adjustment brush ACR/LR

• הוסף לסימניות
הי
מצורף שיעור ב ACR/LIGHTROOM - שימוש ב adjustment brush
כלי המאפשר לנו לעשות שינויים נקודתיים בתמונות,שינויים של צבע, חשיפה, קונטרסט, חידוד ועוד
ע"י שימוש ב adjustment brush ניתן לצרוב רקעים ולשפר איזורים מסויימים בצילום
לינק לדרופבוקס
לינק ליוטיוב
תגובות שאלות ולייקים יתקבלו בכיף!

• הוסף לסימניות
ואוו!
עוד סיבה לשדרג לCS6.
2 הערות קטנות:
אפשר לשמור את הגדרות המברשת.
אפשר להקטין/להגדיל את המברשת גם באמצעות קליק ימני והזזה בעכבר.

• הוסף לסימניות
תודה אני לומדת המון מהסרטונים!!!
יש לי שאלה כללית: עדיף לעשות את רוב השינויים הנצרכים על ה raw או אחרי שהעברתי אותו לפוטושופ? לדוגמא: אם אני צריכה לקרופ היכן יותר מומלץ לעשות זאת?

• הוסף לסימניות
נהדר, למדתי עוד משהו...
ואני מתפעלת כל פעם מחדש מהשיתוף, הנדיבות והתרומה שלך לפורום.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;917216:
יש לי שאלה כללית: עדיף לעשות את רוב השינויים הנצרכים על ה raw או אחרי שהעברתי אותו לפוטושופ? לדוגמא: אם אני צריכה לקרופ היכן יותר מומלץ לעשות זאת?
תודה רבה על התגובות - כיף לשמוע שהשיעורים תורמים לכם.
לגבי השאלה - איפה עדיף לעשות את השינויים בפוטושופ או ב ACR - זה מאוד תלוי בדרך העבודה ,את רוב הכלים שקיימים ב ACR ניתן למצוא (בצורה זו או אחרת) בפוטושופ, אם ניקח את הקרופ כדוגמא - אז מגרסת CS6, זה ממש לא משנה איפה עושים את הקרופ - כי תמיד יש את היכולת לתקן את החיתוך בדיעבד (כמו ב ACR).
שוב, תודה לכל המג(נ)יבים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gophoto;917092:
הי
מצורף שיעור ב ACR/LIGHTROOM - שימוש ב adjustment brush
כלי המאפשר לנו לעשות שינויים נקודתיים בתמונות,שינויים של צבע, חשיפה, קונטרסט, חידוד ועוד
ע"י שימוש ב adjustment brush ניתן לצרוב רקעים ולשפר איזורים מסויימים בצילום
לינק לדרופבוקס
לינק ליוטיוב
תגובות שאלות ולייקים יתקבלו בכיף!

אחלה שיעורים.

• הוסף לסימניות
מדהים!!!!!!
איזה טוב לב!

איך אני מורידה למחשב את התוסף לפוטושופ שקורא RAW?
הפוטושו פשלי לא קורה, אני מצלמת רק על JPG ולפעמים זה ממש נורא..

• הוסף לסימניות
זה לא תוסף.
את צריכה להגדיר את זה במצלמה שלך ב"מניו".
שיהיו מסומנים גם JPG וגם ה-RAW (אצלי זה נמצא בקווליטי-סליחה על העברית)
ואז בהורדה למחשב מופיעים שני קבצים לכל תמונה. מכאן את בוחרת באיזו תוכנה את מעוניינת לערוך.
לחיצה על RAW תפתח לך התוכנה. את התוכנה צריך להתקין מדיסק שמגיע יחד עם המצלמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;917808:
זה לא תוסף.
ואז בהורדה למחשב מופיעים שני קבצים לכל תמונה. מכאן את בוחרת באיזו תוכנה את מעוניינת לערוך.
גם קבצי ג'יפג נפתחים ACR לעיבוד
כמובן שRAW עדיף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י anat77a;917812:
גם קבצי ג'יפג נפתחים ACR לעיבוד
כמובן שRAW עדיף.

נכון, אבל היא שאלה על RAW :)

• הוסף לסימניות
קובץ שיוצא מהמצלמה הוא ב8ביט. וסגור על פורמט JPG, דחיסה מאבדת.
בRAW יש יותר ביט וקובץ לא דחוס או דחוס ללא איבוד מידע.

כשממירים את קובץ הRAW לפוטושופ, אז התמונה עוד נמצאת כקובץ PSD, היינו קובץ לא דחוס.
ברגע ששומרים את הקובץ כJPG אז יש דחיסה מאבדת.

מסקנה:
אם רוצים להגדיל את התמונה, כדאי לחתוך על הקובץ RAW.
אם רוצים רק לחתוך ולהקטין, אפשר גם בפוטושופ כשהקובץ עוד לא נסגר כJPG.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;917808:
זה לא תוסף.

היייתי מצלמת גם על RAW אבל המחשב לא קורא את זה, ואין לי כניסה של דיסק למחשב, אז לא התקנתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;917216:

בשיטת העבודה שלי (ובלי קשר האם התמונה הולכת להגדלה או לא. ההסבר של שלמה היה מפולפל מדי בשבילי, אבל לעניות דעתי משהו בו מוטעה) אני קורפת בסוף בסוף, שניה לפני שאני שומרת עותק ג'ייפג. סיבה: ככה אני תמיד יכולה לשנות את הקרופ.
זרימת העבודה שלי (בצילומי פורטרט, לא בחתונות אותן אני עורכת רק בסיסי) היא כזו:
1. צילום רואו
2. עיבוד בסיסי מרואו לג'ייפג* באמצעות DPP של קנון
3. עיבוד קבצי הג'ייפג בפוטושופ בצורה מושקעת מאוד, באמצעות שכבות שונות שמאפשרות לי לשנות בכל שלב כל "פיסת עיבוד" (לחמם טיפה, לבטל חימום שעשיתי וכדו') ובצורה שלא מנפחת סתם את משקל הקובץ (למבינים: לא שכבות פיקסליות אלא שכבות התאמה).
4. שמירת קובץ PSD עם כל השכבות של העיבוד
5. שיטוח השכבות, קרופ במידת הצורך, שמירת עותק ג'ייפג ערוך (בתיקיה נפרדת מהמקור, כך שהמקור לא נדרס).
(ככה אם אני מתחרטת על הקרופ - לפחות קובץ ה-PSD עם השכבות הוא בגירסה של החיתוך המקורי.)

* אני אישית חושבת שמי שאין לו צורך בהגדלות לגודל של בניין - יכול בכיף לעבור דרך קובץ ג'ייפג, ואפילו 3 דורות של ג'ייפג, בלי שהפגיעה בקובץ תהיה רלוונטית ותיראה בעין אנושית.
מי שחושב אחרת ממני יכול בשלב 2 להמיר מרואו ל-tiff ועליו לעשות את העיבוד הפוטושופי ולשמור שכבות וכו', ואז בשלב 5 לשמור מחדש את העותק הערוך כקובץ tiff (או ג'ייפג, כרצונו).
לפיכך אני לא מבינה מה הקשר למועד ביצוע הקרופ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;918380:
אני קורפת בסוף בסוף, שניה לפני שאני שומרת עותק ג'ייפג. סיבה: ככה אני תמיד יכולה לשנות את הקרופ.
.....
לפיכך אני לא מבינה מה הקשר למועד ביצוע הקרופ.

התיזמון של הקרופ חשוב בהבנת יסוד חשוב.
יש חיתוך סטנדרטי (TRIM) היינו שרואים שטח קטן יותר מהתמונה.
יש חיתוך שמקטין או מגדיל את ממדי הקובץ, היינו שהתכנה משכפלת או מפחיתה פיקסלים בשיטות אינטרפולציה שלא כאן המקום לדבר על זה.
לכן חשוב שהאינטרפולציה תהיה על חומר כמה שיותר איכותי.

חידוש מעניין שראיתי בCS6
אפשר "לחתוך" את התמונה וגם לשחזר את המצב לקדמותו.
זאת אומרת החיתוך הוא "וירטואלי". (כמו החיתוך שיש באקרובט).

• הוסף לסימניות
המון תודה לכולם, על התגובות והמילים...
לגבי הדיון על הקרופ, כמו שציינתי קודם לכן, מגרסת ה cs6 הקרופ הפיך (ניתן לחזור לתמונה המקורית גם אחרי שסגרנו את הקובץ - כל עוד אין וי ליד delete pixels ), לכן במידה ואני רוצה לעשות חיתוך אעדיף לעשות זאת בפוטושופ.
בגרסאות קודמות של פוטושופ - עדיף לעשות את החיתוך ב ACR/LR , כי אם עובדים ("נכון") עם smart object , תמיד ניתן לתקן את החיתוך בדיעבד, בלי "לקלקל" את העריכה שכבר נעשתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;918765:
חידוש מעניין שראיתי בCS6
איך, חוץ מאשר לרוץ אחורה בהסטוריה?
אני זוכרת שלחצתי על מקש כלשהו וזה החזיר את המצב לקדמותו אבל לא זוכרת על מה לחצתי...:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;918823:
אני זוכרת שלחצתי על מקש כלשהו וזה החזיר את המצב לקדמותו אבל לא זוכרת על מה לחצתי...:p

כשאת בוחרת את כלי הקרופ - תשימי לב שאין וי ליד ה delete crop pixels - אם את רוצה לתקן את החיתוך בדיעבד - את רק צריכה לבחור שוב בכלי הקרופ
זה עובד גם לאחר ששמרת וסגרת את הקובץ (בהנחה שמדובר ב psd )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;918823:

לחצן CTRL Z או בהיסטוריה, הם זמינים עד סגירת הקובץ.
בCS6 אדובי שינו לגמרי את תפיסת הרעיון של החיתוך כמו בתכנת אינדזיין. שימוש בחץ הלבן להזזה פנימית של תכולה בתוך מסגרת.

אגב, הם "גנבו" עוד רעיונות מאינדזין/אילוסטרטור. אבל זה לא האשכול המתאים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;918765:
התיזמון של הקרופ חשוב בהבנת יסוד חשוב.
יש חיתוך סטנדרטי (TRIM) היינו שרואים שטח קטן יותר מהתמונה.
יש חיתוך שמקטין או מגדיל את ממדי הקובץ, היינו שהתכנה משכפלת או מפחיתה פיקסלים בשיטות אינטרפולציה שלא כאן המקום לדבר על זה.
לכן חשוב שהאינטרפולציה תהיה על חומר כמה שיותר איכותי.

חידוש מעניין שראיתי בCS6

חיתוך שמבצע אינטרפולציה להגדלה מחדש של מימדי הקובץ (כך שאם הקובץ המקורי היה 2000*3000 ונחתך בערך שליש מהפריים - עדיין הקובץ הוא בגודל 2000*3000 פיקלסים) הוא חיתוך שנעשה בצורה שגויה, בלי להבין את הנושא של חיתוך ושל מימדי הקובץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה