התייעצות 4 שקלים לבורקס?! כך נראית קריסת השפיות הכלכלית שלנו

מצב
הנושא נעול.
לא מבינה למה יוצאים על בעלי מאפיות
כל חומרי הגלם התייקרו פחד. למי שלא שם לב מה קורה בסופר\בירקן\בחנות בגדים....

אז מטבע הדברים גם רוגלעך (יש בהם מילוי קקאו, שמתם לב כמה עולה קקאו לקילו לאחרונה?)
אז רגע לפני שצועקים חמס, תחשבו למה הם הגיעו למחיר כזה...
אף אחד לא רוצה להיות יקרן ולשדוד את הציבור

יש אנשים שלא חושבים שהחגיגות האלו הזויות, זה "רק קצת מדי פעם, מה קרה? חשוב לנפש!"
יש בהחלט הורים שחושבים שהילד צריך לחזור מהגן ביום שישי עם ממתק, ושחשוב שילד יחלק ממתק ביום הולדת, וכן הלאה. זה מתחיל פה וממשיך למסיבות שכמובן צריכות להיות יותר מיוחדות (=יותר ממתקים) מאשר יום שישי פשוט, ובבית הספר יותר מאשר בגן וכן הלאה.
למוסדות הרבה יותר קל לשתף פעולה עם החלק הזה של ההורים, כי לחלק לילדים ממתקים זו הדרך הכי קלה לחגוג. ולכן הסיכוי שיהיה שינוי מלמעלה אם לא יהיה לחץ מלמטה הוא קטן.
לכן אני רוצה שזה יבוא מההנהלה.
בדיוק כמו שאסור להגיע עם חטיף או מעדן לגן בתור נשנוש בוקר כי זה גורם לילדים אחרים להתגרות (לא זוכרת בדיוק את הלשון אבל זה מופיע אצלינו בחוברת כללים שנשלחת בתחילת שנה) ככה אני רוצה שההנהלה לא תתן יד ותדרוש דברים שהם סתם יקרים ולא נצרכים.
אני מדברת על- ' לרגל X (בד"כ סיום)נחגוג מחר בארוחת צהרים משותפת. נשמח שהורים שיכולים להכין ... יעדכנו'. (והרשימה היא כזו- 15 בורקסים/ תבנית קוגל תפו"א/ שניצלונים/ 15 לחמניות אצבע וכו'). זה מדובר על כיתה ב'.
וכשהצעתי לבן שלי להביא בקבוק שתיה הוא אמר שכולם מביאים דברים שאמא שלהם הכינה...

אז מטבע הדברים גם רוגלעך (יש בהם מילוי קקאו, שמתם לב כמה עולה קקאו לקילו לאחרונה?)
נא לקרוא בבקשה את האשכול מהתחלה.
נכון שיתכן וזה באמת חייב לעלות כך.
אבל אנחנו לא חייבים לקנות....
לא את זה ולא דברים אחרים.
אנחנו נחליט מה כמה ומתי
נ.ב. תודה על הצירוף של הקישור לאתר שלכם.
המחירים שם בגדול דיי סבירים [בממולאים]
אך תודן שיש לכם הרבה דברים שהם מותרות וכל אחד זכותו להחליט אם הוא קונה.
מכל מקום המחירים לענף שלך הם ממש טובים.

נערך לאחרונה ב:

כפי שכותב @רוצה בחיים , הדיון כבר מזמן אינו על בעלי המאפיות. הוא גם בקושי היה עליהם.

אולי לא ציפיה רשמית אבל כנראה שכן יש ציפיה כזו
אני רואה אצל הילד שלי - 95 אחוז מההורים היו נגד להביא ממתקים לאבא של שבת- בפועל חוץ ממני כולם הביאו ממתקים,
השנה כמעט כל יום שישי יש חלקה בכיתה של הבן שלי (ילד חלקה מגיע לשם) כל פעם זה עוגה + שקית ממתקים מפוצצת ואין את הסיבה של 'כל החברים עושים' כי כל אחד מגיע מהמעון/גנון/בית שלו וחוזר לשם, את הממתקים מקבלים ילדים שגדולים פי שניים ממנו ולא יהיה לו קשר איתם בשנים הקרובות (אלא אם כן במקרה אח שלו שם)
כשעשיתי חלאקה לבן שלי שאלתי מה להביא ואמרו לי מה שאתם חושבים אבל כולם מביאים פעקאלע+שתיה בנוסף לעוגה והביצה. למה לא להגיד 'עדיף להביא חטיף סגור'- לדוג' וככה במשפט אחד מורידים או מעלים את הנורמה. אני התור אמא לא יודעת מה מקובל או צריך להביא ושואלת את הצוות ואז מידי פעם תהיה האמא המשקיענית שתביא גם וגם. (אגב, לא תמיד היא האמא בעלת היכולת)

תראי בחברה שלי מה שאת אומרת באמת עובר מצוין
אבל יש חברות אחרות בחברה החרדית ששמה זה פשוט בלתי אפשרי.
לא אומרת שאני לא נושמת לרווחה שאני לא נצרכת לבחירה הקשה הזאת
אבל לפחות מבינה שזאת בחירה לא פשוטה.
והמחירים שם- פסיכיים באמת.
אני לא יכולה לשפוט אותם, כי לא הייתי שם, מבינה?
שם אם לא תלבישי סט, יצאת באמת גרוע. מי רוצה לצאת גרוע?
כשאני קוראת פה איך אנשים לחוצים על מה שמקובל להלביש לילדים אני גם נושמת לרווחה שאצלנו זה לא כך...
אבל אם יש תחום מסוים שבו קשה מדי לחרוג, מן הסתם יש גם תחומים אחרים שבהם הלחץ פחות טוטאלי. כמו שהחוכמה היא לבחור את המקום שבו הכי פחות כואב לקצץ, ככה גם צריך לבחור את המקום שבו אפשר לחרוג. זה לא הכל או לא כלום.
וכמובן, אם יהיו כמה אמיצים (או נואשים :confused:) שיעזו לחרוג גם כשקשה, זה יכול לפתוח פתח להתרופפות הלחץ.

כשעשיתי חלאקה לבן שלי שאלתי מה להביא ואמרו לי מה שאתם חושבים אבל כולם מביאים פעקאלע+שתיה בנוסף לעוגה והביצה. למה לא להגיד 'עדיף להביא חטיף סגור'- לדוג' וככה במשפט אחד מורידים או מעלים את הנורמה. אני התור אמא לא יודעת מה מקובל או צריך להביא ושואלת את הצוות ואז מידי פעם תהיה האמא המשקיענית שתביא גם וגם. (אגב, לא תמיד היא האמא בעלת היכולת)
לפני כ4 שנים עשיתי חלקה אצל אותו רבה שזה לא היה שנה ראשונה אצלו, כששאלתי מה להביא הוא אמר שלא חובה כלום אבל אפשר עוגה.
השנה גיליתי שהנורמה אחרת.
אני עדיין סוברת שההורים משפיעים יותר מהמוסד, ולדבר לא יעזור. צריך לעשות מעשים.
(הבן שלי עדיין קטן לא יודעת איך זה בכיתות ב' והלאה, אבל בנתיים ברוך ה' במסיבות יש כל פעם 5 ילדים שמביאים משהו ולא אומרים מה להביא, בכל אופן רוב מוחלט יביאו ממתקים ולא רק זולים, לפחות זה רק 5 ולא 33...)

וכשהצעתי לבן שלי להביא בקבוק שתיה הוא אמר שכולם מביאים דברים שאמא שלהם הכינה...
גם הכנה ביתית זה סוג של שופוני ותחרות... נשמע באמת סטנדרט גבוה אצלכם. כבר בכיתה ב'. מבאס.

ומה אני יגיד שקניתי לפני שבועיים כובע בקרויס במחיר (אם אתם עומדים בבקשה לשבת) 1390 ש''ח וכשאמרתי למוכר מה הזה המחיר הזה הוא שואל אותי מה זה יקר? הזוי

ומה אני יגיד שקניתי לפני שבועיים כובע בקרויס במחיר (אם אתם עומדים בבקשה לשבת) 1390 ש''ח וכשאמרתי למוכר מה הזה המחיר הזה הוא שואל אותי מה זה יקר? הזוי
והפתרון לזה הוא לא לקנות כובע קרויס
אלא ממבחר החברות החלופיות הטובות שיש בשוק

גם אצל מי שקונה בורקס אפשר להגיד לו תקנה דבר אחר שעולה רק שקל אבל הוא רוצה את הבורקס גם כאן הכובעים היפים ולא רק בקרויס עולים מאד יקר האלו שלא עולה יקר הם לא יפים

גם אצל מי שקונה בורקס אפשר להגיד לו תקנה דבר אחר שעולה רק שקל אבל הוא רוצה את הבורקס גם כאן הכובעים היפים ולא רק בקרויס עולים מאד יקר האלו שלא עולה יקר הם לא יפים
זה לא נכון
על שניהם יש טענות
פשוט בבורקס הציעו לו את אותו הפתרון
לקנות קפוא ולאפות
והיום גם לכובעים יש פתרון
כובעים איכותיים ויפים יותר מקרויס

כשאני קוראת פה איך אנשים לחוצים על מה שמקובל להלביש לילדים אני גם נושמת לרווחה שאצלנו זה לא כך...
אבל אם יש תחום מסוים שבו קשה מדי לחרוג, מן הסתם יש גם תחומים אחרים שבהם הלחץ פחות טוטאלי. כמו שהחוכמה היא לבחור את המקום שבו הכי פחות כואב לקצץ, ככה גם צריך לבחור את המקום שבו אפשר לחרוג. זה לא הכל או לא כלום.
וכמובן, אם יהיו כמה אמיצים (או נואשים :confused:) שיעזו לחרוג גם כשקשה, זה יכול לפתוח פתח להתרופפות הלחץ.
מסכימה, הבעיה שזה מידי הרבה תחומים
מכירה מאפרת שאומרת שהיא נכנסת לבתים מטיפ לנפול בבני ברק (שם היא עובדת בעיקר)
ומגיעה לאפר את הכלה מאפרת אחרת משאר בנות המשפחה שלוקחת 2000 ש''ח
זה נשמע לי מזעזע ממש, מצד שני, לא הייתי כלה בשנים האחרונות ומה אני יודעת איך הכלות מחפרנות את האימהות שלהן?

על טעם וריח אין להתווכח אני כזה שהלכתי לראות קודם את הזולים וזה לא מצא חן בעיני ויש הרבה כמוני

מסכימה, הבעיה שזה מידי הרבה תחומים
מכירה מאפרת שאומרת שהיא נכנסת לבתים מטיפ לנפול בבני ברק (שם היא עובדת בעיקר)
ומגיעה לאפר את הכלה מאפרת אחרת משאר בנות המשפחה שלוקחת 2000 ש''ח
זה נשמע לי מזעזע ממש, מצד שני, לא הייתי כלה בשנים האחרונות ומה אני יודעת איך הכלות מחפרנות את האימהות שלהן?
שום כלות מחרפנות.
לכי לכל מאפרת שהיא - המחיר של כלה הוא פי 6 לפחות ממחיר רגיל.
ואם היא לוקחת מאפרת אחרת - זה כדי להספיק לאפר את כולן.
תמצאי לי מאפרת אחת היום שלוקחת אותו מחיר על איפור כלה ועל איפור אחות.

שום כלות מחרפנות.
לכי לכל מאפרת שהיא - המחיר של כלה הוא פי 6 לפחות ממחיר רגיל.
ואם היא לוקחת מאפרת אחרת - זה כדי להספיק לאפר את כולן.
תמצאי לי מאפרת אחת היום שלוקחת אותו מחיר על איפור כלה ועל איפור אחות.
לא אמרתי אותו מחיר
אבל איך מוציאים 2000 ש''ח על איפור כלה?
והרי העובדה שלוקחות מאפרות שונות לכלה ולבנות המשפחה
למה?

לא אמרתי אותו מחיר
אבל איך מוציאים 2000 ש''ח על איפור כלה?
והרי העובדה שלוקחות מאפרות שונות לכלה ולבנות המשפחה
למה?
שוב - מאפרת אחת לא יכולה להספיק לאפר 5 בנות, ולכן הגיוני שזו שתיקח מאפרת אחרת היא הכלה.
אני לא חושבת שחייבים לשלם 2000, ואני שילמתי פחות, אבל אני לקחתי את אותה אחת לאיפור ושיער ולקחה על שתיהם 2200 ביחד. ממה שביררתי זה היה מאוד זול, וזה היה לפני כמה שנים.
כנראה שהיום גם המחיר של זה עלה.
(וכן, אני לגמרי איתך שזה טירוף מוחלט, אני רק לא חושבת שזו אשמת הכלה אלא ככה זה, המחיר של כלה הוא הרבה הרבה יותר יקר)

שוב - מאפרת אחת לא יכולה להספיק לאפר 5 בנות, ולכן הגיוני שזו שתיקח מאפרת אחרת היא הכלה.
אני לא חושבת שחייבים לשלם 2000, ואני שילמתי פחות, אבל אני לקחתי את אותה אחת לאיפור ושיער ולקחה על שתיהם 2200 ביחד. ממה שביררתי זה היה מאוד זול, וזה היה לפני כמה שנים.
כנראה שהיום גם המחיר של זה עלה.
(וכן, אני לגמרי איתך שזה טירוף מוחלט, אני רק לא חושבת שזו אשמת הכלה אלא ככה זה, המחיר של כלה הוא הרבה הרבה יותר יקר)
זה לא הסטנדרט 2000 שח
אני מכירה את המחירים
זה הסטנדרט של מי שנקראות "הגדולות"
אז תסכימי איתי שבית מט לנפול קצת מוזר שלוקח את המאפרת הטופ של הטופ
נכון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה