הני p
מאיירת ספרים, קומיקס ,עיצוב דמותגים ועוד...
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור מקצועי
אוטומציה עסקית
יוצרי ai
- הוסף לסימניות
לעומת עולם הציור העולמי - הציור הישראלי בחיתוליו. כמה זה כבר 70 שנה? כלום.
עולם הציור החרדי עוד יותר מתחיל ממתחיל.
כדאי לבחון:
לעומת המצב לפני שנה/שנתיים בלבד, מדור ה"מצוירים" בחנויות הספרים מתחיל להראות כישרון רציני. תהליך ההתמקצעות איטי וכואב, אבל מי שפותח עיניים רואה שהוא קיים, והרמה עולה משנה לשנה. לבד משתיים-חמש ציירים יוצאי דופן, אנחנו עדיין לא "שם" מבחינה מקצועית אמיתית, אבל מגמת העלייה קיימת! מותר לנו להיות מרוצים מהעובדה הזאת? תודה.
יש לכך שתי השלכות רציניות:
א. תתחילו לדבר עלינו קצת יותר בסלחנות. לא מצפים מתינוק שלמד ללכת, לנצח את ברוס לי בקרב בעיטות, נכון? סבלנות. זאת מילת הקסם. בשבילי כמובן. צריך שמישהו יתפוס עצבים, יעבוד קשה, ילמד ויתרגל עד כלות, אבל את זה אני משאירה לכם. אני אנוח לי עם כוס תה עצלנית ואצפה בכם מהשוליים מחוללים סביב הזנב של עצמכם בסב-ל-נות.
ב. ציירים בינוניים (ומטה. מחילה מכבודכם) שמסוגלים להתפרנס היום, לא יהיו מסוגלים להתפרנס מחר. כדאי לקחת בחשבון: המחר הזה אולי יהיה רק בעוד 50 שנה, לכן אולי לא אכפת להם. וזה בסדר. כל אחד ושיקוליו שלו.
רק אזהיר: דעתי האישית היא שהמחר הזה יתחיל לנשוף בעורפינו בעוד לערך שנה. תרשמו לפניכם: עד היום בשנה הבאה כל המול"ים ירצו לנכס לעצמם כזה. צייר שלא יעלה על הגל, יחזיק חזק בכובע, ויתחיל להשתפר ימצא את עצמו מזדחל מאחור גם מבחינת חשבון הבנק שלו.
כל מילה!
הנושאים החמים