שיתוף - לביקורת 58 צנתורים ביום אחד – סיפור מרעיד לב

• הוסף לסימניות
פגשתי את רפול ירחמיאל עשרים דקות לפני התקדש יום הכיפורים. הוא נראה חלוש ותשוש, על סף עילפון.
עולה אמריקאי טיפוסי עליז ואופטימי ברמה בלתי מווסתת. הייתי אומר מנותק, אבל בעצם מחובר היטב למציאות אלטרנטיבית ממחוזות האוטופיה.
אבל עכשיו הוא לא דומה לעצמו. צל אדם.

"זו אימת הדין?" שאלתי את הצל, אך דווקא האדם שלצידו ענה במבטא מתגלגל:
"לא. פשוט עברתי היום 58 צנתורים"

יש פה הסתעפות מעניינת בסיפורו של רפול ירחמיאל, חשבתי לעצמי. האיש עלה כיתה במשיחיות, אבל הפעם לכיוון לא הכי חיובי.

"איך יכול להיות דבר כזה?" הצפתי בפניו את תמיהתי.
"הלב שלך זה מרכז תל אביב? כל הדרכים אליו פקוקות?
וחוץ מזה איך אתה עומד כאן על הרגליים? אתה בטוח שלא חלמת את זה?"

הוא די נעלב:
"ממש לא חלמתי. הרגשתי כל צנתור. היה רטט חזק באזור הלב, וגם שמעתי את הקולות חזק".

ההלם שלי הוכפל. לא די שעבר 58 צנתורים. גם ההרדמה לא הייתה משהו.

"אתה יודע שאתה יכול לתבוע אותם על זה?" ניסיתי להשיט את השיחה ההזויה לעוגן פרקטי יציב.

"כן בטח. אחרי יום כיפור אני מגיש תביעה ענקית".

ואז רטט הנייד בכיס העליון של חולצתו.
"הנה אתה רואה – עוד צנתור!" אמר ומיהר להרים.

את קולו מלא הפאתוס של מנכ"ל "בית לאומלל" שמעתי עד אלי.

"צינתוק, רפול ירחמיאל", תיקנתי אותו.
"קוראים לזה צינתוק. ואגב, אני מבקש להצטרף לתביעת הענק שלך אחרי החג, בשמי ובשם עם מצונתק עד כאב".

• הוסף לסימניות
אחד הטובים!
פאנץ' לא צפוי בעליל.

והנה הפירוט המסורתי של הדברים, שכרגיל, אהבתי במיוחד:
הלב שלך זה מרכז תל אביב? כל הדרכים אליו פקוקות?
"בית לאומלל"
ואגב, אני מבקש להצטרף לתביעת הענק שלך אחרי החג, בשמי ובשם עם מצונתק עד כאב

אגב, ריבוי האנטרים קצת מקשה על חלקות הקריאה... אולי ניתן עוד לצנתק למנהלים ולערוך... :)

• הוסף לסימניות
אפשר גם להצטרף???
קריאת טור זה מהווה הסכמה להצטרפות אוטומטית לתביעה הגדולה.
להסרת מרשימת התביעה, תקחו סולמית ותרדו בעזרת שלביה מהרעיון הזה - זה לא יקרה!

• הוסף לסימניות
לא ניחשתי את הפאנצ', עד הרגע שקראתי אותו.
פשוט אדיר!!!

אחד הטובים!
פאנץ' לא צפוי בעליל.

והנה הפירוט המסורתי של הדברים, שכרגיל, אהבתי במיוחד:
תודה רבה על מילים מרגשות ומשמחות.
אגב, ריבוי האנטרים קצת מקשה על חלקות הקריאה... אולי ניתן עוד לצנתק למנהלים ולערוך... :)
תודה על ההארה המחכימה. קיבלתי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חזק!!!!!!!
כתיבה מושלמתת
אני דווקא ניחשתי את הפאנץ' כבר בהתחלה
כנראה מניסיון מר...
תודה רבה על פרגון משובב לב, גם כאן וגם בשרשור השכן (למרות שהקרדיט שניתן לי שם גדול עלי בכמה מידות. הכישרון שלכם שמימי, כזה שרק יוצר כל יכול להתהדר בו).

לגבי הגילוי של הפאנץ', עכשיו תורי לצבור ניסיון מר ולשפר דרכי תחבולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה