- הוסף לסימניות
@ארמון חול זה מנסיון? איך עושים את זה? אפשר לעבוד כרגיל תו"כ? (סוג העבודה לא קשור לנכות)לא מקוזז
אפשר לקבל כפול
(אולי שמירת הריון זה אחרת, אבל נכות אפשר לקבל משתיהם (וגם לעבוד תוך כדי)
@ארמון חול זה מנסיון? איך עושים את זה? אפשר לעבוד כרגיל תו"כ? (סוג העבודה לא קשור לנכות)לא מקוזז
אפשר לקבל כפול
(אולי שמירת הריון זה אחרת, אבל נכות אפשר לקבל משתיהם (וגם לעבוד תוך כדי)
אפשר, אבל אם עוברים את ממוצע השכר הקיצבה מתקזזת... (קצבת פננסיה)@ארמון חול זה מנסיון? איך עושים את זה? אפשר לעבוד כרגיל תו"כ? (סוג העבודה לא קשור לנכות)
תודה רבה, לא בדיוק הבנתי אם השכר +קיצבה מקרן פניסה/ קיצבה מבט"ל תעבור את ה15,000 אז אחת משתי האחרונות תקוזז?פשר, אבל אם עוברים את ממוצע השכר הקיצבה מתקזזת... (קצבת פננסיה)
אם השכר+ קיצבת קרן פנסיה עוברת את ה15,000 - אז קיצבה מביטוח לאומי....
אם השכר + הקצבה מקרן הפנסיה ביחד יותר מ15,000 שח -אז אין זכאות לקצבה מביטוח לאומיתודה רבה, לא בדיוק הבנתי אם השכר +קיצבה מקרן פניסה/ קיצבה מבט"ל תעבור את ה15,000 אז אחת משתי האחרונות תקוזז?
האם יש כזו אופציה של נכות קבועה - לצמיתות מקרן פנסיה
בקרן הפנסיה אין נכות צמיתה !
הנכות מאושרת לפרק זמן של שנה בדר"כ ובסיום התקופה ניתן להגיש תביעה להמשך זכאות
כולל הרטרו כן
לקדימה לא שמעתי..
זה כמובן יהיה רק לנכה מלאברשותכם אדייק - בקרן הפנסיה ניתן בהחלט לקבל נכות לצמיתות - עד גיל הפרישה בו אתם מבוטחים.
אם כי נדירים המקרים שקרן הפנסיה מאשרת זאת. (זה צריך להיות מקרה קצה ממש).
כמו כן, קרן הפנסיה תבדוק אחת לכמה שנים את הנכים לצמיתות ותבקש מסמכים רפואיים בכדי לוודא של חל שינוי במצבם הרפואי.
לא מחייב.זה כמובן יהיה רק לנכה מלא
ולא לנכות חלקית שממשיך לעבוד ולקבל קצבה
כל מצב שיגרום להגדת שכר יגרום יישר לקזוז מהקצבה ...לא מחייב.
הדיון כאן היה האם ניתן לאשר נכות לצמיתות בקרן הפנסיה. לא התייחסתי לנושא הקיזוז.כל מצב שיגרום להגדת שכר יגרום יישר לקזוז מהקצבה ...
יש לי כמה שאלות,הדיון כאן היה האם ניתן לאשר נכות לצמיתות בקרן הפנסיה. לא התייחסתי לנושא הקיזוז.
אין לזה כללים,אחרי כמה "סיבובים" הם מאשרים לצמיתות? (כל פעם אישרו שנה )
מבוטח שמקבל קצבת נכות מקרן הפנסיה לא רשאי לרכוש כיסוי ביטוחי גבוה מזה שהיה לו לפני קרות האירוע.ומה באמת עושים עם ההגדלת שכר? הרי אם משהו ממשיך לעבוד במשרה חלקית, אבל תעסוקתית הוא כן התקדם והשכר עלה, - כי עברו שנים והוא נעשה יותר מקצועי...
ביחסיות הוא מרויח יותר מלפני ה"אירוע המזכה"
אבל עדיין עובד חלקית בגלל מה שיש לו, והביטוח לא מכסה אותו (בגלל השכר שעלה....)
מפסיד מ-2 הכוונים....
יש אפשרות להספיק את התביעה ולהתחיל שוב (ואז הכיסוי הוא על שכר גבוה יותר...) או שזה סיכון?
גם אם המעסיק מפריש תמיד על 100% (והעובד עבד 60-70.% או פחות.....)מבוטח שמקבל קצבת נכות מקרן הפנסיה לא רשאי לרכוש כיסוי ביטוחי גבוה מזה שהיה לו לפני קרות האירוע.
לצערי אני לא רואה דרך לעקוף את הנושא הזה,
כי גם אם תפסיקו את התביעה ותתחילו שוב (וצריך אגב הפסקה של 6 חודשים כדי שיקרא תביעה חדשה), הקרן תשלם לפי השכר הקודם, כי יש תקופת אכשרה של 5 שנים על הגדלת שכר.
גם הפקדה לקרן אחרת לא תועיל - כי שוב תהיה תקופת אכשרה.
וזה כל העניין כי הוא עדיין באכ"ע ולא מסוגל לעבוד יותר מ 70-75% משרה,הערת אגב, אם מדובר במישהו שמסוגל להפסיק את התביעה ולהתחיל שוב - לא נראה לי שהוא במצב שמישהו ישתכנע לאשר לו לצמיתות![]()
כן, תקופת אכשרה של 5 שנים היא על מצב רפואי קיים.גם אם המעסיק מפריש תמיד על 100% (והעובד עבד 60-70.% או פחות.....)
תמיד צריך 5 שנים? כי גם על הפעם הראשונה, לא היה 5 שנים אולי שנתיים, (מבטוח צעיר...)
נכון, זה קטע כואב אצל נכיםוזה כל העניין כי הוא עדיין באכ"ע ולא מסוגל לעבוד יותר מ 70-75% משרה,
וגם לא ידפוק את עצמו - לא להתאמץ להתקדם תעסוקתית - למרות הכל..... (רק בשביל להמשיך לקבל קצבה)
אני זוכרת ששאלו אותי על הגדלת כיסוי, איך אני בודקת מה בחרתי בסוף? (הייתי מאוד פסימית בגלל כל המצב, אבל מאוד אופטימית להמשיך לעבוד, ולהתפרנס....ולהתפתח)כן, תקופת אכשרה של 5 שנים היא על מצב רפואי קיים.
אני מניחה שבעת ההצטרפות לקרן הוא היה בריא ורק לאחר מכן קרה לו משהו רפואי שגרם לאובדן כושר העבודה.
על מצב רפואי חדש אין תקופת אכשרה.
כעת הסיטואציה היא מבוטח שיש לו מצב רפואי קיים, וכל הגדלת כיסוי ביטוחי אחרי אירוע כזה גוררת תקופת אכשרה של 5 שנים.
נכון, זה קטע כואב אצל נכים
אגב, בגלל זה יש את האופציה בעת ההצטרפות לקרן הפנסיה לרכוש כיסוי לנכות מתפתחת, מה שגורם להגדלת קצבת הנכות ב-2% אחת לשנתיים.
רוב האנשים אופטימיים ולא רוכשים אותו....
5 שנים מסוף תקופת הזכאות לקצבה.כעת הסיטואציה היא מבוטח שיש לו מצב רפואי קיים, וכל הגדלת כיסוי ביטוחי אחרי אירוע כזה גוררת תקופת אכשרה של 5 שנים.
יש לך את אישור ההצטרפות לקרן? או אולי לבדוק באזור האישי אם יש שם את טפסי ההצטרפות?אני זוכרת ששאלו אותי על הגדלת כיסוי, איך אני בודקת מה בחרתי בסוף? (הייתי מאוד פסימית בגלל כל המצב, אבל מאוד אופטימית להמשיך לעבוד, ולהתפרנס....ולהתפתח)
מתאריך האירוע המזכה.5 שנים מסוף תקופת הזכאות לקצבה.
או מתאריך האירוע המזכה ?
היו שינויים באחוזים, נקבעו לפי מה שאמרתי, בכל הפעמים... לא רציתי לשקר,...
כדאי להוריד קצת? הם יבדקו חזק? (אפשר תוך כדי, ככה הנציגה של הפנסיה אמרה לי...
איך זה כתוב שם? כי נראה לי הציעו לי לרכוש אחרייש לך את אישור ההצטרפות לקרן? או אולי לבדוק באזור האישי אם יש שם את טפסי ההצטרפות?
לתבוע אחוזים גבוהים יותר, כי לא בדקו אותי, עשו מה שאמרתי.... (מקבלת 30%)מתאריך האירוע המזכה.
את מה את רוצה להוריד?
הציעו לך לרכוש אחרי שקרה המקרה?איך זה כתוב שם? כי נראה לי הציעו לי לרכוש אחרי
מותר לשאול באיזו קרן את מבוטחת?לתבוע אחוזים גבוהים יותר, כי לא בדקו אותי, עשו מה שאמרתי.... (מקבלת 30%)
כי זה משתנה, בין 50% ל120% - עושה את המקסימום תמיד
אם הייתי מפסיקה לעבוד היה נקבע לי 100%
כןהציעו לך לרכוש אחרי שקרה המקרה?
מיטב דש, ברירת מחדל (מה שמעסיק הראשון בחר בשבילימותר לשאול באיזו קרן את מבוטחת?
מי שהציע לך לצערי הטעה אותך, כי לרכוש תוספת כזאת לכיסוי הביטוחי זה בדיוק באותה מידה של הגדלת שכר ויש על זה תקופת אכשרה, כך שבכל מקרה לא רלוונטי לתביעה ואת לא זכאית לתוספת הזאת...כן
מיטב דש, ברירת מחדל (מה שמעסיק הראשון בחר בשבילי
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים