התייעצות 2 אחיות שגרות באותו בנין, איך זה? מכירים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם יש קשר טוב, נעים ולא סגנון חפרני ונייסן אלא שכל אחד יודע לחיות לעצמו וזה ממש בסדר ל2 הצדדים, וגם הבעלים מסתדרים זה עם זה - תשקלו את זה כאופציה.
אם אחת/ד ממכן/ם שיפוטי, אוהב פרטיות (עוד מילדות...), צריך מרחב מחיה רחוק מעין המשפחה -
אז תוותרו על הרעיון. יש אינסוף דירות שיחסכו הרבה עוגמות נפש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
למה הכל צריך להיות קשור לרבנים?
אין לאנשים מעט הגיון פשוט ושכל?!
אין כאן שום שאלה הלכתית [אם הנושא הוא צוואת ר"י החסיד, אז אין הבדל בין אחים לאחיות]
אם הרב מדבר בתור יועץ טוב, אז זה לא קשור שהוא לא "יאשר", אלא הוא לא "ימליץ",
בקיצור, אין קשר בין הנושא הזה לרב בתור סמכות הלכתית, הרב יכול להיות סמכות לייעוץ רגשי כמו כל אדם חכם אחר, אלא אם באים לשאול ברוח הקודש.
אם זה קשור לעין רעה אז אצל אחים ששמם זהה שונה מאחיות

• הוסף לסימניות
ממה שיצא לי להכיר בחיי זה ממש לא מומלץ.
הקשר עלול להיפגם, האוירה להתעכר, השוואות צצות מאליהן ועוד נקודות - שחלקן רגישות מכדי לפרטן כאן.

קשר עם אחות הוא דבר יקר, למה להיכנס בכוונה תחילה לאתגרים משמעותיים?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אין כאן שום שאלה הלכתית [אם הנושא הוא צוואת ר"י החסיד, אז אין הבדל בין אחים לאחיות]
בקיצור, אין קשר בין הנושא הזה לרב בתור סמכות הלכתית, הרב יכול להיות סמכות לייעוץ רגשי כמו כל אדם חכם אחר, אלא אם באים לשאול ברוח הקודש.
צוואת רבי יהודה החסיד זה רק לאחים ובאותו בנין, אין בעיה באותו רחוב.

• הוסף לסימניות
שתי האחיות של אמא שלו גרו בבנין שלנו להרבה שנים. גם סבא וסבתא שלי גרו באותו בניין.
לא זוכרת שהיו בעיות אבל זה היה בניין ענק בארה"ב עם 20 קומות ו3 כניסות.
יצא לי להיות בבית של דודות שלי פעם בכמה חודשים. (אצל סבא וסבתא שלי הייתי כמעט כל יום.)
אם מדובר בבניין ישראלי אופייני, זה נשמע לי יותר בעייתי.

• הוסף לסימניות
זה תלוי מאד באופי האחיות
זה לא רק האחיות עצמן
זה הבעלים, הילדים כל אחד ואופיו והיחסים שיש לו עם הבנידודים
זאת החלטה שיש לה הרבה פנים
ועלולה להתפתח למקומות בעייתיים
הייתי שוקלת כזה צעד רק אם היתה סיבת נגד מאוד מאוד כבדה
ויש שיתוף פעולה מלא עם האחות והגיס

• הוסף לסימניות
בלי להכריע כמובן, לשון צוואת ר"י החסיד הוא:
אחים נשואים לא ידורו בעיר אחד, וסימן לדבר כי ישבו אחים יחדיו וגו'.
ולכן את צוואת ר' יהודה החסיד בין כה אף אחד לא מקיים השאילה היא פרקטית אם כדאיי או לא, שכן שלי שאל את הרב שטיינמן כשאח שלו רצה לגור באותו רחוב, הרב שטיינמן אמר בזמני כולם גרו באותו בניין, כל המשפחה הורים וילדים נשואים

• הוסף לסימניות
כל הנושא הזה נשמע לי מורכב, גורר בעיות וסיכון מדי...
אבל האמת? אין לי נסיון עם זה ולא שמעתי על כאלו.
אבל רק המחשבה שלי על זה הולידה לי הרבה סיטואציות מורכבות ותקועות שיכולות לקרות.
והמציאות כידוע- עולה על כל דמיון לטוב ולמוטב!

• הוסף לסימניות
כל כך התמזל מזלן שמצאו 2 דירות באותו בניין??

כשהולכים לחפש דירה לקנייה, משהו עם השקעה לטווח הרחוק, בדר"כ חשוב מאוד לבדוק מי השכנים. כי אולי קנית דירה על דעת להרחיב, אבל יהיה שכן שישים לך מקלות בגלגלים?
או אז יוצא הג'וקר- אחד השכנים זה משפחה. כבר נשמע יותר טוב ;)

תכלס יש כאן דעות לכאן ולכאן והכל אמת, זה מאוד תלוי באופי המשפחות +הגיסות והגיסים. וכמובן שאם זה בניין של 7 קומות ויש ביניהן הרבה- אז מה זה משנה? בקושי עם השכנים דלת ליד נפגשים
אבל צריך להפעיל הרבה שיקול דעת כי כן הביאו כאן הרבה סיפורים כואבים,זה מראה שיש כאן משהו שצריך להיזהר, ואם משפחה וכסף לא מערבים אז כנראה שגם עדיף קצת מתוק רחוק

• הוסף לסימניות
אחותי גרה לידי (שכירות קצרה) ועם כל אהבתי אליה חיכיתי ליום שתתרחק
תחושת מחנק שאי אפשר להסביר..
לעומת זאת חברה טובה - זה ממש טוב וכיפי! כמובן תלוי מה סגנון החברה, אצלי זה מושלם (והיה חלק מהשיקולים שעברתי לירושלים..)

• הוסף לסימניות
על 'דעת תורה' שמעת?
יש למי שלומד תורה דעה נקיה, ככה אנחנו הדתיים מאמינים.

• הוסף לסימניות
נשמע מהתגובות כאן [וגם מההגיון] שיש הרבה יותר סיכון לסיבוכים, קנאה, תחרותיות וכד', אז למה להיכנס לכזה דבר?
הרי בד"כ יש כל כך הרבה מעלות כשיש משפחה בקרבת מקום המגורים, אפשר להתארח בסעודות שבת, אפשר להיעזר, הילדים יכולים לשחק יחד ועוד ועוד,
אז למה להיכנס לסיכול של להפסיד את כל הטוב הזה ולגור מידי קרוב....
[למרות שגם משפחות שגרות במרחק של רחוב שלם אחת מהשניה - צורת החינוך וההתנהלות בשני הבתים יכולה ליצור חיכוכים ומתחים לפחות מתחת לפני השטח]

• הוסף לסימניות
יש סיפורים לכאן ולכאן אתה לא יכול לדעת איך זה יהיה אצלכם.
לדעתי זה ממש לא שווה את הסיכון!!!

• הוסף לסימניות
4 אחיות שלי גרות באותו רחוב!
(רחוב קטן וצדדי בהפרש של כמה בניינים)
ואת האמת שאני מקנאה בהן!
הילדים מגיעים המום לשחק אחד אצל השני
הן לוקחות אחת לשניה את הילדים מהגנים ומהמעון
בשבתות אחת יכולה פתאם להחליט שהיא יורדת לאחרת עם הצ'ונט והם אוכלים ביחד
ממש חיות בטוב ובנעימים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה