4 שעות בDVD

• הוסף לסימניות
משהו ביקש ממני להכניס לו יום עיון של 4 שעות הרצאות לדיסק אחד
אני הצלחתי לסגור רק ב-mpeg2 לדיסק DVD .
האם אפשר ג"כ לסגור אותו כקובץ vob פחות מ-4.7 ג'יגה, אני לא יודעת למה הוא לא נותן לי
בפחות מהמשקל הנ"ל איך עושים את זה בתוכנת פרוקודר,אם אפשר
הקובץ MPEG2 שוקל 3.89 ג'יגה

• הוסף לסימניות
הייתי מיעצת לך לנסות: ליצא כVOB כפי שרצית ולדחוס אותו לדיסק DVD ע"י תוכנת "אנקור" או "נרו"
הרבה פעמים ירידת האיכות כמעט לא מורגשת
בנוסף בד"כ 2 MPEG יוצא איכותי אז מה הבעיה???

• הוסף לסימניות
4 שעות בדיסק 1 את תקבלי איכות ברצפה.

נכתב ע"י Rotem100;849991:
משהו ביקש ממני להכניס לו יום עיון של 4 שעות הרצאות לדיסק אחד
אני הצלחתי לסגור רק ב-mpeg2 לדיסק DVD .
האם אפשר ג"כ לסגור אותו כקובץ vob פחות מ-4.7 ג'יגה, אני לא יודעת למה הוא לא נותן לי
בפחות מהמשקל הנ"ל איך עושים את זה בתוכנת פרוקודר,אם אפשר
הקובץ MPEG2 שוקל 3.89 ג'יגה

• הוסף לסימניות
אוקי, זה אני יודעת אבל השמע שם בעיקר חשוב, כך שהאיכות דווקא לא כ"כ נוראית
זה צילום סטטי כל הזמן ועדיף להם לחלק בדיסק 1 מאשר כמה תודה בכל אופן.

אשמח לקבל הוראות איך מורידים את האיכות באנקור או בנרו

• הוסף לסימניות
וה-mpeg2 בסדר, רק היא טוענת שזה לא עולה על מכשיר הDVD שלה.

• הוסף לסימניות
נו.... מישהי מהקורס?

• הוסף לסימניות
ישנה אפשרות באנקור לתת לו לחשב אוטומטי את הגדרות היצוא הדרושות לוידיאו שבטימליין, על מנת שיכנס בדיסק DVD אחד.
שזה אומר שהאיכות תרד בהתאם לאורך הוידיאו.
אבל, כשאין ברירה, אין ברירה, וכשמדובר בהרצאות, זה פחות נורא מוידיאו המכיל שינויים רבים כמו רקודים למשל.
יש לעמוד על הקליפ בחלון הפרויקט, וללחוץ לחיצה ימנית transcod setting ולוודא שה- quality preset עומד על automatic.

• הוסף לסימניות
אנקור יודעת לעשות זאת לבד.
תבחרי את הקובץ בחלון הפרויקט, לחצן ימני- Transcode Settings ובDVD Transcoding תבחרי פריסט אוטומטי. כך התוכנה תחשב מהוא קצב המידע הנדרש בכדי שהקובץ יכנס בדיסק אחד.
רק תקחי בחשבון שככל שהסרט יותר ארוך כך קצב המידע ירד ואיתו האיכות.

• הוסף לסימניות
הפורמט H262 שזה בעצם MPEG2 יצא ב 1995. לפני 17 שנה.
אחרי זה יצא פורמט H263 בשנת 1996.
ואחרי זה יצא פורמט H264 בשנת 2003.
ועכשיו ממש בשלבים סופיים של פיתוח של קידוד H265 שזה יקרא HEVC.

הH265 מכפיל את יעילותו לעומת H264 והH264 מכפיל את יעילותו מול H262.

אני תוהה אם בכלל צריך לפתח קידודים חדשים בעוד העולם תקוע בקידוד של 1995.

מקורות
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_compression#Timeline

• הוסף לסימניות
הידע הטכנולוגי מתקדם בהרבה מיכולת ההטמעה שלו באנושות.
כך לדוגמה הHD לא הספיק להיכנס וכבר מתחילים לייצר מצלמות וטלביזיות 4K לשוק החצי מקצועי.
ההתפתחות הטכנולוגית היא מעריכית על ציר הזמן בעוד תהליכי הטמעה תמיד יהיו לינאריים. בסופו של דבר השוק קובע את הקצב וכשהוא לא מוכן עדיין אז הטכנולוגיה תהיה שמורה לעשירים בלבד.

נכתב ע"י mat;851257:
הפורמט H262 שזה בעצם MPEG2 יצא ב 1995. לפני 17 שנה.
אחרי זה יצא פורמט H263 בשנת 1996.
ואחרי זה יצא פורמט H264 בשנת 2003.
ועכשיו ממש בשלבים סופיים של פיתוח של קידוד H265 שזה יקרא HEVC.

הH265 מכפיל את יעילותו לעומת H264 והH264 מכפיל את יעילותו מול H262.

אני תוהה אם בכלל צריך לפתח קידודים חדשים בעוד העולם תקוע בקידוד של 1995.

מקורות
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_compression#Timeline

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Rotem100;850854:
אוקי, זה אני יודעת אבל השמע שם בעיקר חשוב, כך שהאיכות דווקא לא כ"כ נוראית
זה צילום סטטי כל הזמן ועדיף להם לחלק בדיסק 1 מאשר כמה תודה בכל אופן.

אשמח לקבל הוראות איך מורידים את האיכות באנקור או בנרו
וה-mpeg2 בסדר, רק היא טוענת שזה לא עולה על מכשיר הDVD שלה.
אם הmpeg2 שלך שוקל פחות מ4 גיגה איזו סיבה יש לך לדחוס אותו עוד?
קחי אותו לאנקור, שימי על הטיימליין ותעשי מזה דיוידי כמו שאמרה ברו
הסיבה שזה לא עולה לה על המכשיר כי מכשיר דיוידי לא יודע לקרוא דיסק data גם אם צרוב עליו קובץ mpeg.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;851083:
נו.... מישהי מהקורס?
פופקו, אני עולה על הגל...
כן, גם אני עברתי קורס קצר בן 2 מפגשים אצל פופקו בנושא יצוא, פורמטים, קודקים וכל השאר
מה אומר ומה אדבר? מומלץ וחובה לכל מי שעוסקת בעריכת וידאו ולא עשתה את זה עד עכשיו !

• הוסף לסימניות
פופקו, אני עולה על הגל...
כן, גם אני עברתי קורס קצר בן 2 מפגשים אצל פופקו בנושא יצוא, פורמטים, קודקים וכל השאר
מה אומר ומה אדבר? מומלץ וחובה לכל מי שעוסקת בעריכת וידאו ולא עשתה את זה עד עכשיו !
גמני כמובן מצטרפת, הייתי בדרך לפתוח אשכול בנושא, אבל מקוצר רוח ועבודה קשה, אבל אין מה לומר- פשוט תודה!!! היה אדיר, חוץ מכמה פעמים שהסמקתי כשגיליתי איזה שטויות עשיתי עד היום בידענות בטוחה:)

• הוסף לסימניות
רקורד ורקורדית התבלבלו---
מה???
הבהרה:
אנחנו שני ניקים שונים באמת, בפיזי מה שאומרים, שעובדות באולפן משותף שמתקרא "רקורד"
למישו יש בעיה?
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רקורדית;851503:
מה???
הבהרה:
אנחנו שני ניקים שונים באמת, בפיזי מה שאומרים, שעובדות באולפן משותף שמתקרא "רקורד"
למישו יש בעיה?
:)

זה בסדר---
פשוט זה לא פעם ראשונה שזה קורה... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HDAS;851510:
זה בסדר---
פשוט זה לא פעם ראשונה שזה קורה... :)
אנחנו לא מתאמות את זה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;851390:
הידע הטכנולוגי מתקדם בהרבה מיכולת ההטמעה שלו באנושות.
כך לדוגמה הHD לא הספיק להיכנס וכבר מתחילים לייצר מצלמות וטלביזיות 4K לשוק החצי מקצועי.
ההתפתחות הטכנולוגית היא מעריכית על ציר הזמן בעוד תהליכי הטמעה תמיד יהיו לינאריים. בסופו של דבר השוק קובע את הקצב וכשהוא לא מוכן עדיין אז הטכנולוגיה תהיה שמורה לעשירים בלבד.

למה לעשירים בלבד.

אפשר לקודד היום h264 בצורה פתוחה דרך הספריה של VideoLAN שנקראת x264.

הבעיה שתקועים בפורמט הDVD. אני לא מבין מי צריך דיוידי כשיש מחשב. או סטרימרים שעולים בסביבות 500 שקל. שמנגנים הכל מה usb.

• הוסף לסימניות
הכוונה היא לתופעה בכללותה ולא למקרה הספציפי הזה.

דבר שני, DVD הוא סטנדרט תעשייתי שעומד במס' פרמטרים:
1) ניתן למכור אותו כמוצר מדף- דיסק (שלא ניתן לשינוי בשונה מדיסקאונקי)
2) המידע ניתן להצפנה (נכון שאפשר כל דבר לפרוץ אבל עדיין זה לא קל כמו להעתיק קובץ מדיסקאונקי)
3) נגני DVD נמצאים כמעט בכל בית (אצל מי ששייך)
4) הכי חשוב - כל טיפש יכל להפעיל את זה- מכניסים וזה עובד!

המקביל שלו הוא BlueRay שמלבד רזולוציה ואיכות הוא די דומה לו.

סטרימרים זה לאנשים מבינים ולכן זה עדיין לא יכול להיות סטנדרט תעשייתי.
כשיתחילו לייצר סרטים ארוזים בדיסקאונקי (שלא ניתן לשנות אותו והוא מוצפן) שאתה מחבר אותם לTV ואתה ישר מגיע לתפריטים של הכותר זה יוכל להיות חלופה.
וברגע שהתעשייה תקבל את זה כסטנדרט אז יצאו מכשירים כאלה וכל הסרטים יצאו כך ואנשים יקנו את זה ולנו לא תהיה ברירה אלא ליישר קו וליצא סרטים על דיסקאונקי. ככה זה עובד.

אם הגעת להסכמה עם הלקוח שיש לו סטרימר ואין לו בעיה לקבל את זה כMP4 או MKV או מה שזה לא יהיה אז ברור שזה עדיף אבל לא לכולם יש סטרימרים ואת הידע לתפעל אותם.

אם אתה שואל אותי העולם בדרך לטלביזה דרך הרשת. בקרוב לא ימכרו סרטים כמוצרי מדף אלא ימכרו אותם או להורדה או לצפייה ישירה בענן. זה כמובן כבר קיים השאלה הגדולה האם זה יחליף את השיטה המסורתית. לדעתי זה ינגוס בחלק משמעותי מכמות העותקים אך לא ישמיד את השיטה לגמרי ולו בגלל העובדה שהאינטרנט לא נמצא בכל מקום בעולם בצורה חזקה מספיק.

נכתב ע"י mat;851735:
למה לעשירים בלבד.

אפשר לקודד היום h264 בצורה פתוחה דרך הספריה של VideoLAN שנקראת x264.

הבעיה שתקועים בפורמט הDVD. אני לא מבין מי צריך דיוידי כשיש מחשב. או סטרימרים שעולים בסביבות 500 שקל. שמנגנים הכל מה usb.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה