• הוסף לסימניות
אני יודעת ובטוחה,
שכשארשום תהינה תגובות כמו :
תחפרי למטה, יש שם הרבה ששאלו את זה בעבר.
אבל עדיין אני עושה את זה.

אני מבררת על עדשה של קנון 135 מ''מ מסידרת L
אני יודעת שהיא מטורפת ויש לה ביצועים מעולים.
הצלמות הגדולות משתמשות בה.
וממליצים עליה בחום.

השאלה שלי היא,
אני מחפשת עדשה טובה לצילומי חוץ.
אבל המרחק שצריך להתרחק ברגל הוא די גדול.
אם משהו התנסה בה ויוכל לייעץ לי אם לקנות אותה,
ואיך הפוקוס שלה.
תודה לכל העונים

• הוסף לסימניות
יכולה לומר לך רק מבחינת המרחק
אני עם 85 מ"מ על קרופ, המוכר בחנות הסביר לי שהמרחק שלה הוא כמו 135 בפ"פ
אם אני מסתדרת אז כנראה שזה לא ככ נורא :)

• הוסף לסימניות
היא עדשה מדהימה על FF.
על קרופ הטווח שלה מגביל יחסית ויותר הגיוני ללכת על 85/100

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1843530:
היא עדשה מדהימה על FF.
על קרופ הטווח שלה מגביל יחסית ויותר הגיוני ללכת על 85/100

ברור שFF
אני מתלבטת בגלל המרחק...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
יש לי בצילומי חוץ גם תמונות משפחתיות איתה...
אפשר להסתדר איתה לגמרי.

החסרון הוא המעבר המהיר בין קומפוזיציות שונות - אחרי כמה שנים זה שבר אותי כשחזרתי שוב ל70-200

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1843543:
יש לי בצילומי חוץ גם תמונות משפחתיות איתה...
אפשר להסתדר איתה לגמרי.

החסרון הוא המעבר המהיר בין קומפוזיציות שונות - אחרי כמה שנים זה שבר אותי כשחזרתי שוב ל70-200

מה ז''א המעבר בין קומפ' שונות ?
לא הבנתי...

• הוסף לסימניות
הוא מתכוון שזה מצריך כושר לרוץ קדימה-אחורה :)

• הוסף לסימניות
זה גם תלוי איפה את מצלמת, במקומות כמו ימין משה זה יכול מאוד להגביל אותך כי הסמטאות צרות.
אני יכולה לומר לך שאני צילמתי שם עם 100מ"מ על קרופ והיה לי קצת קשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני אבוביץ;1843546:
מה ז''א המעבר בין קומפ' שונות ?
לא הבנתי...

לא רק ריצות.

המון פעמים לצילומי כלות הזמן לחוץ מאוד. גם בחוץ וגם בסטודיו
ואני צריך בדקות ספורות לספק 50-60 תמונות טובות.

ב70-200 אני עובר בשניה וחצי מצילום גוף מלא לפורטרט. ובדרך עוצר לתמונה של חצי גוף.

כשעבתי לפני כן הייתי עם 2 מצלמות מארק 3 עלי ולרוב עם 85 ו135 ועוד חגורת פאוצים של 2-3 עדשות. (16-35- 40 24-105 וכו)
אם אני רוצה לעבור בינתיים לצילום רחב- החלפת עדשות

זה לא הפריע לי בקטע של המשקל או הנוחות כמו פשוט שזה האט את קצב העבודה בצורה מעצבנת.

אם הייתי עובד בצילומי משפחות או ילדים שיש יותר זמן סביר להניח שהייתי מצלם עם ה85 1.2 בעיקר.ועובד הרבה יותר לאט.

• הוסף לסימניות
אני מצלמת עם 100 על קרופ שזה אומר 160, ומסתדרת..
ברור שיותר נח עדשה עם טווח.

• הוסף לסימניות
אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שהצילום שלי הוא מערכת יחסים משוגעת עם הציוד.

הוא נותן לך מה שיש לו אבל מאתגר אותך בעיקר במה שחסר בו.
הוא אף-פעם לא מושלם.

לכן הפרמטר המנצח כמו בכל זוגיות- זו ההתאמה.

• הוסף לסימניות
אם את מתכננת מצלמה חדשה- זה יכול לבוא בחשבון (לא מכירה אישית) בגלל המרחק המטורף כשהיא על קרופ
רק חשוב לראות דוגמאות ממנה בלי עיבוד... כי כשאת רואה צלמת X עם תמונות מעלפות קחי בחשבון שחלק מזה זה עיבוד ולא קשור לעדשה
הצלחות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה