אפשר בלי דג?אני דווקא מסתבכת עם מנה ראשונה
לא רוצה דג, ולא כבד מדי, ושיהיה מספיק חגיגי
אני מדברת על חזה כמובןכבדים ובשר זה אוכל של הבוקר אצלי. ..
סטייקים אני פחות קונה. אלא אם כן את מדברת על חזה...
ושניצל ממש יום חולי...(בשבילנו)
מענין!עוף ממולא- זה בהחלט מנה יפה שיכולה להחליף את העוף המשעמם
גם מוסקה בשרית מגולגלת.
לפני כמה שבועות יצא לי די בטעות ובגלל לחץ של זמן מתכון מדהים!
חזה עוף בשכבות
תכננתי להכין עוף ממולא
הכנתי חזות עוף פרוסים
ומילוי עוף טחון עם ירקות מרוסקים (מהמרק)
כשראיתי שעוד פחות משעה שבת ואני לא יכולה להספיק להכין
שמתי בתבנית פיירקס נייר אפיה ומעל:
פירורי לחם מתובלים
שכבה של חזות, קצת מלח, פלפל ושום גבישי
שכבה של מילוי,
שוב שכבה של חזות וקצת תיבול
ככה 3 שכבות חזות ו-2 שכבות מילוי
פירורי לחם מתובלים שוב מעל
והכנסתי לתנור ל-40 דקות בערך
בסעודה פרסתי לפרוסות יפות וטעימותתתת!!
אה יופי. חשבתי מתכנתת בכירה מכינה חלקים יקרים...אני מדברת על חזה כמובן
אחלוק עליך מעט... אין מה להשוות ברכות ובעסיסיות שיש לפרגית. אבל לא נכנסת לזה...פרגיות מזכיר לי חזה תכל'ס
פרגיות מוציאים מהירכיים (יש כאלו שמוציאים מכל הכרעיים). אז גם אם את קונה עוף שלם, וג"כ את משתמשת בכרעיים למנה, אז זה כן נכלל בקניות. הבנתוש'?ובכל אופן כל הקניות בשר עוף שלנו ממכירות. וזה לא נכלל בקניות שם אז לא קונה...
חחח הבנתוש מאד! חידשת לי!!אחלוק עליך מעט... אין מה להשוות ברכות ובעסיסיות שיש לפרגית. אבל לא נכנסת לזה...
ולגבי-
פרגיות מוציאים מהירכיים (יש כאלו שמוציאים מכל הכרעיים). אז גם אם את קונה עוף שלם, וג"כ את משתמשת בכרעיים למנה, אז זה כן נכלל בקניות. הבנתוש'?![]()
אני שמה ירקות בכמות בערך חצי מהעוףמילוי העוף עם נניח בצל גזר בטטה קישוא? הרבה ירקות שמת?
אשמח גם לפירוט על העוף ממולא. איך בדיוק את עושה שיוצא פיקס
יש עניין לאכול דג בשבת. לא בחג. אפשר 2 מנות בשריות (כבד ועוף, לדוגמא)אפשר בלי דג?
אולי אפשר לעשות קציצות דג זה קצת גיוון
נגיד אמא שלי עושה לפעמים קציצות בקלה
יואו איזה טעים זה עם רוטב אדום
טעים ממש
ומגוון
איפה את מוצאת כרוב שלם? מליון זמן שאני מחפשת ולא מוצאת.אפשר פלפל ממולא (או כרוב, למרות שזה מתאים לשמחת תורה)
מעולם לא הכנתי טורטיות. זה דבר שנשמר טוב במקרר/הקפאה?מה עם טורטיות ממולאות חזה עוף/ פרגיות מנת עוף חגיגית יפה ומשביעה.
אני ממליצה לך להכין עוף בכמות יפה ובכל ארוחה להוציא קצת מנות עוף, וליד גוון של חזה עוף/ טורטיות כך שהחבר'ה המקובעים יוכלו להתפנק על העוף הרגיל והמוכר ומי שנמאס לו ואוהב גיוונים יאכל מהסוג השני.
כך אני עושה בביתי וכולם מרוצים....
אני חייבת גיוונים באוכל, בעלי אוהב את המוכר , הישן וללא סיכונים וחידושים....
כך מגיעים לעמק השווה.
נשמע טוב!!!יש לי שתי מתכונים לכרעיים בתיבול קצת אחר.
אני מאוד מאוד ממליצה לך להכין את הראשון. זה מתכון קלי קלות, כבר כל השכנות מכינות אותו לליל שבת. זה נהיה מתכון שרץ בטירוף.
הילדים משוגעים על זה.
מתכון ראשון:
עוף מתוק יאמי!
מטגנת 1 בצל גדול בשמן (לא המון),
מזיזה מהאש לרגע ומוסיפה-
כרעיים מפושטי עור (אני מפרידה בין השוק לירך)
מכינים בצלוחית את הרוטב הבא: (בכוס של שתיה חמה)
חצי כוס מיץ ענבים
חצי כוס דבש
שליש כוס רוטב צ'ילי
שליש כוס רוטב סויה
מעט מלח
כפית שטוחה גריל עוף
פלפל שחור
מערבבת הייטב ושופכת על חלקי העוף. במהלך הבישול משקה מידי פעם את העוף ברוטב מהצדדים.
קוצצת מעט כוסברה ומפזרת מלמעלה (לא חובה)
אני מוסיפה גם כרובית קפואה. יוצא אש!!
מרתיחה את הסיר ומנמיכה לאש נמוכה. מבשלת כשעה ורבע-וחצי
מטורףף
מתכון שני:
אני קוראת לו "עוף בערמונים". בראש השנה אני אוותר על הערמונים ואוסיף איזה ירק, אולי בטטה.
להכין מרינדה של:
חצי כוס סילאן
3 כפות צ'ילי
3 כפות סויה
1 כף שמן זית
1/4 כוס מים
1 כפית חרדל
1 כפית שטוחה קטשופ
1 כפית מיץ לימון
1 כף פפריקה
1 כפית גריל עוף
פלפל שחור, מלח
להניח בתבנית פיירקס את חלקי העוף עם העור.
לשפוך מלמעלה על הכל את המרינדה.
לפזר 5 שיני שום שלמות בין החתיכות.
צרור פטרוזליה קצוצה מלמעלה
חצי כוס יין לבן
(לשבת -שבת מוסיפה גם שתי שקיות ערמונים מוכנים)
מכסה את התבנית בנייר אלומניום
ומכניסה לתנור על 180 ואופה כשעה וחצי.
מעדן!!
בתאבון!
במתכון הראשון?נשמע טוב!!!
אני רק שאלה- למה להפשיט את העור של העוף.? בררר מה עשה לך???
*תיקון טעות-מתכון ראשון:
עוף מתוק יאמי!
מטגנת 1 בצל גדול בשמן (לא המון),
מזיזה מהאש לרגע ומוסיפה-
כרעיים מפושטי עור (אני מפרידה בין השוק לירך)
מכינים בצלוחית את הרוטב הבא: (בכוס של שתיה חמה)
חצי כוס מיץ ענבים
חצי כוס דבש
שליש כוס רוטב צ'ילי
שליש כוס רוטב סויה
מעט מלח
כפית שטוחה גריל עוף
פלפל שחור
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים