,

• הוסף לסימניות
כל העניין הוא העדפה אישית ויכולת סינכרון בין העין ליד המציירת והמסך. אין פה עניין של נכון או לא נכון כל אחד והעדפותיו האישיות.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מצייר על אטום ועברתי לגרפי, והמעלה שאני ראיתי באטום בעיקר זה שהיד לא מסתירה כלום מהציור, ומהעניין שלא רואים באמת זה עניין של הרגל..
[אבל עדיין אני נהנה בגרפי מצד ההרגשה בעיקר שאני כאילו בתוך הציור עם העט..]

• הוסף לסימניות
אני עם לוח אטום גודל A5
כבר 6 שנים
לא ניסיתי לעבור ללוח תצוגה, אני טיפוס שמפחד משינויים גדולים:)
אבל בהחלט מה שנכתב כאן מחזק את מה ששמעתי עד כה שעשיתי ש''ב פה ושם אם לעבור..
ואני שוב אשתף בתמונה של החדר עבודה שלי
כי אני ממליצה ממשששש על:
מסך ענק ואיכותי
שולחן רחב שיש מקום גם ללוח ולמקלדת מאחוריו שאיתו כמו יד על פסנתר אני מנגנת לי קיצורי דרך
וגםםם והכי חשוב
כיסא נח ואיכותי
ואז..
מתמכרים סופית!
IMG_3982.JPG

• הוסף לסימניות
מעניין..
אני מאז שעברתי ללוח תצוגה (גדול. 22. אולי אלה שלא נהנים לעבוד בתצוגה זה כי הוא ממש קטן?)
ממש החיים השתנו--
עובדת הרבה יותר מהר, ורציף
והעבודה הרבה פחות מעייפת
אם כבר, טוענים שמי שעובר לאייפד מתמכר ולא מוכן לחזור ללוח כלשהו אחר,
דוקא בעניין הזה לי זה לא עבד כך... והאייפד באמת כיפי ונוח מאד אבל התצוגה הגדולה והנוחה של לוח עם מחשב בשבילי אין לה תחליף.

• הוסף לסימניות
גודל 15.6 נקרא קטן?
פשוט עכשיו אני רוצה לקנות...
@מלכי וולף
תלוי בצורך שלך ובאפשרויות
המומלץ לעבודה רציפה לדעתי זה קצת יותר מזה
(אולי יש שיגידו אחרת..)
לשם השוואה הגודל הכי גדול הוא 27״
ככל שהמסך גדול כל הפרטים שבו גדלים ויש פחות מאמץ
מציעה לך לראות בעיניים את הגדלים שאת מתלבטת עליהם וכך להחליט

• הוסף לסימניות
לדעתי - זה תלוי בתקציב. אם יש לך תקציב ללוח גרפי קטן, ללא ציר לכוונון וכדו' - אולי באמת כדאי לחשוב על לוח אטום. אבל אם יש לך תקציב ללוח גרפי גדול (20" ומעלה), איכותי, עם ציר כוונון - חד משמעית לוח גרפי. מהסיבה העיקרית: אם בלוח גרפי, איכותי וגדול, לוקח זמן לא קצר להתרגל (לטאצ', להחלקה של העט על המסך, וכדו'), אף על פי כמה וכמה בלוח אטום. (תמיד כשמציירים חוזרים איזה 1000 פעם על כל קו, אז תאר לעצמך מה זה בלוח אטום, אם אתה עוד לא מורגל מספיק). ולגבי החסרונות:
כי כשמציירים על לוח אטום, היד יכולה לנוח ממש על הלוח ולא צריכים לעמוד ולצייר על המסך שעומד במאונך.​
לאו דווקא - אם יש לך לוח גרפי עם ציר (כמו כמעט בכל הלוחות הגרפיים) היד שלך לא דורשת מאמץ ולו במעט. אני אומר את זה בתור אחד שיצא לו לאייר שעות ברציפות. כל מה שאתה צריך לעשות זה למקם את הזווית בצורה הנכונה.
כי כשמציירים על לוח אטום הגב יכול להישאר ישר ולא צריך להתכופף לכיוון המסך הגרפי שעל השולחן.​
שוב - לאו דווקא. מסכים עם זה שבמחשב תמיד הגב שלך יהיה יותר ישר, אבל כל מה שאתה צריך לעשות זה למקם את הזווית במשהו בין "נתפס לי הצוואר - איזה באסה" לבין "נתפס לי היד - איזה באסה". אם אתה ממקם את זה בדיוק שם - לא תסבול משניהם.
כי כשמציירים על לוח אטום, גודל המסך לא מוגבל. אפשר לחבר למחשב שלכם איזה גודל של מסך שתרצו, והוא יהיה מסך התצוגה הראשי שלכם (ברור שתמיד אפשר להוסיף עוד מסך גם אש יש לוח גרפי, אבל אני מתכוון למסך הראשי. זה שתסתכל בו רוב הזמן).​
גודל המסך דווקא כן מוגבל - לגודל מסך המחשב. ובשניהם אפשר לעשות זום אין באותה מידה. אני אישית משתמש במסך Huion - ממליץ מאוד - והגודל שלו די גדול ביחס לרוב המחשבים (24"), אבל אני מבין את העיקרון של הפרופורציות, וה'קיבוע' המסויים הזה שיש במסך גרפי.

כי כשמציירים על לוח אטום, אפשר לצייר מדויק כמו על מסך גרפי, אם טיפה מתרגלים ומציירים עליו הרבה.
שוב, לדעתי, זה די מפריע למיקוד ולפוקוס שלך, לפחות בהתחלה. כי אתה די מתמקד שלא יצא לך עקום מאשר להתמקד בציור עצמו. ובכללי - במסך גרפי זה פשוט יותר זורם.

• הוסף לסימניות
לאו דווקא - אם יש לך לוח גרפי עם ציר (כמו כמעט בכל הלוחות הגרפיים) היד שלך לא דורשת מאמץ ולו במעט. אני אומר את זה בתור אחד שיצא לו לאייר שעות ברציפות. כל מה שאתה צריך לעשות זה למקם את הזווית בצורה הנכונה.
גם לוח גרפי בלי ציר אפשר למקם בזוית נכונה עם קצת יצירתיות - - -
אני משתמש בסטנדר שולחני שאפשר למצוא בכל חנות יודאיקה בכמה שקלים, וזה נותן את אותה תוצאה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה