כללי 1.בקשה לצילום מסך במק 2. מה מלמדים בשיעור מקדים לגרפיקה

• הוסף לסימניות
אני צריכה להעביר שיעור מקדים לתלמידה
לפני שהיא מתחילה מסלול גרפיקה.
אין לה מושג בכלל מה זה מחשב....

1. היא הולכת ללמוד במקינטוש ולי כרגע אין נגישות למחשב מק
אשמח אם מישהו/י יוכל לצלם לי את מסך המק הכללי (המכתבה)
את צד שמאל למעלה כשהתוכנות פתוחות...
כדי להראות לה במה מדובר.

2. איזה רקע לדעתכם חשוב להעביר לה
על המחשב בפרט והגרפיקה הממוחשבת בכלל,
כדי שהיא תגיע טיפה מוכנה ועם בטחון עצמי בנושא.
(אני בד"כ מוסרת שיעורים רק על התוכנות עצמן..)

אודה להתיחסות

• הוסף לסימניות
השיעור הראשון חייב להיות:
לא כדאי לך ללמוד גרפיקה.
יש היום מאות ואולי אלפי תלמידות שלמדו גרפיקה, ואין להם פרנסה מגרפיקה.
השוק מוצף, והיחס שהן מקבלות שואף לאפס!
או שבמצב היותר טוב הם מרוויחות 25 ש"ח לשעה.

מי שיש לו חוש לגרפיקה, כבר מסתדר לבד, ולומד לבד, מקסימום לומד קצת לבסוף.

כמובן שאם את מורה למחשבים, אז לא אמרתי כלום...:)

• הוסף לסימניות
או 23 ש"ח לשעה :)

ותראי אם יש לה חוש לגרפיקה בכלל ואחר כך להכין אותה ולהראות לה בערך על מה מדובר..

• הוסף לסימניות
23 ש"ח לשעה, ואתם עובדים?
נשאר רק לרחם עליכם...:(

• הוסף לסימניות
לא, תצאו כל יום להפגין נגד מנהלי בתי הספר שלכן. :(
שיפסיקו עם זה!

• הוסף לסימניות
תבהיר לה

שהמחשב הוא רק כלי כמו עפרון או מכחול, ושאין שום הבדל בין מק לפי.סי. העיקר להסתובב בעיניים פקוחות ברחובות, במכולת, בחנויות ספרים וכו' ולהביט בכל דרך 'משקפיים' של גרפיקאי. מצד שני חיוני ביותר לתפעל את המחשב ברמה גבוהה, היכולת הטכנית של גרפיקאי לעיתים מהווה 90% מהתוצאה הסופית. ואת זה משיגים ע"י תרגול חוזר וחוזר מיליון פעם, ועדיין, אחרי שנים אפשר לגלות דברים שלא ידעת על התכנה.

• הוסף לסימניות
איזה רקע?
הכי בסיסי - איך להדליק, לכבות.
להכניס דיסק, לצרוב דיסק, מה זה Usb
איך להכנס לתוכנות, כל הקטע של החלונות -
מה זה בכלל חלונות, קצת מושגי יסוד
תוכניות שפתוחות בו-זמנית
שאפשר להעתיק מפה להדביק שם,

אם יש לה חוש לזה היא מהר מאוד תבין מה קורה.
אין מה לעשות, בשביל המקצוע הזה צריך איזה מינימום של חוש טכני.
(תחשבו שפעם הכל הי'ה מצוייר ביד כולל האותיות... מישהי סיפרה לי איך עבדה שעות על גבי שעות לצייר איזה פוסטר, ובהינף יד כל העבודה נהרסה כשבטעות היא שפכה עלי'ה כוס קפה).

• הוסף לסימניות
נו, נו, צעירים שכמותכם. מה אתם יודעים על עבודה אמיתית...

• הוסף לסימניות
קול-התור:
אדרבא, תן לנו לשמוע מה זה עבודה אמיתית...

• הוסף לסימניות
כמעט...

• הוסף לסימניות
קול התור, אנחנו מחכים בינתיים...

• הוסף לסימניות
בכלל שכחתי שדיברתי על עבודה אמיתית. בעבודה אמיתית שרטטנו ביד עם רפידוגרף, הדבקנו אותיות של לטרסט, עבדנו עם סלוטייפ וסכין חיתוך על נייר ושולחן אור. ריטשנו פילם, עשינו מסכות, צילמנו 2 ברומיידים לכל שורה בנגטיב, ברומייד אחד לכל שינוי קטן בגודל רצנו כל היום מהבית למכון אופסט, ומה עוד... אני אפילו לא זוכרת. היום הכל סתתתם... וירטואלי... בגלל זה, לנו, ה"זקנים" אין שום דבר קשה לביצוע. רק היה קשה לנו פעם קצת להתרגל למחשב...

• הוסף לסימניות
זה עוזר?

תיכנסי לגוגל ותכתבי mac desktop בחיפוש תמונות תמצאי כל מה שאת רוצה

switcher07.jpg

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קול-התור;35318:
בכלל שכחתי שדיברתי על עבודה אמיתית. בעבודה אמיתית שרטטנו ביד עם רפידוגרף, הדבקנו אותיות של לטרסט, עבדנו עם סלוטייפ וסכין חיתוך על נייר ושולחן אור. ריטשנו פילם, עשינו מסכות, צילמנו 2 ברומיידים לכל שורה בנגטיב, ברומייד אחד לכל שינוי קטן בגודל רצנו כל היום מהבית למכון אופסט, ומה עוד... אני אפילו לא זוכרת. היום הכל סתתתם... וירטואלי... בגלל זה, לנו, ה"זקנים" אין שום דבר קשה לביצוע. רק היה קשה לנו פעם קצת להתרגל למחשב...

קול התור נכבדת.

יש לי המון מה לומר בנושא זה.

למרות שעברתי את ה"שלושים" ואני נחשב בפורום זה קשישון... אני לא חושב שהדרך שאת מדברת עליה נכונה גם להיום. להיפך. דבר זה רק מאט את קצב הלימוד ומעייף את המוח בפרטים שאין בהם צורך להיום. לדוגמה נקח את בעלי המכולת.

"לו היה קיים קולג' לבעלי מכולת" בשיטה הישנה והטובה.

אז היינו מלמדים אותם לעשות ספירת מלאי כל ערב, להוציא פריט פריט ולספור. לעשות לקראת סוף שנה ספירת מלאי מדוקדקת עד לשעות הקטנות של הלילה, לרשום "במחברת" ובדפים, לחשב עם "חשבוניה" (נראה לי שיש כאלו שלא יודעים אפילו מה זה). שהעובדים יכרטסו בכרטיס העובד המכני בבוקר ובערב (ובסוף כל חודש יאלץ בעל המכולת להתחיל לחשב שעות), כל פעם שאתה מעלה או מוריד את המחיר תתחיל לקודד את כל המוצרים מהתחלה... וכן הלאה.

"לו היה קיים קולג' לבעלי מכולת" בשיטה החדשה.

דבר ראשון, תקנה מחשב. תעמיס עליו תוכנת עובדים, שעון נוכחות, וניהול קופה. זהו!
  1. כל ערב ספירת מלאי ממוחשבת בשניה.
  2. ספירת מלאי סוף שנתית, בפקודה אחת.
  3. ניהול כרטסת לקוחות ממוחשבת (ומצריכה גיבוי זריז לאינטרנט, כמובן)
  4. אין חישוב עודף, אין חישוב מוצרים, כלום. הכל בבר-קוד.
  5. מעלה או מוריד מחיר? עדכון קצר בבסיס הנתונים, וזהו!
גם בגרפיקה אין מה ללמוד את כל הרשימה הנ"ל... תלמדי אותה יסודות הציור, הבנה של תאורה... וקדימה. להתחיל לממש הכל בתוכנה בעזרת לימוד הכלים השונים. כמובן שיש להסביר על הוצאה לדפוס וניהול קבצים וכדו'...

• הוסף לסימניות
אבל עדיין יש דברים שאי אפשר לעשות במחשב...

למשל - קוים מיוחדים וטקסטורות מאויירות (אפשר להשיג הכל, אבל אם תרצה משהו ייחודי שלך?)

לא מדברת על איורים ממש או קריקטורות, אלא על דברים יותר פשוטים, שפשוט מצריכים עבודה ידנית וסריקה.

נכון שזה רק פרט קטן בתוך מה שהי'ה פעם, אבל עדיין, זה הטאצ' האישי, שלפעמים נותן את כל הטון.

• הוסף לסימניות
אמיר, בכלל לא התכוונתי להמליץ ללמד את כל ה"ענתיקות", רק להסביר מה זו גרפיקה אמיתית. הכוונה היא, שכשעבדנו ביד, היינו חייבים להיות קודם כל - אמנים, ואח"כ טכנוקרטים. היום זה הולך הפוך. קודם אתה איש מחשבים ואח"כ אתה מדביק את זה איכשהו לאומנות או לעיצוב. תודה על היחס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה