התייעצות 1301 לא הגשתי הוצאות 2023

• הוסף לסימניות
הי,
הגשתי 1301, לא דיווחתי על ההוצאות המוכרות כיוון שבין כה אני לא מגיעה למס..
השאלה,
אני צריכה עכשיו דוח רוהס לשנת 2023, האם להכניס שם את ההוצאות או לא?

• הוסף לסימניות
אז זהו, שגם ביטוח לאומי, לא נדרשתי לשלם מקדמות כלל, בהתאם להכנסה המשוערת עליה דיווחתי בפתיחת התיק.
(אני לא זכאית לדמי לידה..)

• הוסף לסימניות
אני כרגע מתלבטת האם להכניס את ההוצאות ברוהס בשנת 2023.. או אולי להגיש בקשה להכרה בהוצאות של 2023 בשנת 2024, שב"ה שנה פוריה..

• הוסף לסימניות
אני כרגע מתלבטת האם להכניס את ההוצאות ברוהס בשנת 2023.. או אולי להגיש בקשה להכרה בהוצאות של 2023 בשנת 2024, שב"ה שנה פוריה..
בלתי אפשרי.
את כן יכולה לנסות לבקש תיקון של השומה של שנת 2023. להסביר שנשמטו הוצאות, לצרף דוח רוה"ס מעודכן, ולעדכן גם את שדה 150 בדוח 1301

• הוסף לסימניות
אז זהו, שגם ביטוח לאומי, לא נדרשתי לשלם מקדמות כלל, בהתאם להכנסה המשוערת עליה דיווחתי בפתיחת התיק.
(אני לא זכאית לדמי לידה..)
גם אם לא נדרשת לשלם מקדמות, אחרי שמס הכנסה יעבירו את הדוח שלך לביטוח לאומי ויקלטו שיש לך רווח (גם אם קטן) את תידרשי לשלם דמי ביטוח

• הוסף לסימניות
בלתי אפשרי.
את כן יכולה לנסות לבקש תיקון של השומה של שנת 2023. להסביר שנשמטו הוצאות, לצרף דוח רוה"ס מעודכן, ולעדכן גם את שדה 150 בדוח 1301
השאלה אם יש טעם, הרי בין כה לא הגעתי למס.. ובבט"ל הייתי עצמאי שלא עונה על ההגדרה. (היו לי הכנסות בגובה 3,000 ש"ח בשנת המס :))

• הוסף לסימניות
גם אם לא נדרשת לשלם מקדמות, אחרי שמס הכנסה יעבירו את הדוח שלך לביטוח לאומי ויקלטו שיש לך רווח (גם אם קטן) את תידרשי לשלם דמי ביטוח
רק אם היא מוגדרת כעצמאית בביטוח לאומי, אם היא לא עונה להגדרה היא לא תדרש לשלם, כמובן במידה ועומדת בתנאים וגובה הרווח הנדרש

• הוסף לסימניות
למרות שהייתי עצמאי שלא עונה על ההגדרות? והרווחתי הרבה פחות ממה שהצהרתי בהתחלה לבט"ל?

• הוסף לסימניות
השאלה אם יש טעם, הרי בין כה לא הגעתי למס.. ובבט"ל הייתי עצמאי שלא עונה על ההגדרה. (היו לי הכנסות בגובה 3,000 ש"ח בשנת המס :))
אם ההוצאות האלו יצרו לך הפסד בשנת 2023, תוכלי לקזז את ההפסד ב-2024

• הוסף לסימניות
אם ההוצאות האלו יצרו לך הפסד בשנת 2023, תוכלי לקזז את ההפסד ב-2024
תודה רבה !!!
ותודה לכל העונים והמסייעים.
זה באמת היה שנה שהשקעתי בעסק וחבל לי על ההוצאות שלא דיווחתי.

• הוסף לסימניות
שימי לב שמי שמוגדר עצמאי לא עונה להגדרה לא מבוטח לדמי לידה, פגיעה וכו' לכן צריך לקחת בחשבון שאם בהמשך תרצי לקבל מביטוח לאומי דמי לידה תצטרכי לשלם מקדמות בביטוח לאומי כי אחרת לא תקבלי מהם כלום

• הוסף לסימניות
שימי לב שמי שמוגדר עצמאי לא עונה להגדרה לא מבוטח לדמי לידה, פגיעה וכו' לכן צריך לקחת בחשבון שאם בהמשך תרצי לקבל מביטוח לאומי דמי לידה תצטרכי לשלם מקדמות בביטוח לאומי כי אחרת לא תקבלי מהם כלום
אכן, אבל אם אני לא עונה על ההגדרה עם רמת ההכנסות שלי, אז אני לא עונה.. אם הייתי מדווחת על יותר הכנסות, ואז נדרשת לשלם מקדמות, ואז מקבלת חל"ד, הייתי צריכה להחזיר בסוף שנה אחרי שהם היו מקבלים את השומה ממס הכנסה ורואים שדיווחתי שם על הרבה פחות הכנסות.. אז מה הטעם?? אפשר לשלם מקדמות על סכום שאינו מגדיר אותי כעצמאי בבט"ל?

• הוסף לסימניות
אכן, אבל אם אני לא עונה על ההגדרה עם רמת ההכנסות שלי, אז אני לא עונה.. אם הייתי מדווחת על יותר הכנסות, ואז נדרשת לשלם מקדמות, ואז מקבלת חל"ד, הייתי צריכה להחזיר בסוף שנה אחרי שהם היו מקבלים את השומה ממס הכנסה ורואים שדיווחתי שם על הרבה פחות הכנסות.. אז מה הטעם?? אפשר לשלם מקדמות על סכום שאינו מגדיר אותי כעצמאי בבט"ל?
נכון, אבל גם מישהו עם הכנסות של 1,000 ש"ח גם יכול להיות עצמאי עונה להגדרה רק שהוא צריך לשלם מהסכום הזה ביטוח לאומי ואנשים עם כאלה הכנסות כל שקל חשוב לכן הרבה מעדיפים להיות לא עונים להגדרה.
אבל בהחלט זה לא אומר שאם את מרוויחה רק 3,000 ש"ח לחודש את חד משמעית לא עונה להגדרה זה הכל לפי מה שאת רוצה להגדיר ולשלם.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל גם מישהו עם הכנסות של 1,000 ש"ח גם יכול להיות עצמאי עונה להגדרה רק שהוא צריך לשלם מהסכום הזה ביטוח לאומי ואנשים עם כאלה הכנסות כל שקל חשוב לכן הרבה מעדיפים להיות לא עונים להגדרה.
אבל בהחלט זה לא אומר שאם את מרוויחה רק 3,000 ש"ח לחודש את חד משמעית לא עונה להגדרה זה הכל לפי מה שאת רוצה להגדיר ולשלם.
3000 ש"ח שנתי, זה היה ההכנסה בכל שנת המס..... אם היה חלד אכן היה שווה. אבל במידה ולא היה חלד, סתם לשלם..
תודה רבה על המידע. לא ידעתי שאפשר לבחור לשלם למרות שלא עונים על ההגדרה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה