10 טיפים לסופגניות

• הוסף לסימניות
מעניין שהדבר הכי בסיסי בחנוכה, הוא אצל רב הנשים (גם המבוגרות שביננו) הופך למשהו מסורבל וסופו בלתי צפוי.
אני בדרך להכין סופגניות ומחיפושים אחר עצות וטיפים מצאתי והעברתי לכן-

סופגניות או לא להיות
שלושת המפתחות להצלחה בטוחה בהכנת סופגנייה הם לישה מספקת, תפיחה טובה וטיגון נכון.

1. לישה מספקת.
מומלץ ללוש את הבצק במיקסר, ולא במעבד מזון או ביד.
איך עושים את זה נכון: מכניסים את כל החומרים לקערת
המיקסר ללא הנוזלים )המים או החלב(. מפעילים את המיקסר
במהירות הנמוכה ביותר, ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים.
כשהחומרים מתגבשים לגוש, מעלים את מהירות הלישה
לבינונית וממשיכים ללוש לפחות כחמש דקות.

2. תפיחה מספקת - איך מתמודדים עם בעיית הזמן והסבלנות:

באופן רגיל יש להתפיח את הבצק פעמיים: פעם ראשונה
מייד לאחר הלישה, ופעם נוספת את כדורי הבצק לפני
הטיגון. בכל מקרה יש להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח
לשם כך ניתן ? לפני שממשכים בהכנה. ולמי יש סבלנות וזמן
להשתמש ב"קמח פלוס לעוגות שמרים", הכולל משפר ייעודי
לבצקי שמרים, או בקמח רב תכליתי בתוספת משפר לאפייה.

בשני המקרים אין צורך להתפיח את הבצק בפעם הראשונה עד להכפלת הנפח, ומספיק להשהות אותו למנוחה של 10 דקות בלבד. לאחר יצירת הכדורים, חשוב מאוד להקפיד ולהתפיחם להכפלת גודלם מהגודל המקורי פי שתיים עד שתיים וחצי.

3. פטנט פשוט ליצירת צורה יפה לסופגניות:

בתום 10 דקות מנוחה, יוצרים את צורת הסופגניה. השיטה
הנפוצה היא לקמח את המשטח, לרדד עלה בעובי כ-1 ס"מ,
ולקרוץ עיגולים בגודל המבוקש בעזרת כוס או חותכן עגול.

שיטה אחרת, מהירה פשוטה ומומלצת הרבה יותר: מכדררים מהבצק כדורים יפים בגודל כדורי פינג פונג. הסופגניות מתקבלות עגולות ויפות.

4. שמירה על צורה יפה של הכדורים ומניעת מגע הקמח בשמן:

את כדורי הבצק או העיגולים מניחים על גבי משטח משומן
היטב, ולא על גבי משטח מקומח. הקמח החודר לשמן מאיץ את שרפתו. כאשר השמן נשאר נקי וצלול הוא לא יוצר טעמי
לוואי בסופגניות בזמן הטיגון וניתן להשתמש בו מספר
פעמים.

5. התפחת כדורי הבצק ללא לחות:

את כדורי הבצק יש להתפיח במקום חמים, ללא לחות. כאשר
קרום הסופגניה לפני הטיגון לח, מספר דקות לאחר הטיגון
מתקבלים בקיעים בקרום העליון הפוגעים במראה היפה של
הסופגניה.

6. פטנט לזירוז תפיחת הבצק:
מכניסים את מגש הבצק לתנור. מחממים את התנור
לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ- 50 מעלות), סוגרים את הדלת
ומכבים את התנור. קצב התפיחה יואץ באופן משמעותי.

7. הכנסת הסופגניות לשמן:

כדי שלא לפגום בצורה היפה של כדורי הבצק התפוחים
כשמרימים אותם מהמשטח לקראת הכנסתם לסיר הטיגון,
לוקחים תרווד או שפכטל, טובלים בשמן החם ומרימים את
הכדור בעדינות מהמשטח. מכניסים את הכדור לשמן החם
כשצדו העליון כלפי מטה.

8. טיפ לטיגון נכון:

הקפדה על טיגון נאות היא המפתח השלישי להצלחת
הסופגניה. במידה והשמן חם מדי, הסופגניה תשחים מהר
בעוד הבצק בפנים יישאר דביק. בכדי להבטיח שהטמפרטורה
אכן נאותה, ניתן להכניס חתיכת בצק לשמן. מסביב לבצק צריכות להופיע בועות גדולות ורבות.
אם השמן חם מדי, צריך להוריד את הסיר מהאש לכמה דקות, או לחילופין, להוסיף מעט שמן מהבקבוק. אם לא נראות בועות, או שקצב הופעתן מאד איטי, יש להמתין מעט עד שהשמן יתחמם יותר. כאשר נראה שהשמן בטמפרטורה המתאימה, יש להנמיך את הלהבה ולשמור על הטמפרטורה. יש לטגן את הסופגניות כ- 3 דקות בכל צד.

9. הוצאת הסופגניות מהשמן החם:

בתום הטיגון מומלץ להיעזר בכף מחוררת, להוציא את
הסופגניות מהשמן, ולהניחן על גבי נייר סופג. מומלץ
להזריק את הריבה, או כל מילוי אחר, כבר בשלב זה.

10. בזיקת אבקת הסוכר:

יש לבזוק את אבקת הסוכר רק לאחר שהסופגניות הצטננו
מעט. כאשר הסופגניות חמות, הסוכר נוטה להיספג למעטה
הלבן היפה של. הסופגניה

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
אשמח לקבל מתכון טוב לסופגניות

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי,
המתכון הכי טוב לסופגניות, מתוך רבים שפגשתי עד היום הוא -
לקנות אותן במאפיות...

לא טעמתי עדיין סופגניה ביתית אחת טעימה ואוורירית כמו אלה הקנויות.
לי אישית לקח זמן להכיר בבעיה הזו :).

• הוסף לסימניות
מתכון לסופגניות של קרין גורן (נשאר רק להעביר לכאן את האתר שלה... :))

סופגניות כמו בקונדיטוריה

בהרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה מכינים את הסופגניות מהמתכון הזה – הוא מעולה גם בטעם ובמרקם, וגם לא יקר – כמות הביצים והחמאה בו לא גדולה. גם כשמכינים אותן בבית, הן יוצאות ממש "כמו מקונדיטוריה". ואל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.

כמות: 30 סופגניות
חומרים
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
1/3 1 כוסות חלב פושר (330 מ"ל)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
85 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי (30 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט
ריבה למילוי

sufganiyot.jpg

את הסופגניות בתמונה הכינה שירה מהפורום, ולא תאמינו אבל זו הפעם הראשונה שהיא מכינה סופגניות. בקרוב אצלכם במטבח

אופן ההכנה
שמים במיקסר עם וו לישה חצי מכמות הקמח (בערך) ומערבבים פנימה שמרית. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומערבלים לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח וממשיכים ללוש במיקסר 5 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה. מניחים על משטח משומן, או על ריבועי נייר אפייה שנחתכו מראש, ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחממים שמן לטיגון עמוק ומכניסים את כדורי הבצק בזהירות. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה- מעבירים את הריבועים עם הכדורים יחד לתוך השמן (הנייר יפרד בעצמו בטיגון). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-שתיים. ממלאים בריבה או במלית אחרת שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם
סוד מתוק, מתוך תוכנית חנוכה של "סודות מתוקים":
כדי שכדורי הבצק התפוחים לא יאבדו את צורתם וימעכו, מתפיחים אותם על גבי ריבועים של נייר אפייה.
כשהכדורים תפוחים והשמן חם, פשוט מעבירים כל ריבוע עם כדור הבצק שעליו לשמן.
אין צורך להפריד את הנייר- זה יקרה מעצמו, במהלך הטיגון (כל מה שנותר הוא לשלוף את הנייר מהסיר במלקחיים).

%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8%201.png
%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8%202.png
%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8%203.png

• הוסף לסימניות
הגרסה הדייאטטית:
סופגניות ביס נפלאות בלי טיגון עמוק

אולי אתם קונים את הסופגניות הפשוטות בסופר. אבל סופגניות מיוחדות כמו אלה – שווה להכין בבית. קודם כל, זה כיף לא רגיל להכין אותן במחבת השקעים המיוחדת. חוץ מזה, הן מטוגנות רק עם טיפ- טיפה שמן, מה שחוסך לנו המון קלוריות. והן אפילו עשויות מבצק קל-קל להכנה, בלי שמרים והמתנות לתפיחה. להכנת הסופגניות יש להצטייד במחבת טפלון עם שקעים עמוקים בצורת חצי כדור.
כמות: חומרים ל- 14 סופגניות קטנות (2 נגלות במחבת):
חומרים
לסופגניות:
1 ביצה
3/4 כוס חלב
4 כפות סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
קמצוץ מלח

למלית:
ריבה או קונפיטורת תות, או ממרח שוקולד
לטיגון:
תרסיס שמן, או מעט חמאה מומסת
suf10.jpg

אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון):
מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ'ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד (אחרת מקבלים כווייה!).
מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.

• הוסף לסימניות
וכמובן:
מה לא לעשות!!!

איך הורסים את זה- סופגניות מבצק שמרים

הפינה שבה אנחנו עושים את הטעויות, כדי שאתם לא תצטרכו...

ארבע תקלות נפוצות בהכנה של סופגניות ביתיות

הכנה של סופגניות בבית היא חוויה חסכונית (זולה בהרבה מקניה של סופגניות בקונדיטוריה), כיפית (בהשוואה לעמידה בתור לקופה) ואפילו טעימה במיוחד (כי אפשר להשתמש באיזו מלית שרוצים). אז למה שלא תנסו?

מתכון לסופגניות כמו בקונדיטוריה מחכה לכם באתר. וכדי שלא תתקלו באף בעיה בדרך, אפילו כבר עשינו במקומכם את הטעויות...

1. התופעה: סופגניה קשה ודחוסה, כדורית בצורתה
הסיבה: התפחה לא מספיקה

סופגניות מבצק שמרים דורשות שתי התפחות- אחת של הבצק כולו, ואחת של כדורי הבצק. בשני המקרים ממתינים עד הכפלת הנפח. משך ההתפחה יכול להשתנות- תלוי בטמפרטורה של החדר.

כדור בצק שלא תפח מספיק לפני הטיגון, ונזרק לשמן כשהוא עדיין עגול וקשה, יהפוך לסופגניה דחוסה ומאכזבת.
%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20-%20%D7%9C%D7%9C%D7%90%20%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%97%D7%94.JPG

עגולה מבחוץ, דחוסה מבפנים... סופגניה שלא
תפחה מספיק

%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%20%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%A53.JPG

לא, זה לא תפוח אדמה... זו סופגניה שנמעכה
2. התופעה: סופגניה בעלת צורה מעוכה
הסיבה: "קיווצ'וץ'" לאחר ההתפחה
כדורי הבצק שהכנתם תפחו, התעגלו והתרחבו? השמן בסיר התחמם? מצוין- השלב הבא הוא להעביר את כדורי הבצק לתוך הסיר, בזהירות כפולה.

קודם כל, בזהירות על עצמכם- שמן רותח הוא עניין מסוכן, לכן חשוב שהסיר יהיה יציב על הכיריים ושהידיים והכלים איתם אתם עובדים לא יהיו רטובים (מים שיטפטפו פנימה יגרמו לשמן להתיז החוצה).

דבר שני, בזהירות על הסופגניות. הפעלה של לחץ מיותר על כדור הבצק תגרום לו לאבד נפח ועלולה להשאיר על הסופגניה שלכם אפילו טביעות אצבעות, בצורת שקעים (כמו בתמונה מימין).

כדי למנוע עיוותים, מעבירים את כדורי הבצק בעדינות לשמן. להקלה על הניוד אפשר להעזר בסוד המתוק של קרין, מתוך פרק חנוכה של העונה החדשה של "סודות מתוקים"- מתפיחים את הכדורים על גבי ריבועי נייר אפייה ובאמצעות הריבועים גם מעבירים אותם לסיר.

ואם בכל זאת הסופגניה נמעכה טיפה? לא נורא. סופגניה מקווצ'צ'ת היא עדיין טעימה (בדקנו) ואחרי פיזור אבקת הסוכר היא גם תראה כזו.

%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%97%D7%94.JPG
%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%A5.JPG
%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%20%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%A55.JPG

כדורי הבצק תופחים לגובה ולרוחב לא מומלץ: הפעלת לחץ על כדור הבצק תגרום לו לאבד נפח וצורה

3. התופעה: זמן טיגון ארוך, סופגניה בהירה מדי, סופגניה שספוגה במיוחד בשמן
הסיבה: שמן קר מדי

חום לא מתאים של השמן בסיר יכול גם הוא להזיק לסופגניות שלכם. לסופגניה שמטוגנת בשמן קר מדי לוקח זמן רב לשנות צבע, והיא גם סופגת שמן מיותר.

אם יש לכם מדחום לבישול, אין בעיה- פשוט דאגו שהשמן יגיע לחום של 160 מעלות צלזיוס, ושמרו שהטמפרטורה הנכונה תשמר.

אם אין לכם מדחום, אין ברירה אלא לעקוב אחרי קצב ההזהבה של הסופגניות, ואפילו לפתוח סופגניה אקראית מדי פעם כדי לוודא שהיא מוכנה גם מבפנים (אמרנו שיהיה זול וטעים. לא הבטחנו שיהיה דיאטטי). אם הסופגניות מקבלות גוון זהוב אחרי שתי דקות של טיגון בכל צד, הטמפרטורה כנראה מתאימה. אם לא- משחקים עם גובה האש.

%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%D7%A9%D7%9E%D7%9F%20%D7%A7%D7%A8.JPG

לא מעט זמן נדרש עד שהסופגניה הזו קיבלה צבע...

%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA%20%20%20%D7%A9%D7%9E%D7%9F%20%D7%97%D7%9D.JPG

זה לא זהוב כהה, זה שרוף

4. התופעה: סופגניה שחומה מדי מבחוץ, לעתים גם בצקית מבפנים
הסיבה: שמן חם מדי
סופגניות כדאי לטגן עד שהן זהובות- הגוון המדוייק תלוי בהעדפה שלכם. אבל אם לאחר טיגון קצר הסופגניה שלכם עוזבת את סקאלת הזהובים, ועוברת לגוונים השחומים עד חומים- טמפרטורת השמן שלכם גבוהה מדי. כשהחום גבוה במיוחד, הסופגניה תשרף מבחוץ ותוותר בצקית מבפנים.

סופגניה יכולה, כמובן, להשרף גם בשמן שמחומם לטמפרטורה מושלמת- אם לא מוציאים אותה מתוכו בזמן. לכן חשוב לעקוב אחרי הסופגניות בשמן, ובכלל עדיף לא להתרחק מהסיר יותר מדי (את הבטיחות שלכם כבר הזכרנו?).

• הוסף לסימניות
תמיד אני קונה סופגניות, שווה את ההשקעה להכין לבד?
אשמח לשמוע ממי שניסתה

• הוסף לסימניות
אני באמצע להכין...
אם זה יצא טוב בעז"ה העלה מתכון ותמונה.

אך יש לכם רעיון מה לעשות עם החלבונים?

• הוסף לסימניות
לענ"ד, רק לבד!
הסופגניות הקנויות זוועה
רק מה, צריך לאכול אותן מייד כשהן טריות
ולא להשאיר לאח"כ
בדיוק עשיתי היום לצהרים את המתכון של קרין (1/2 כמות)
עם הטיפ של ריבועי הנייר אפיה (מאד מוצלח)
הילדים שלי אוהבים הרבה יותר סופגניות ביתיות מאלו הקנויות

• הוסף לסימניות
אני עושה כל שנה סופגניות בבית, והן יוצאות ב"ה, נהדר. אני חושבת שהסוד הוא לעשות אותן יותר קטנות (ולא ענקיות כמו במאפיות) ולהתפיח הרבה זמן. ואז הן לא יוצאות בצקיות מבפנים.
והנה תמונה להתרשמות. לא הצלחתי להעביר את הטעם...;)

קבצים מצורפים

• IMG_0533.JPG
    2 MB · צפיות: 94
  • הוסף לסימניות
זה נראה כ"כ טעים!!! את חייבת להביא גם מתכון!

• הוסף לסימניות
תאמינו לי---
לא שווה את הקלוריות!!!!!!!!!
וחבל על הבריאות!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
בשמחה, הנה המתכון:
ולגבי הקלוריות, לא נורא פעם בשנה כמה סופגניות קטנות.
לפעמים אני עושה אותן ממש פיצפוניות, ומכניסה למנג'ט קטן מס' 2, זה חמוד ונחטף...

החומרים:
5 כוסות קמח
1 כוס מים חמימים
1/2 חבילת מרגרינה
2 סוכר וניל
50 גרם שמרים (או 1/2 2 כפות שמרי פלא)
קורט מלח
2 כפות קוניאק
כפות סוכר
2 ביצים שלמות

לטיגון – כ1 בקבוק שמן
ריבה למלית
אבקת סוכר לפיזור.

שלבי ההכנה:
אם את משתמשת בשמרים רגילים המיסי אותם ב-3 כפות מים ו-2 כפות סוכר כדי שיתססו. (זכרי אח"כ להוסיף רק כף אחת של סוכר לבצק עצמו)
אם את משתמשת בשמרים יבשים שפכי אותם ישירות לקערה (אין צורך להמיסם)
ערבבי את כל חומרי הבצק ולושי בצק רך ונעים.
כסי אותו במגבת והמתיני כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.
צרי קציצות בכפות ידיך מהבצק, עגלי אותם יפה עד שיתקבל כדור בקוטר של כ-4 ס"מ.
הניחי אותם לתפיחה על משטח משומן עוד כשעה.
טגני בשמן חם ועמוק על אש נמוכה במיוחד.
הכניסי את הצד התפוח של הסופגניה לתוך השמן.
הוסיפי ריבה, קשטי באבקת סוכר.

• הוסף לסימניות
אני גם מכינה כל שנה לבד ויוצא לי מעולה ודי מזכיר את הקנויות.
אבל MIRALE איך יוצא לך כ"כ בהיר יחסית וגם הפס הלבן מאד רחב?
לי יוצא קצת יותר כהה ועם פס רחב יותר צר.
מה שכן-
הטיפ של נירות האפיה אכן מאד עוזר לשמור על שלמות הצורה של הסופגניה.
כמו כן התפחה נכונה, וטמפרטורת שמן מדוייקת.

MIRALE , אני רואה שהעלית את המתכון.
מעניין, המתכון שלי לסופגניות מוצלחות מכיל הרבה יותר טיפים, יותר מסובך, וגם עם המון חלמונים.אבל מאז שמצאתי אותו ואני מקפידה על הכללים יוצא לי מעולה ב"ה.
אם תרצו אני אעלה אותו יותר מאוחר בל"נ.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהפס הלבן יוצא רחב בגלל שאני עושה אותם קציצות, ולא מרדדת את הבצק וקורצת עיגולים.
והן יוצאות בהירות מכיון שאחרי שאני מכניסה אותן לשמן אני מנמיכה את האש למינימום, אז הן לא נשרפות מהר.

• הוסף לסימניות
גם אני עושה כדורים אבל עדיין הפס הלבן יותר צר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;671190:
אני באמצע להכין...
אם זה יצא טוב בעז"ה העלה מתכון ותמונה.

זה שאין תמונה זה אומר שלא יצא טוב???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;673050:
זה שאין תמונה זה אומר שלא יצא טוב???

חחח איך ידעת??:(:mad::eek:
כל השש הראשונים יצאו מצוינים (ונאכלו מיד) ואז פתאום השולחן התקפל וכל מה שהיה מעליו עבר דירה לריצפה..... ומשם ניסיתי להציל כמה אבל זה היה כבר מאוחר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....