- הוסף לסימניות
במשנת יוסף השבוע היה 2 ב7.8 חיסכון והיו זמנים שפחות......מעדן ביו סויה עם אפרסק/ עכשו ראיתי ש- עולה 5.9
אני קונה 4
הגעתי ליותר מ-20 ש"ח
במשנת יוסף השבוע היה 2 ב7.8 חיסכון והיו זמנים שפחות......מעדן ביו סויה עם אפרסק/ עכשו ראיתי ש- עולה 5.9
אני קונה 4
הגעתי ליותר מ-20 ש"ח
איך אני אוהבת את המשוואה "אמריקאים=עשירים שלא אכפת להם מכסף ורק מבזבזים אותו כל היום".בירושלים המצב נורא ואיום. כנראה בגלל כמויות האמריקאים שמפוצצים את החנויות.[והם מחשבים בדולר,יוצא להם זול.]
שום חומר גלם לא הכפיל את עצמו בארבע שנים האחרונותנכון שהמחירים של החשמל והארנונה והשכירות והחומרי גלם ועלות עובדים עלו אבל לא בעשרות אחוזים ואף לא קרוב לכך. אז ההסבר הזה לא באמת נכון ורק תירוץ לעוס לכל עליית מחירים מזדמנת שלצערינו נהייתה תכופה יותר ויותר כי רואים שהציבור לא עושה כלום וממשיך לקנות בעינים עצומות ולא מתקומם.
זה המציאות. שומעים רק אנגלית, דבר שני זה חד משמעית נכון שיש המון אמריקאים שהיכולת הכלכלית שלהם גבוהה בהרבה מאברכים הליטאים מכולל פונביז'.איך אני אוהבת את המשוואה "אמריקאים=עשירים שלא אכפת להם מכסף ורק מבזבזים אותו כל היום".
לא הוא לא פראייר הוא האבא של הפראייריםזה בהחלט גם בגלל עליות מחירים
מי שקונה בורקס הוא פרייר?
הוא רעב....
@יענקל בעל עגלה,נראה לך?! המוכר היה באמצע לסדר רוגעלך, קראתי לו שיעשה חשבון, ואז כשראיתי את המחיר פשוט התפוצצתי. השארתי את זה על המשקל והלכתי. מקווה שזה יזיז להם משהו, זה כבר מתסכל.
לא מדויק,ועשרות פעמים ישמע המוכר בקופה את המשפט הזה, אז מהר מאוד המצב ישתנה...
כן, ומשמעותי!זה נכון, אבל.
במקומות שכן אפשר לבחור - אז לבחור.
לדוג': שמתם לב שחלב רמת הגולן יותר זול מטרה שיותר זולה מתנובה?
גם בהם אפשר לחסוך (כסף, לא כמות!)אבל על מוצרי בסיס אני לא חוסכת.
כי המוכר לא שומע מספיק את זה שהמחיר עלה ולכן לא קונים!לא מדויק,
כי אם פעם עלה 2 שקל בורקס, והיום עולה 4,
גם אם הם ימכרו רק 50% הם עדיין ביותר רווח, כי זה חצי מהסחורה שפעם היו מוכרים לאותו רווח...
שקית נגמר התוקף יותר מהרכן, ומשמעותי!
בדיוק שבוע שעבר שמתי לב...
כי לא היו שקיות ונאלצתי לקנות קרטון חלב...
אז אני משתדלת לקנות שקית ולא קרטון...
נכון, אבל לרוב המשפחות ברוכות הילדים, ממש יכול להתאים...שקית נגמר התוקף יותר מהר
לא לכולם זה מתאים
@יענקל בעל עגלה,
אתה צודק שהמחירים עלו והתעלו, וזה מרגיז ומקומם!
אבל, לא יפה מצידך!!!
מה אשם המוכר?
למה להשאיר לו להחזיר למדף?
אם לא נהנית- תעיר יפה על המחיר ותחזיר למקום- אפילו תשאיר בשקית הניר, אבל במקום-
כי לדעתי התנהגות כזו- היא מזלזלת ולא מתאימה לאדם יר"ש...
גם לצעוק לנהג מסוף האוטובוס- נהג, תדליק מזגן- גם זו התנהגות מזלזלת... ויש עוד דוגמאות למכביר...
ולעניינו של האשכול- אם כל אחד שרואה מחיר כזה ויקר לו יכנס, יברר מחיר, יאמר- "צר לי מוכר יקר, אני כ"כ אוהב את המוצרים שלכם, אבל יקר לי, העליתם מחירים ואני לא יכול להרשות לעצמי לקנות במחיר כזה. ועד שלא תורידו מחיר אני בל"נ לא נכנס לפה... ועשרות פעמים ישמע המוכר בקופה את המשפט הזה, אז מהר מאוד המצב ישתנה...
עם הילדים הפעילים שלי קרטון הוא יותר חסכוני.גם בהם אפשר לחסוך (כסף, לא כמות!)
לדוג' מה שכתבתי בהודעה הקודמת שלי- לקנות שקית חלב ולא קרטון...
תקנו אבל טיפה פחות, ותראו ישועות....אתם מדברים פה ש"אל תקנו" כאילו רק מחירי המאפים במאפיות עלו
אני דוקא בטראומה ממה שקורה עם מחירי החלב(!!!!!) הלחם והירקות ופירות, הם לא מפסיקים לעלות....
וזה מוצרי יסוד
אני שואלת את עצמי בתסכול לאן זה יגיע, לזה שכל משפחה שניה תרעב ללחם כפשוטו, המצב לא הגיוני...
כל מילה פנינהלצערינו בחרת להתמקד על הסיפור הכי זניח של השרשור ולכתוב על זה פוסט שלם. אין שום עניין לקחת שרשור חשוב ולהסיט את הדיון בו.
חבל שיש כאלה שעושים מהעיקר טפל ומהטפל עיקר.
מדברים כאן שמחירים של מוצרי יסוד עולים בכמה עשרות אחוזים ולעיתים בצורה מוגזמת ומטורפת מאוד - ואין פוצה פה ומצפצף! המחירים המשיכו לעלות אתמול, המשיכו גם היום וכנראה שימשיכו גם מחר אם לא נתעשת כולנו וניתן לעסקים להבין שלמכור ביוקר ו'לעשות קופה' על חשבון הלקוחות - זה לא מתכון לרווחיות, זה מתכון להפסד.
רוצים למכור ביוקר? שום בעיה! רק לא בבית ספרינו! תפתחו לכם סניף בקיסריה ושם תוכלו למכור את הקילו בורקס שלכם מצידי אפי' ב 100 שקל לקילו.
במודיעין עילית למשל יש רשת מאפיות בפריסה רחבה מאוד שבכל פעם כשאני עובר שם אני בהלם מהמחירים ההזויים שלהם, ואני עוד יותר בהלם מהאנשים שקונים שם.
ולסיכום: אין הדבר תלוי אלא בנו - פרוטה לפרוטה מצטרפת - אם כל אחד יחליט שהוא רק לא קונה בורקס או סתם משהו שמחירו מוגזם - הוא שותף פעיל להורדת יוקר המחיה - גם אם לפעמים זה נראה שלא - אם נצביע ברגליים ולא נקנה משהו שנראה יקר - בעלי החנויות ירגישו את זה ויתנהגו בעז"ה בהתאם.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים