כללי 2 שאלות באינדזיין

• הוסף לסימניות
1. איך ניתן להחיל דף אב על כמה עמודים יחד?
2. כשעושים העתק הדבק של מלל מוורד לאינדזיין, המספרי טלפון מגיעים הפוך לדוג': 6854988-052
איך מביאים אותם בצורה מסודרת?

• הוסף לסימניות
תשובה לשאלה מס' 1:

בחלון ה-Pages יש לבחור את העמודים הרצויים בעזרת Shift.
קליק ימני בעכבר - Apply Master To Pages.
נפתח חלון, בו בוחרים את ה-Master Page הרצוי.

• הוסף לסימניות
1. ענו לך
2. תלוי איך הקלידו אותם בוורד. האם השפה על עברית? תנסה להדביק ע"י Ctrl+Shift+V
עזר? אם לא, יש בעיה בטקסט עצמה.
אפשר גם לשחק עם כיוון התו של המקף, (ע"י חפש והחלף או סגנון גרפ בתוך הסגנון פסקה אם זה הרבה),
אבל לא תמיד זה יעזור

• הוסף לסימניות
מה זה ctrl-shift-v?

• הוסף לסימניות
תשובה לשאלה מספר שתיים

עדי רביד לימד אותנו חיפוש GREP לפתרון הבעיה, אך אינני מוצא היכן רשמתי את מחרוזת החיפוש, לכן אני מנסה לשחזר אותה - אבל לא בטוח שאני צודק לגמרי (ואני בלי אינדיזיין עכשיו כדי לבדוק אם אכן זה עובד.

חפש בGREP:
קוד:
\d{7}-\d{2,3}

החלף ב:
קוד:
$2-$1

הסבר - המחרוזת הראשונה מחפשת מבנה של מספר עם 7 ספרות שלאחריו יש מקף ולאחריו 2 או 3 ספרות. את 7 הספרות היא מכניסה לתא זכרון מס' 1 ואת 2 או 3 הספרות מכניסה לתא מספר 2.

המחרוזת השניה שמה את תא מספר 2, לאחריו מקף ולאחריו את תא מספר 1

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ניסיתי ב grep ולא עובד.

• הוסף לסימניות
הגרפ של 'אברהם' אמור לעבוד.
הפיתרון הפשוט יותר, זה להסתכל בהגדרות הפסקה או התו, מה הן כיווני המלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;567818:
הגרפ של 'אברהם' אמור לעבוד.
הפיתרון הפשוט יותר, זה להסתכל בהגדרות הפסקה או התו, מה הן כיווני המלל.

הבעיה היא שלעיתים מספרי הטלפון מוקלדים הפוך בכוונה, מכיון שב word 97 u ומטה (אולי גם וורד 2000) המספר שמקלידים ראשון נשאר מימין המקף, לכן היו מקלידים הפוך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;567803:
תשובה לשאלה מספר שתיים

עדי רביד לימד אותנו חיפוש GREP לפתרון הבעיה, אך אינני מוצא היכן רשמתי את מחרוזת החיפוש, לכן אני מנסה לשחזר אותה - אבל לא בטוח שאני צודק לגמרי (ואני בלי אינדיזיין עכשיו כדי לבדוק אם אכן זה עובד.

חפש בGREP:
קוד:
\d{7}-\d{2,3}

החלף ב:
קוד:
$2-$1

הסבר - המחרוזת הראשונה מחפשת מבנה של מספר עם 7 ספרות שלאחריו יש מקף ולאחריו 2 או 3 ספרות. את 7 הספרות היא מכניסה לתא זכרון מס' 1 ואת 2 או 3 הספרות מכניסה לתא מספר 2.

המחרוזת השניה שמה את תא מספר 2, לאחריו מקף ולאחריו את תא מספר 1

בהצלחה!

לקוד החיפוש צריך להוסיף סוגריים עגולים לכל אחד מהחלקים:
(\d{7})-(\d{2,3})

• הוסף לסימניות
אם דברו כאן על $:)
אז צריך שגם ה - יהיה בסוגר בפני עצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;567849:
אם דברו כאן על $:)
אז צריך שגם ה - יהיה בסוגר בפני עצמו.

למה?
הוא מוחלף במקף, לא ב-$.

• הוסף לסימניות
אם כל המספרי טלפון מגיעים הפוך, אפשר לחפש מקף הנמצא בין מספור,
קוד:
[RIGHT](?<=\d)-(?=\d)[/RIGHT]
ולהחליף אותו בסגנון תו מימין לשמאל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה