11 מאיירות (שכבר נרשמו) לא מוותרות! (על) קורס אנטומיה

• הוסף לסימניות
לעומת עולם הציור העולמי - הציור הישראלי בחיתוליו. כמה זה כבר 70 שנה? כלום.
עולם הציור החרדי עוד יותר מתחיל ממתחיל.

כדאי לבחון:
לעומת המצב לפני שנה/שנתיים בלבד, מדור ה"מצוירים" בחנויות הספרים מתחיל להראות כישרון רציני. תהליך ההתמקצעות איטי וכואב, אבל מי שפותח עיניים רואה שהוא קיים, והרמה עולה משנה לשנה. לבד משתיים-חמש ציירים יוצאי דופן, אנחנו עדיין לא "שם" מבחינה מקצועית אמיתית, אבל מגמת העלייה קיימת! מותר לנו להיות מרוצים מהעובדה הזאת? תודה.

יש לכך שתי השלכות רציניות:
א. תתחילו לדבר עלינו קצת יותר בסלחנות. לא מצפים מתינוק שלמד ללכת, לנצח את ברוס לי בקרב בעיטות, נכון? סבלנות. זאת מילת הקסם. בשבילי כמובן. צריך שמישהו יתפוס עצבים, יעבוד קשה, ילמד ויתרגל עד כלות, אבל את זה אני משאירה לכם. אני אנוח לי עם כוס תה עצלנית ואצפה בכם מהשוליים מחוללים סביב הזנב של עצמכם בסב-ל-נות.

ב. ציירים בינוניים (ומטה. מחילה מכבודכם) שמסוגלים להתפרנס היום, לא יהיו מסוגלים להתפרנס מחר. כדאי לקחת בחשבון: המחר הזה אולי יהיה רק בעוד 50 שנה, לכן אולי לא אכפת להם. וזה בסדר. כל אחד ושיקוליו שלו.

רק אזהיר: דעתי האישית היא שהמחר הזה יתחיל לנשוף בעורפינו בעוד לערך שנה. תרשמו לפניכם: עד היום בשנה הבאה כל המול"ים ירצו לנכס לעצמם כזה. צייר שלא יעלה על הגל, יחזיק חזק בכובע, ויתחיל להשתפר ימצא את עצמו מזדחל מאחור גם מבחינת חשבון הבנק שלו.

כל מילה!

• הוסף לסימניות
עד היום בשנה הבאה כל המול"ים ירצו לנכס לעצמם כזה.
לפי הלך הרוח כאן בפורום, עושה רושם יותר שהמול"ים מסתכלים על שורת התשלום מאשר על רמה מקצועית. יכול להיות גם שלא, אבל בכל אופן, מכל האשכולות כאן שמדברים בלהט על האלה שרק מחפשים מחיר מוזל בלי לחשוב על איכות- לא נראה שזה הכיוון. לא כל כך מהר בציבור החרדי, בכל אופן.

• הוסף לסימניות
כמה נקודות, לא בנויות אחת על השניה - אבל כולן בנושא:
- למרבה הצער, לאו דווקא האומן המקצועי יותר, מוכר יותר. (לשון סייל) אהה. זה נכון, צר לי.
- למידה זה כיף! אוהבת ללמוד! כשאני מלמדת אני מקנאה בלומדות שהן בצד השני :)
- ללמוד זה חשוב בשבילך כאומן, כדי למנוע תסכולים, כדי להתפתח ולא להתנוון על אותו מקום, כדי לעשות את זה יותר טוב ולהיות שווה את המחיר של עצמך.
- מאידך מותר לך להיות מאייר ברמתך הנוכחית ולהרגיש עם זה מאד נוח, זה ממש מותר. :)
- למידה היא לא רק פרונטלית, נכון, יש היום ים מידע בנט. אני למדתי את רוב יסודות האיור באופן אוטודידקטי, גם דן ברלב למיטב זכרוני ועוד מאיירים.
- לגבי מה שכתבה מי שכתבה, על אלו שמציירים גרוע - בשוק - ולאט לאט מתקדמים,
(אני מביניהם, למשל)
זכורני בזמנו לפני שנים, ישבתי אצל יוני גרשטיין והוא קבל באוזני על המאיירות (דווקא לא עלי :)) שנכנסות לשוק לפני שהן יודעות לצייר זנב של חתול נכון, ואיך הן לא מתביישות, הוא היה שוליה חינם שנים עד שהוא העז לפרסם חומר וכו' וכו'..
אז עניתי לו אז, ואני עונה עכשיו למי שכתבה - כשאת בת 20 וכבר צריכה לפרנס, את לא יכולה לעשות עכשיו חישובים של לא נעים וכן נעים ובוא נצייר בחינם עד שנהיה מעולים. לא קורה.
פשוט מתחילים בנמוך עם המחירים ומעלים.
המחיר הוא להתמודד עשר שנים אחר כך עם לקוח שמתלהב לך מהספר הראשון שהוצאת
להסמיק מבושה, ולהסביר לו שהוא מדבר עכשיו עם סוג של מישהי אחרת....
- בנוסף, בעיני זה גם נכון מבחינת התהליך - כל זמן שכרגע את אוהבת את מה שאת עושה.
אלו שמחכים שזה יגיע ל'מושלם' הרבה פעמים נתקעים בנקודה הזו לנצח,
כי תמיד זה מרגיש להם 'לא זה' ו'לא מספיק' ויש מסביב מאיירים הרבה יותר טובים שמחלישים את הדעת. אוקי. זה לא ניתוח, זו לא רפואה, זו אומנות - נא להרגיע.
- ולאו דווקא ציורים אקדמאיים הם 'הדבר הנכון'.
צר לי 2 - אגב הוזכר פה, תמיד לא כיף לי לראות העתקים דהויים של גדי פולק, ע"ע תלמידותיו.
יש לו תלמידות מעטות, כמה מהן כאן בפורום - ששמרו על הקו האישי שלהן...
אבל הרבה מאד הפכו להעתק, וזה מגיע בעיני הרבה מלחץ של 'לעשות את הציור "נכון"',
מה חבל שבדרך מתפספס כל הכיף שביצירה, הטאצ' האישי, הדבר הזה שנוגע בלב.

שורה תחתונה - אני בעד לימודים! לימודים זה כיף! לימודים זה חשוב וטוב!
בנוגע לקורס הספציפי שהעלה פה, הלהבתי דווקא חבורה מחברותי ללכת ביחד,
אלא שכמה מהן שלמדו אנטומיה בעבר בקבוצה פרונטלית,
ציינו שללמוד את הנושא מפי גבר במיוחד בקבוצה קטנה ואינטימית -
או שזה לא יהיה מספיק טוב, או שזה יהיה טוב אבל לא לענין.
סליחה אבימי שלא יידעתי אותך, אחרי שהתענינתי, בסיבה, אבל זה באמת היה ממש לאחרונה,
בשלב שהיה לאחר ייאוש לכאורה ממילא...

• הוסף לסימניות
לא כמאיירת. אני קונה ספרים גם יקרים ע"פ הציורים. אם הם נעימים לי לעין אקנה, אם לא אז לא משנה כמה הספר טוב ומעניין-אם הציורים גסים בעיני לא אקנה. אבל, בתכלס מה שיש בחנויות הספרים שלנו-ובמכירות של ה10-20 ש"ח, סדרות שלמות שכל חודש יוצא ספר עם ציורים שרואים שנעשות במהירות ובמינימום מקצועיות-נמכרים הרבה יותר.
הגיוני לי שציירת לא רוצה ללמוד את הקורס כי היא אומרת יש לי במילא עבודה בלי זה, ועם זה-אם זה יקח יותר זמן או יעלה יותר המול יוותר עלי. ולצערנו זה נכון.
הדרישה צריכה לבא מהציבור שקונה ספרים-והיא (לצערי) לא תגיע.
אא"כ יש למישהו משהו להשפיע...

• הוסף לסימניות
נקודה למחשבה!
לפעמים מסתכלים על ספר ורואים ציורים לא מקצועיים,
במקום לחשוב איזה ציירת בינונית שרוצה רק ת'כסף שלה, ומוציאה מוצרים מכוערים
תתחילו לחשוב שיש פה מישהי שעבדה המון על ציורים, והיא בטוחה שהם מדהימים, ועוד שנה שנתיים היא תתבייש בהם נוראות
המה... יש פה באשכול קצת נימה של גאווה, כך לפחות לדעתי הענייה

• הוסף לסימניות
זה ממש לא העניין כאן.
שיפי, אם הייתי עושה עשרות מיילים וטלפונים ומקבלת תגובות הזויות, לא היית חושבת אחרת.
מה גם שלא כולם כמוך שכל הזמן מתקדמת...
אם נפגעת איתך הסליחה.
מה ששירי כהן כתבה לעניין הפרנסה הוא נכון.

החכמתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה