🚨 מידע חשוב למי שמתכוון להוציא משכנתא או למחזר בקרוב 🚨

מצב
הנושא נעול.
יש לי משכנתא של 340,000 קל"צ 4.79%
320,000 משתנה לא צמודה כל 5 שנים (תחנה 4/28) 5.06% תוספת עוגן 1.14%
340,000 קל"צ 3.8%
מה מומלץ למחזר אם בכלל? תוספת עוגן 1.14% זה נמוך או גבוה?
רשום לי בדוח יתרות שיש עמלת פרעון מוקדם של 300 ש"ח רק על המ"לצ

שלום וברכה אשמח לדעת על המשכנתא הקיימת. [מצ''ב] ויש לי משתנה שעוד כמה חודשים תקפוץ
א. מה עושים עם זה
ב. מכרתי את הבית ואני צריך להוסיף לבית החדש עוד כ350 אלף. מה ההמלצות ללקיחה החדשה כי את המשכנתא הקיימת עדיף לי להשאיר ככה כמו שהיא
ג. מה לדעתכם ההחזר על תוספת זו? 20 שנה או 25
את המשכנתא הנוכחית חייב למחזר חלקית!
יש לך מ"צ וזה ממש נזק.

יש לי משכנתא של 340,000 קל"צ 4.79%
320,000 משתנה לא צמודה כל 5 שנים (תחנה 4/28) 5.06% תוספת עוגן 1.14%
340,000 קל"צ 3.8%
מה מומלץ למחזר אם בכלל? תוספת עוגן 1.14% זה נמוך או גבוה?
רשום לי בדוח יתרות שיש עמלת פרעון מוקדם של 300 ש"ח רק על המ"לצ
באיזה בנק?
למה כ"כ הרבה קל"צ?

יש לך מ"צ וזה ממש נזק.

יש לך מ"צ וזה ממש נזק.
אז אם אני צריך גם ככה להוסיף לדירה החדשה עוד 350 מה ההמלצה
פשוט לשנות את זה למל''צ וזה יקפוץ בהחזר כמובן ואת התוספת פשוט עוד משכנתא?

באיזה בנק?
למה כ"כ הרבה קל"צ?
מזרחי
היה לנו צמודת מדד ויועץ משכנתא הפך ל2/3 פריים ושהפריים התחיל לעלות עשיתי מחזור לבד מול הבנק. הקל"צ 3.8 לא שינינו. ו2 המסלולים השניים שינינו בעקבות העלייה של הפריים.
מה הכי מומלץ לעשות כרגע?

מזרחי
היה לנו צמודת מדד ויועץ משכנתא הפך ל2/3 פריים ושהפריים התחיל לעלות עשיתי מחזור לבד מול הבנק. הקל"צ 3.8 לא שינינו. ו2 המסלולים השניים שינינו בעקבות העלייה של הפריים.
מה הכי מומלץ לעשות כרגע?
שיניתם לקל"צ? 4.78? למה?

אז אם אני צריך גם ככה להוסיף לדירה החדשה עוד 350 מה ההמלצה
פשוט לשנות את זה למל''צ וזה יקפוץ בהחזר כמובן ואת התוספת פשוט עוד משכנתא?
אתה בעצם רוצה לגרור ולהוסיף.
בהצלחה, זה קצת כבד .מאשר לקחת הכל על נקי.
אבל אפשרי

מזרחי
מה הכי מומלץ לעשות כרגע?
כן כדאי מאוד לשנות.
לצאת לגמרי מהקל"צ.(מהחלק הגבוה שלו כמובן, שליש קל"צ אתה חייב)

זה היה שהפריים שלנו היה 6.75% הקל"צ היה הכי בטוח מבחינתינו. אין על זה עמלת פרעון מוקדמת כדאי לשנות עכשיו?
דחוף, לפני שתהיה עמלת פירעון.
היה עדיף לשנות למל"צ
אבל לא בוכים על חלב שנשפך. תתקנו עכשיו

דחוף, לפני שתהיה עמלת פירעון.
היה עדיף לשנות למל"צ
אבל לא בוכים על חלב שנשפך. תתקנו עכשיו
אבל תכלס עד היום על המל"צ שילמנו 5% ריבית זה יותר מהקל"צ. פשוט להרים טלפון לבנק ולבקש בקשה למחזור ולראות מה הם נותנים?

מה
אבל תכלס עד היום על המל"צ שילמנו 5% ריבית זה יותר מהקל"צ. פשוט להרים טלפון לבנק ולבקש בקשה למחזור ולראות מה הם נותנים?
זה לא רק הריבית הסופית. זה לדוגמא העמלות היוון שכרגע ניצלתם בנס.
הייתי מזדרזת לפני שיתעדכנו ממוצע הקלצים (צריך לראות בדוח מה היה הממוצע ביום הלקיחה - זה קובע במקרה שלכם לעמלות)

אתה בעצם רוצה לגרור ולהוסיף.
בהצלחה, זה קצת כבד .מאשר לקחת הכל על נקי.
אבל אפשרי
כן אני מעוניין לגרור בגלל הריביות 2.6 קלצ פריים -0.6 מ''צ לא משהו מסכים איתך ונשאר 15 שנה אז לא כדאי להחזיר לבנק את הכסף לקחת שוב
אבל אם תוכל לומר לי יותר על התוספת איך ההמלצה שלך

כן אני מעוניין לגרור בגלל הריביות 2.6 קלצ פריים -0.6 מ''צ לא משהו מסכים איתך ונשאר 15 שנה אז לא כדאי להחזיר לבנק את הכסף לקחת שוב
אבל אם תוכל לומר לי יותר על התוספת איך ההמלצה שלך
גם הפריים ניתן להשיג יותר טוב היום.
זו באמת דילמה . והשאלה אם הבנק ינצל את זה שאתה שבוי

ב11 הבא
הצפי כרגע בין 2 עשיריות האחוז לרבע אחוז אבל כמובן הכל יכול להשתנות
רק מציין שהירדה היא בעוגן לא במרווח כך שהמרווח 1.1 שקבלת לא צפוי להשתנות
נכון אבלבסופו של דבר זה יתבטא בריבית הכוללת
למעשה אז משתלם לי לקחת מל''צ תוספת עוגן 1.1 ואז זה ירד לי ל- 0.85
האם זה עדיף על פריים מינוס 0.6?

נכון אבלבסופו של דבר זה יתבטא בריבית הכוללת
למעשה אז משתלם לי לקחת מל''צ תוספת עוגן 1.1 ואז זה ירד לי ל- 0.85
האם זה עדיף על פריים מינוס 0.6?
אם העוגן אז העוגן יורד ולא התוספת.
אתה צודק שלתקופה של שנתיים זה יהיה שקול לעוגן של היום +0.85.

תזכיר מה עוד יש בתמהיל

חושב שאתה משלם שוב ריביות?
טעות נפוצה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה