כללי 2 שאלות חשובות לי מאד באינדיזיין

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!

קודם כל אנצל במה זו.. להודות למנהלים על הפורום המדהים! המושקע! והמרתק!
באמת תודה!!:)

ונעבור לשאלות:
1. אני רוצה להוסיף לתעודת הוקרה (אינדיזיין) חתימות סרוקות של מספר אנשים,
עכשיו.. בשביל שהן תגענה ללא הרקע, בפוטושופ אני הופכת את הסריקה לbitmap ושומרת בפורמט Tif וזה מגיע נהדר וברור ללא הרקע!
עכשיו.. מה קורה כשהלקוח רוצה את החתימות דווקא בכחול למשל??
(שאני שומרת סתם Cmyk כ Tif זה מגיע עם הרקע)
פתרון???

2. לשאלה היותר מורכבת:
מדובר ב'כרטיסי גירוד' שבהם זוכים ב5.000 פרסים שונים!
בניתי את הבסיס של הכרטיס (שוב אינדיזיין..) והשארתי מקום ריק לכיתוב שמתחת לגירוד..
יש לי את רשימת הפרסים בוורד ובאקסל..
נכון יש אופציה שהוא מכניס אותם אוטומטית??
(לכל פרס יש 3 שורות של שם הפרס ופרטים..)

אין מילים להודות למי שינסה לעזור לי
לילה טוב;)

• הוסף לסימניות
תהפכי את זה לשחור לבן ותביאי אותו לפריהנד ושם את יכולה לשפוך עליו איזה צבע שאת רוצה ואז תעבירי לאינדזיין

• הוסף לסימניות
שאלה 1אם את/ה יכול לבחור רק את החתימה, ליצור ממנה שכבה נפרדת,
למחוק את הרקע, לתת לו אפקט של Color Overlay ולשמור PSD ולהביא לאינדייזין.

עוד אפשרות להביא לאילוסטרייטור ולהפוך את החתימה לוקטורי, ולצבוע באיזה צבע שרוצים.

כך עשיתי וזה הלך מצוין.

שאלה 2ישנה אופציה בוודאי, רק צריך להכין מסד נתונים קצת מסובך (במקרה שלך) באקסל.
בקצרה:
בא נאמר שיש לך לכל אובייקט 3 שדות עם נתונים בשורה אחת באקסל (גודל, צבע מחיר)
אתה מוסיף ליד כל שורה קישור אל התמונה הראויה.
לאחמ"כ באינדיזיין

ולדוגמא:
בא נניח שאנחנו מוכרים מוצרי חשמל ואנחנו מכינים קטלוג, הקובץ אקסל אמור להיראות כך:
attachment.php

שים לב שבטור שמפנה אל קובץ התמונה יש סימון @, סימון זה 'אומר' לאינדיזיין שזהו קישור לקובץ מסוים.

לאחר שערכת את כל הנתונים, אתה שומר את הקובץ בפורמט CSV ועובר לאינדיזיין

מעצב את הקטלוג שאתה רוצה ופותח את מצופית הData Marge שנמצא בחלון Window תחת התת כותרת Automation.
בצ'ופציק הקטן אתה פותח תפריט קטן ובוחר בSelect Data Sourch, בוחר את קובץ הCSV. באופציות היבוא, אתה בוחר בANCII ומאשר.

כל שנותר לך עכשיו לעשות זה למקם את הנתונים היכן שאתה רוצה ולמזג אותם, דרך התפריט הקטן בפקודה: Create Marge Doucment

זו התורה בקצרה, וללא דיוקים.
שיהיה בהצלחה, ואם יש שאלות תשאל שוב.

קבצים מצורפים

• 1.gif
    KB 18.9 · צפיות: 45
  • הוסף לסימניות
מנדי..
תודה על היחס והתשובה המורכבת..

עזרת לי!

בקשר לשאלה הראשונה.. לא יאומן איזה פתרון פשוט יש.. פשוט לבחור את הbitmap עם החץ הלבן וניתן לצבוע בכל צבע רצוי!
נכון תגלית מרעישה!!

בקשר לשאלה השניה..
עשיתי ממש צעד צעד כמו שאמרת.. והצלחתי!
אבל.. משו מוזר..הוא לא קולט לי עברית.. רק ריבועים
ובאנגלית זה עובד מעולה! רק שזה לא עוזר לי כ"כ..

ממש אודה על תגובה

יום מעולה

• הוסף לסימניות
רק לספר לכם שהסתדרתי בסוף..
פשוט שמרתי את הקידוד על פורמט Unicode
וזה עובד מעולה בעברית!!

תודה על העזרה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MענדיM;38450:
לאחר שערכת את כל הנתונים, אתה שומר את הקובץ בפורמט CSV ועובר לאינדיזיין

שנה שאני מחפש את זה!
מענדי תודה רבה רבה!
כנראה שזה מה שקורה כשלא לומדים...:)

• הוסף לסימניות
זוג_צעיר,
חשבתי שזו תהיה אופציה לבחור עם הלבן, כי כשעבדתי ב'קווארק אקספרס' היתה אפשרות כזו, רק לא הייתי בטוח שזה עובד גם באינדיזיין, ולא היה לי כח לבדוק (ליצור קובץ וכו'..)

בקשר לעברית והריבועים, לי היתה בעיה עם רוסית שהגיעה בסימני שאלה, בסוף מה שעשיתי זה שמרתי בתור קובץ TXT ואחרי זה בתור UNICODE ואז הרוסית גם עברה.

תוכלו ללחוץ כאן ולראות מה שאפשר לעשות עם המיזוג האוטומטי הזה, שימו לב כמה נתונים יש בדף אחד על גבי כל השנה. והכל בכמה לחיצות באינדייזין. כמובן שחשובה ההשקעה בבסיס נכון.

ונתנו, התכוונת שלא לומדים 'תניא'? או שלא לומדים 'אינדיזיין'? :)

• הוסף לסימניות
כמובן הראשון :)

• הוסף לסימניות
האם אפשר להסביר לי בלשון אידיש כי זה נוגע לי

• הוסף לסימניות
די שטעלסט אויס אין עקסעל א פייל מיט די אלע אינפארמאציע וואס איז דיר נייטיג, שפעטער סעיוו'סטו דאס אויף די עקסטענשען פייל Txt Unicode אדער Csv (וואס האט נישט געארבייט ביי מיר), אין אינדיזיין עפענסטו אויף דאס פענסטערל Data Merge וואס איז אינטער דאס פענסטערל Automation, די זיכסט אויס די פייל, און שפעטער איז עס שוין פשוט.

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מקפיצה את זה אבל איפה נמצא
"באופציות היבוא, אתה בוחר בANCII ומאשר."
מה זה אופציית היבוא הזאתי דחוף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י studio dv.d;78972:
סליחה שאני מקפיצה את זה אבל איפה נמצא
מה זה אופציית היבוא הזאתי דחוף

מה זאת אומרת?
את צריכה לבחור באופציה זו, כשאת מייבאת קובץ csv - - -

• הוסף לסימניות
אגב אני הייתי עושה את זה בלי הרבה סיבוכים, אבל אולי קצת פרימטיבי
אם הרשימה היא לפי הסדר, הייתי עושה לכל פריט שלוש מסגרות טקסט משורשרות, ומשרשרת את כל המסגרות של הפריטים לפי הסדר. כל מה שנותר לעשות זה להביא את הטקסט ולהגדיר בסגנון פיסקה שיתחיל במסגרת חדשה, או שבלא"ה אין מקום ליותר משורה.
לגבי התמונות אם הם בJPG אין אפשרות להביא ביחד, אפשר להמיר לPDF אחד לפי הסדר ואז בכל לחיצה ממוקם עמוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayle;78974:
אבל אולי קצת פרימטיבי

ומה את עושה כשיש לך 100 כרטיסי ביקור אותו דבר,
רק כשהנתונים משתנים?

כמה זמן זה לוקח?
לי זה לוקח פחות מחצי דקה - - -

• הוסף לסימניות
דווקא במקרה הזה של הכרטיסי גירוד, נראה לי שלהכין את מסד הנתונים של 5000 פרסים באקסל עם כל הקישורים, זה לבד עניין של כמה שעות או ימים. משא"כ בשיטה שלי זה ברגע אחד רק אני צריכה שהכל יהיה לפי הסדר.
אגב אחרי המסד נתונים אני צריכה גם למקם אחד אחד את הכרטיסים או שזה ברצף?
לי היתה עבודה על בולים, זה היה ממש ברגע בשיטה שלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bla_bla_bl;78973:
מה זאת אומרת?
את צריכה לבחור באופציה זו, כשאת מייבאת קובץ csv - - -
בפנקס רשימות נפתח לך הקובץ טקסט, ושם שמירה בשם, לבחור בטייפ UNICODE

נכתב ע"י ayle;78978:
דווקא במקרה הזה של הכרטיסי גירוד, נראה לי שלהכין את מסד הנתונים של 5000 פרסים באקסל עם כל הקישורים, זה לבד עניין של כמה שעות או ימים. משא"כ בשיטה שלי זה ברגע אחד רק אני צריכה שהכל יהיה לפי הסדר.
אגב אחרי המסד נתונים אני צריכה גם למקם אחד אחד את הכרטיסים או שזה ברצף?
לי היתה עבודה על בולים, זה היה ממש ברגע בשיטה שלי
אפשר לעשות גם רצף. אבל האפשרויות מוגבלות (ולא משוכלל כמו בוורד למשל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה