עזרה Baby Jogger סיטי מיני נשברה

• פותח הנושא tora
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בBaby Jogger סיטי מיני נשבר לי שם חלק המחבר בין שני חלקי השלד
אשמח מאוד אם יש למישהו עגלה ישנה אפ' שבורה או חלקי חילוף
אפשר בתשלום

• הוסף לסימניות
שולחים לחברה, והם מתקנים. [נראה לי עולה 300 ש"ח] אבל אפשר לנסות להתווכח איתם, אם זו פעם ראשונה והעגלה שמורה.

• הוסף לסימניות
העגלה היא מיבוא מחו"ל

• הוסף לסימניות
שולחים לחברה, והם מתקנים. [נראה לי עולה 300 ש"ח] אבל אפשר לנסות להתווכח איתם, אם זו פעם ראשונה והעגלה שמורה.
אני יודע על מישהו שקיבל שלדה חדשה (בלי גלגלים)

• הוסף לסימניות
'הגלגל' מתקנים את כל סוגי העגלות, השירות כולל משלוח. 0545947464

• הוסף לסימניות
אחרי שתמצאי אני אשמח גם. השלד שלי שבור והיות וזו עגלה לקניות אין לי טעם להשקיע כסף..

• הוסף לסימניות
העגלה היא מיבוא מחו"ל
עוד יותר טוב.
השירות בחו"ל יותר אמין מהשירות כאן בארץ
אתם צריכים לשלוח אליהם פניה עם תמונה של השבר,
הם יבקשו פרטים כמו מס' השילדה [אמור להיות על השילדה למטה - קרוב לגלגל]
ואח"כ אמורים לשלוח אליכם שילדה חדשה. בתקווה שעדיין לא שינו שם את הנוהל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

מייל שקיבלתי מצורף הקובץ המלא
אני יגור בעז"ה בארץ ישראל בכל מצב אבל יש כאלו שמציעים הצעות מעניינות לפתרון מצוקת הדיור לדוגמא באלבניה

ההגירה לאלבניה יכולה להיות
הקלה ביותר מבין מדינות אירופה .
קבלת תושבות זמנית ניתנת
בקלות ותקפה לשנה, במקרים רבים
יכולה להיות תקפה ללא הגבלה בזמן .
לאחר 5 שנים באלבניה אפשר
להגיש בקשה לתושבות קבע וכן
לאזרחות שתקפה לכל החיים .
יוקר המחיה
המחירים זולים במיוחד ביחס
למדינות אירופאיות .
מחירים לדוגמא :
כיכר לחם: 5.1-1 שקל, ליטר חלב:
5.2 שקל, 12 ביצים 3 :שקל "ק, ג בשר:
16 שקל "ק, ג תפוח אדמה: 5.1 שקל .
מחירי הנדל"ן גם כן נמוכים
במיוחד :
מחיר ממוצע בבניה חדשה למטר
מרובע 750 דולר .
דירה בשוק היד השניה (60 מטר)
תעלה בסביבות 50 אלף דולר .
בית פרטי חדש (160 מטר) יעלה
100 אלף דולר .
דונם אדמה בשטח שאינו מיושב
יעלה 2000 דולר .
חשוב לציין שמחירי הנדל"ן הנ ל "
הינו מחיר ממוצע מדינתי, כמובן
שהמחיר בקניה כקבוצת רכישה יוזיל
את המחיר בכחצי עד שני שליש בערך .
האקלים במדינה
לאלבניה יש אקלים ים תיכוני
סובטרופי. קַ יִץ ארוך, חם ויבש, החורף
מתון ורטוב, טמפרטורה ממוצעת ביולי
8-9 - ינואר, צלזיוס מעלות 24-25 -
מעלות צלזיוס .
מערכת הבריאות
רמת הרפואה באלבניה די נמוכה,
יש מחסור תמידי בתרופות בסיסיות.
רמת ההכשרה של הרופאים המקומיים
גם היא נמוכה, עזרה ראשונה ניתנת
אמנם ללא תשלום, אך טיפולים
נוספים כרוכים בתשלום .
"אי ה עם התפתחות הישוב היהודי
נביא רופאים מומחים שיעמדו לרשות
הציבור, בתקוה לרופא כל בשר שלא
נצטרך
בס"ד
לכבוד מע"כ שליט"א
באתי בשורות אלו להציע לפני כ"מ ענין חשוב ונחוץ, בפרט בתקופה האחרונה, והוא ענין הדירה במדינה הציונית, הן ובעיקר מבחינה הרוחנית (ציונות, פריצות, גיוס, ועוד גזירות על הדת), והן מבחינה גשמית (מלחמות והריגות, יוקר הדירות, המחי-ה, והצמצום בהכנסות), ומפני כ"ז הגענו למצב החונק כל יהודי - מכמה בחינות - לחיות במדינה הציונית.
וע"כ אין עצה כי אם לחשוב על מקום חלופי, עם אותם תקנות והנהגות של א"י, ושיהיה נקי מכל המכשולות והגזירות הנ"ל, וכן שיהיה באופן של הוצאות מועטות שאפשר יהיה לצאת קצת מהצמצום הנורא המפריע והמעיק לחיי היהדות.
הרעיון לא נולד עכשיו, אלא כבר כמה שנים שיושבים על מדוכה זו, למצוא מקום מתאים לכך, ובתקופה האחרונה באו לידי כמה רעיונות של מקומות המתאימים, ומפני זה אנו פונים אל מע"כ רק עכשיו.
ומה אנו רוצים ממע"כ?
פשוט מאוד!
המכתב נשלח אליכם מחמת אחת מב' הסיבות:
א) שמע"כ מעוניין שפרויקט כזה יצא לדרך ויצליח – גם אם אתם בעצמכם לא תעברו לגור שם.
ב) שמע"כ בעצמו מעוניין ויכול להצטרף לישוב זה.
וגם אם מע"כ שייך לסיבה הראשונה הנ"ל, יש הרבה דברים שמע"כ יכול לעזור שהדבר יצא לפועל, וכדלהלן.
במה למעשה מע"כ יכל לעזור?
א) לתרום כסף כדי להתחיל להריץ את הפרויקט (השלב הראשוני כולל שיווק הפרויקט לציבור הרחב בארה"ק) וכן עוד עניינים הקשורים ליסוד הפרויקט, וכל מי שיתרום יותר מ – 100$ נודיע לו, מזמן לזמן, על כל ההוצאות והכנסות של הנ"ל.
ב) מע"כ יכול להיות מועמד לזט"ה (וועדת ההנהלה), ע"י הגשת מועמדות בקו או במייל, והוועדה הזמנית תחליט מי תהיה הוועדה הקבועה של הזט"ה (ז' טובי העיר).
ג) מע"כ יכול להיות משקיע (אם העניין יצא לפועל בצורה של השקעה ולא בצורה של קבוצת רכישה – העדפה למשקיע), או לחשוב ולהציע מי יכול להיות משקיע.
ד) מע"כ יכול להאיר ולהעיר בקו כל מיני הצעות לשיפור וייעול הפרויקט והישוב.
אנחנו כותבים פה שמות של חלק מהאנשים היוזמים והמנהלים את הפרויקט, והעומדים מאחוריו, כדי להראות שלא מדובר בחלומות שווא, אלא שיש מי שמוכן לעמוד מאחורי הדברים, ולנסות לדחוף שיצא מהכוח אל הפועל.
לעת עתה אין לפרסם את המכתב לאחרים (עד הודעה חדשה, מפני שכרגע אנחנו מעוניינים לפנות לאנשים הקרובים ביותר אלינו).
מצורף בזה הגליון השיווקי של הפרויקט
הכו"ח בשם הוועד הזמני, ישראל דוד אבראהאם - מנהל הפרויקט
ניתן לתרום:
בקנדה אצל הר"ר יונתן יעקאווזהאן הי"ו 15793682645
בענגלאנד אצל הר"ר מאיר אריה האראוויטץ הי"ו 447901689860
בארה"ק אצל הר"ר משה גימפל בלויא הי"ו 0533180176
בארה"ב אצל הר"ר יונתן יעקאווזהאן הי"ו 15793682645
טעלעפון ליין: 0794946221
מייל: V758758 GMAIL.COM
זוג עם ילדים.
משכנתא סבירה על הדירה, מרוויחים יפה מאוד.

קצת חסרי אמון בגופים ממשלתיים (פנסיות), מצד שני עצלנים.
בעלי לומד, יש לי עסק שעיקר הכנסתו עבודה שלי.

זה מצב החיסכון שלנו כרגע:
1200 פנסיה שלי
1100 פנסה בעלי
200 קופת גמל להשקעה בעלי
2200 ביטוח מנהלים עם מקדם שווה ישן, לכן לא נוגעת.
1500 קרן השתלמויות עצמאים - בדצמבר משלימה לתקרה של אותה שנה
(*הסכומים הם נטו, הביטוחים של הפנסיה וכו משולמים בנפרד)

רוצים להתחיל עוד 1000-1500 בעוד משהו, ואם נראה כי טוב, נגדיל סכום, רק מתלבטים במה?
  • קופת גמל להשקעה על שמי
  • ללמוד שוק ההון- ראו הסבר לקצת בעיתיות למטה*, התחלתי קצת לקרוא של ניק מפה והפסקתי די מהר...
  • נדל"ן- זה אומר לפדות כל או חלק מקרנות ההשתלמות הנזילות, היום הן מקלט מס ולא יודעת מה יותר רווחי ממה, כי אין לי מספיק בפק"מ ושאר נזיל כהון ראשוני. מצד שני אפשר להגדיל משכנתא על הדירה, היום היא אפילו לא חצי מערך הדירה.
  • קרן השתלמות על שם בעלי - כרגע לא רלוונטי בגלל סיבות שאיני מעוניינת לפרט כרגע.
יש עוד מקום להתחיל בהשקעה  קטנה חודשית (סביב האלף) ורק כשתעבור תקופת החוסר אמון שלנו (פסיכולוגי) נוכל להגדיל?

האמת שהייתי מעדיפה לשאול איש מקצוע, רק לא ברור לי איזה. רוב מי ששמעתי עליהם מתמקדים בהקטנת הוצאות וכלכלה נכונה, שזה פחות רלוונטי לנו.
כמו כן, זה מומחה לנדלן, ההוא לשוק ההון, טרם נתקלתי במומחה שידע לכוון אותנו לכל מיני סוגים וכיוונים, כדי להגיע להשקעה המתאימה דווקא לנו.
אולי אתם מכירים יועץ/ת כזה?

ושאלת בונוס: האם במקביל הייתם מגדילים הפקדות לפנסיה? איי חשדנית לגבי זה...

*ללמוד שוק ההון- הזמן שלי נחלק: שעות מניבות, שעות ניהול עסק (שאין עליהן רווח) ושעות בבית-משפחה.
אם ארצה להשקיע בשוק הוון בעצמי, מכל סוג שהוא, אצטרך להשקיע זמן בלימוד עצמי = השעות ירדו משעות מניבות שלי (אין זמן עצמי שאני יכולה לוותר עליו חודש ולהשקיע בלימוד... כי אין לי זמן שהוא לא עבודה או משפחה).
מסקנה: בשיקול בין עמלות ניהול לבין לבצע בעצמי, יש לשקלל עלות כל שעת לימוד שלי, להערכתי יותר רווחי לשלם להם שינהלו לי את ההשקעות מאשר ללמוד. (בעלי לא ילמד, זה תפקידי כתומכת תורה לא להעמיס עליו שטויות כלכליות, עזרה? נקודתית שאינה עול: תוריד זבל, תוריד חבל, תקנה לי בסופר וכו).
מקור: https://www.jdn.co.il/economy/2501529
@עו"ד נתן רוזנבלט

“מילאו הארץ וכיבשוה” – המאחז החרדי הראשון / טור​

על מאחז חרדי שמעתם? אתמול התקיים מעמד הכנסת ספר תורה למאחז מצפה לאה בו מתגוררות עשרות משפחות חרדיות. עו"ד נתן רוזנבלט על האופק הכלכלי הנשקף ממגורים במקומות דומים​

בכל יום מתקיימת הכנסת ספר תורה איפשהו, מתפללי בית הכנסת ומשפחת התורם מתרגשים, אך כל יתר המוזמנים לא טורחים להגיע ומבינים שמדובר בסוג של הזמנת כבוד ותו לא, אך ההזמנה שקבלתי בשבוע שעבר הייתה שונה לחלוטין, והחלטתי כי את האירוע הזה לא אפספס בעזר השם.

ההזמנה סיפרה על מאחז חרדי חדש בשם מצפה לאה שהוקם בהרי בנימין, בהכירי את השטח התלהבתי מאוד, שכן כבר פעמים רבות כתבתי כאן על הפספוס הענק של הציבור החרדי: מתל ציון ועד בית שאן אין שום אחיזה חרדית בחבל הארץ היפהפה, הרגוע, והחשוב ביותר: הכי קרוב.

כמה מילים על ארץ בנימין למי שלא מכיר (וחבל, במקום לחפש אטרקציות במחוזות חול – קום והתהלך בחלק היפה והטבעי ביותר בארץ): מדובר בנחלת שבט בנימין המתחילה מאמצע הר הבית עד למורדות בקעת הירדן, באמצע יש לנו את הצד המזרחי של מועצת מטה בנימין, עם יישובים וותיקים כמו כוכב השחר (חרד”ל), רימונים (חילוני) ועוד כמה יישובים בינוניים, באמצע כל זה על הר מששת ימי בראשית – הגעתם ליעד ברוכים הבאים.

אתמול (ראשון) יצאתי לדרך בשעת בין הערביים, עשרים דקות מירושלים (בניכוי פקק קטן שנוצר בגלל ריבוי החוגגים) ואתה כאן, אך מה שחשוב לי להדגיש זה לא רק הקרבה (פחות ממודיעין עילית ובית שמש) אלא בעיקר את השקט והרוגע: החל מקצת אחרי תל ציון לא ראיתי שום כפר ערבי וכמעט גם לא רכבים פלסטינאים, מה שאומר שני דברים: א, אפשר להירגע זה פחות מסוכן מההתנחלויות מעלה עמוס ועמנואל ואפילו ביתר, ודי דומה לגדולה שבהתנחלויות – מודיעין עילית.
הדבר השני ולא פחות חשוב זה שאין כאן חשש של התגרות באומות מהסיבה הפשוטה שהאומות לא מתגוררים כאן, בניגוד ליישוב מגוריי מודיעין עילית שצמוד לחמישה כפרים פלסטינאים ויש אומרים שנבנה על אדמתם (ובצדק, כי קנו מהם כדין וגם אם לא – לא נורא). כאן אין שום חשש של קרקע ערבית אלא הכל קרקעות מדינה ואין שום שכנים שמפריעים להם.
בדרך דמיינתי לי איך נראית ההיאחזות: כמה אוהלים משומשים עם נרגילות כפי שניתן לצפות מעוד חומה ומגדל מבורכים של נוער הגבעות המוכרים לי היטב ולברכה. ולכן, כאשר הגעתי לשם הופתעתי עד מאוד לראות שם עשרות מבנים, אמנם לא מחומר ולבנים אלא מאיסכורית ונשמה, אך מבנים בסוג של קבע שעומדים על תילם, ובהם עשרות משפחות (!) וכולם כולם חרדים משלנו בלי שום פשרות.

וזה מה שמייחד את היישוב הזה מכל קודמיו: כולם כולם כאן מסלתה של השמנה של הציבור החרדי, הגרעין המייסד הוא ברובו מהחסידות האהובה עליי ביותר: הזילברמנים. מזהים אותם עם התפילין והזיק דקדושה בעיניים, אך למעשה התווספו אליהם צדיקים וידידים, אוהבי השם וארצו.
שר ירושלים ומסורת ישראל לשעבר (ולשעתיד – הלוואי שיסדרו כבר את העניין של הצבא שעולה לנו ביוקר בכל אספקט של החיים וגם בדיור) ר’ מאיר פרוש הגיע גם הוא לשמוח בספר תורה, בתור השר המקורב למתנחלים הוא כבר ראה כמה יישובים חדשים בחיים, אך הוא לא יכל לכבוש את ההפתעה כאשר נחשף פעם ראשונה לפלא הזה של יישוב חרדי שהוקם באתערותא דלתתא. שמחתי להראות לו את הגבעה העתידית ממול שנרכשה כדת וכדין וגם עליה בעזר השם קום תקום היאחזות חרדית, עוד נשמע על עזרתו למקום.
את ההזמנה שלח לי הרה”ג יואל ברמן, שעוסק כל השנה בייבוא של אברכים מארה”ב לכאן, מאות מהאברכים הללו שאתם מכירים זה בזכותו, זכיתי לסייע לספר ההדרכה הפופולרי שלו באנגלית.

עכשיו הוא מלווה אותי ואנחנו נכנסים לתוך המבנים, באחד מהם אנו פוגשים אברך שגר שם באופן קבוע ומוחלט (בשלב הנוכחי מטבע הדברים חלק מהאנשים מתגוררים לסירוגין כאן ובמקום אחר ולאט לאט מעבירים הכל לכאן). הוא מספר על בית כנסת פעיל עם כולל אברכים (עוד משהו שמבדיל בין כאן לסובבים) שהוקם עוד לפני המשפחה הראשונה, על הקשיים והאתגרים הגשמיים והלוגיסטיים, עיניו בורקות משמחה ושלי מקנאה כאשר הוא מדבר על הזכות שלו להיות מעשרה ראשונים של המפה החדשה של הקדושה בארץ ישראל. מזכיר לי קצת את ההתלהבות שלי בתור אברך צעיר לפני שלושים שנה ביישוב החדש קרית ספר, אך אין מה להשוות, לנו היה את כל התנאים והמשכנתאות.
אנחנו שואלים אותו: אינכם חוששים לגור ככה בין ערבים בלי גדר אפילו?

שימו לב לתשובה הספונטנית כי כאן מגולם כל הסיפור של ההצלחה:

מתברר כי הרשויות הציעו להם עזרה בהקמת גדר ושמירה, אך הם סרבו משום שאז הם יהיו מוגבלים בכמות המשפחות שאפשר להביא לכאן “ואנחנו לא יודעים כמה ירצו להגיע, המטרה להגיע למאות רבות”.
ויש סיכוי שזה יקרה, ואולי אפילו אלפים, אין הדבר תלוי אלא בנו.
מי שאין לו או לילדיו קושי בדיור שירים את היד ויעבור למדור ממול שם יקבל המלצות היכן להשקיע את המיליונים המיותרים, כל אחד מהקוראים יודע עד כמה הקושי הורס את החיים שלנו, בגשמיות וגם קצת ברוחניות: מי שצריך לשלם כל חודש 6000 ₪ שכירות או משכנתא הוא לא בנאדם שיכול לשבת וללמוד, ומי שמשלם כמה כאלו עבור הילדים הוא לא בנאדם שיכול לנשום.

וכאן, כמה קרוב ככה פשוט, נמצא פתרון אפשרי.

העלות כאן אפס, הארנונה פעמיים אפס, משכנתא? מה זה בכלל, כאן יושבים כל היום, בתפילין או לא, ועוסקים בתורה נטו, בדיוק כמו תיבת נח של פרשת השבוע: מחוץ יהום המבול, אך כל זה לא נוגע לאוכלי המן שאין להם שום עול בלתי לשם לבדו.
בשולי הדברים: כרגיל הטור הזה אינו רק פרשנות (בשביל זה יש את הטור היומי) אלא הוא מיועד להביא לתוצאות מעשיות. כל טור כאן עשה משהו למישהו, ולכן מי ששוקל את הדבר הזה שיפנה למייל שלי ויקבל את פרטי אנשי הקשר באישי, חיסיון מובטח וגם ההצלחה בע”ה.
שיתוף - לביקורת ימים נוראים
ב"ה

הייתה לי שיחה עם חברה יקרה…​

שמתמודדת עם עניין לא קל בכלל.
המילים שדיברנו עליהן נגעו בי כל כך, שהרגשתי צורך לתמלל אותן ולשתף.
כתבתי כאן לכל אחד ואחת שנמצאים בתקופה דומה, שעוברים ימים מאתגרים וזקוקים למעט כוח וחיבוק של אמונה.
אולי המילים האלו יצליחו להאיר גם לך משהו בלב, בדיוק כשצריך.

יש זמנים שלא משנה כמה את משתדלת…​

יש זמנים שבהם את משקיעה את כל הלב: מתפללת, מתכוננת, עושה את המיטב, ובכל זאת המציאות מתעקשת ללכת הפוך.
לא רק שלא מסתדר, אלא אפילו מסתבך ונפתח למסלולים שלא חלמת שתגיעי אליהם.
זה כואב, זה מתסכל, וזה שובר את הלב.
אני רוצה לדבר איתך על המקום הזה, מתוך הבנה אמיתית.

הכול בידיים שלו, גם כשקשה לראות את זה​

קודם כל, זו התחזקות אדירה באמונה.
כתוב: "אני מאמין באמונה שלימה...הוא לבדו עשה, עושה ויעשה לכל המעשים"
הרבה אנשים תולים את מה שקורה בעצמם או באחרים, אבל האמת היא, זה ה'.
וכשאת מגיעה לעומק ההבנה הזאת, את כבר במדרגה גבוהה יותר.
את אומרת לעצמך: "זה לא אני, זה אתה, ה'".
וכשאת מגיעה לעומק ההבנה הזאת אז את במדרגה יותר גבוהה.

ומתוך המקום הזה אפשר להתקדם לשלב הבא:
אם זה אתה ה', ורק אתה, אז תעזור לי.

זו תפילה של אמונה.
וזה לא סותר לקיחת אחריות.
לקיחת אחריות לא מבטלת את העובדה שהכול אתה, ה'.

כשמבינים שה’ אחד, אפשר סוף סוף לבקש עזרה​

יש רגע שבו את באמת מפנימה: ה’ אחד ויחיד ואין בלתו.
ורק אז אפשר לפנות אליו ולבקש ישועה.
אחרי שמבינים את זה אפשר לשאול למה?
למרות שזה נשמע שאלה קשה, אבל כשזה מגיע ממך, זה נכון.
לשאול לא אומר לקבל תשובה ולא אומר לא להסכים זה רק לשאול.

זה לא חוסר אמונה, זו בקשה כנה להבין.
וכשהתשובה היא שוב, זה אתה ה', ואני מקבלת את זה ממך באהבה.

וכשאת שואלת באמת, את מקיימת את הכתוב:
"קרוב ה' לכל אשר יקראוהו באמת."

איך למצוא את הלב שלך בתפילה​

אם את מכריחה את עצמך להתפלל, אז אולי את מתפללת אבל זה לא נובע ממך זה הכרח,
אבל אם את בוחרת רק להתחיל ומתרכזת בזה שאת עומדת לפני ה' וחושבת רק על פירוש המילים
אז ממילא את נכנסת לתוך הנביעה של התפילה.

טוב מעט בכוונה.
אפשר להסתפק בתפילה אחת של שמונה עשרה, אשרי יושבי ביתך, או אפילו פסוק אחד שאת מרגישה אותו באמת.
העיקר הוא מה שאת מרגישה, לא מה שאחרים חושבים.

תרשי לעצמך לנשום ולעשות לך טוב​

אם את צריכה כוחות נפש כדי לארח, את עושה מצווה ענקית.
בספר של האדמו"ר מביאלה זצ"ל "מבשר טוב" כתוב שמי שנותן אוכל ליהודים, זו מדרגה מאוד גבוהה.
אני קוראת לזה שלוות הנפש, להיות מרוצה ממה שאת עושה, לא להגיד אני אתאמץ כמה שאני יכולה עד קצה הגבול אלא אני יעשה את הדברים מתוך מה שאני מרגישה שטוב לי.
ככה את שלמה עם עצמך וזה חשוב כדי להגיע לחיבור,

ההבנה הזאת, שלא הכול תלוי בי, שה' רוצה את הלב, כל כך מדויקת.
יש כאן מוכנות לשחרר את המאבק הפנימי ולסמוך עליו.

הלב השבור שלך יקר כל כך בשמים​

זה מאוד קשה להיות במצב שעוד לא נושעת,
את צריכה לדעת שאת במדרגה גבוהה כי את מאוד חסרה ואדם חסר ולב שבור זה עולה כמו קרבן,
וכל המציאות שלך זה קרבן כי את מקבלת את זה מאת ה',
לכן כשאת אומרת משהו יש לזה כוח להשפיע שפע גדול לכל עם ישראל.

צריך לזכור שאנחנו בצעדי ענק לקראת גאולה
יש פה עבודה של דורות רבים ואנחנו בסוף,
לכן כל הרגשה בלב של מישהו נשבר של הסתרה בתוך ההסתרה,
של אמונה, זה מה שמחזיק את כל עם ישראל לקראת הגאולה,
ועכשיו אנחנו רואים חושך אבל האמת היא שאת כולך אור,
זה שאת מחזיקה מעמד וממשיכה להתפלל ולעשות חסד, ומאמינה זה אור עצום,
ועוד רגע קטן את תראי שהכל היה לטובה גדולה מאוד.

להפסיק להאשים את עצמך ולהתחבר באמת​

ולכן כשאת אומרת לעצמך אני רק "שורדת" ושומרת על נחת רוח את עושה התעלות גדולה בעולם,
כי זה לא פשוט, היצר הרע רוצה לקחת לנו את מנוחת הנפש, את הנפש. וזה בעצמו "לקבל באהבה" דבר גדול מאוד.
כי את מקבלת מציאות לא הגיונית ומאפשרת לעצמך לא לדרוש מעצמך להיות מושלמת בתנאים האלו אלה להיות את. ואת זה האמת שלך הרוגע שלך מה שאת בוחרת.

וכשאת מתפללת זה מגיע מתוכך, מתוך הקושי מתוך השבירה, מתוך הרוגע של קבלה אמיתית,
ולא מלחמה על לנסות להתאים את עצמך כשאת לא יכולה,
זה כמו להרשות לעצמך להישבר ואז את שם, ואז את מתחילה תהליך של בניה,
שזה אומר אני לא חזקה ואני לא מציגה את עצמי שכזאת אני תלויה ברחמים של ה', ואני צריכה אותם.

גם אם את נותנת לעצמך נשימה או מנוחה, זו לא עצלות.
זו פשוט הנשימה שהנפש צריכה כדי להמשיך.

אני חושבת שתתחילי לחשוב במינוח לא של השתדלות תוצאה,
שזה יותר עניין של הגדרה ומחשבה ותבנית אלא במינוח של אני מתחברת וזה עושה לי טוב,
כשאני מקדישה את האמת שלי.
ולגבי ישועה תזכרי שכל תפילה תמיד נשמעת,
ויש בנק של תפילות והתפילות עצמן יש להן חשיבות אדירה,
ותבקשי שה' יכלול את הישועה של הכלל בישועה הפרטית שלך כך שתזכי להתפלל על כל עם ישראל,
ותאמיני שזה עצמו מצווה להאמין,
תגידי אני מאמינה שהכל ממך לטובה גם כשאני לא רואה את זה,
וזה לא קשור אלי אלא זה אתה.
ככה תזכי להתפלל להאמין.
וגם הציפיה לישועה תהיה מכוונת לקיווי שזה הדרגה הכי גבוהה ואת שם.

מהי תפילה?​

לפעמים זה מייאש, את כל הזמן מתפללת ולא קורה מה שרצית,
כשאת אומרת את המילים את מתחברת והמילים עצמן נותנות לך כוחות וחיבור,
והתפילה עצמה היא דבר שהוא מתנה,
זה לא עניין של הספק,
זה עניין של לאט ולשים לב למילים ולעמוד כאילו את מדברת עם ה'.
זה עבודה אבל זה לימוד שאת לומדת איך להתקשר
ועדיף קצת אבל שנתת את הלב,
ואז כשאת מבינה איך זה עובד את מגיעה לתפילה מתוך חיבור וזה משהו שאת רוצה אותו.

גם את צריכה חיבוק ודאגה לעצמך​

תראי את המדרגה שלך ותעריכי את עצמך כי את בת של ה',
ומגיע לכל אחת מעם ישראל ישועה,
ומי שמסתיר את זה זה כוחות של רוע שרוצים לקחת לנו את האור ואת יישוב הדעת,
ולספר לנו סיפורים כאילו אנחנו לא בסדר ואנחנו מתבטלים ואנחנו לא עושים מספיק,
זה שקר, ה' טוב והוא רוצה שנעבוד אותו מתוך חיבור ומתוך נחת,
וכן, גם אם נתעצל טיפה, זה לא בגלל שאנחנו עצלנים
כי אנחנו לא, אנחנו פשוט נותנים לעצמינו את הנשימה שאנחנו צריכים,
ואם אנחנו צריכים הרבה נשימה אז ניתן לעצמנו.
ואם זה ייראה לנו כאילו התעצלנו אז זו טעות כי אנחנו לא עצלנים במהות, וכן מחפשים את הקדושה,
זה רק למצוא את המקום שלנו ואת הדרך.
אם זה בבכי או בדמעות ואם זה באי הבנה ואם זה בציפיה,
הכל שם בשבילנו להכיר בזה, ואז אנחנו "מקבלים".
כן כשאנחנו לא מסתכלים מה אחרים חושבים או רוצים או מצפים אלא מה אנחנו מרגישים,
ונותנים לעצמינו מקום,
ותעריכי כל דבר שאת עושה זה דבר גדול, את בת של ה',
ותרגישי את זה ותרגישי שכשאת מתפללת הוא ממש מתאווה לתת לך שפע את יוצרת רצון למעלה להשפיע עליך שפע למטה,
פשוט תרגישי איך המילים עולות לפני כסא הכבוד ועושות נחת,
תגידי אני מכוונת לעשות לך ה' נחת,
ואל תתפתי להרגיש שאת פחות, שאת אשמה,
לחזור בתשובה אפשר להגיד ווידוי ולבקש שה' ילמד אותך מה שאת צריכה ללמוד
אבל את לא אמורה להרגיש רע עם עצמך,
להיפך אדם שחוזר בתשובה הכל נהפך לו לזכות,
זה אהבת ה'', גם אם את לא מבינה.

צריך לזכור מי היצר הטוב ומי היצר הרע
והדרך לזכור לפני שאת הולכת לישון תחשבי מה עשית טוב היום אפילו אם זה דבר אחד יש לו ערך אין סופי וזה נותן הרגשה טובה.
וגם תחשבי כל יום איזה דבר כיף אני עושה לעצמי, את צריכה להכיר בערך שלך, את בת של ה', את מלכה,
אז אם את עושה לעצמך כיף דאגת לנשמה שלך,
אם את שמחה את מעבירה את השמחה הלאה,
זה לא אנוכיות זה ההיפך מאנוכיות את לא חושבת רק על עצמך ולא על אחרים את דואגת "לה",
כי את היחידה שיכולה לדאוג לה והיא חשובה כי הנשמה שלה היא חלק אלוק ממעל.
אז את עושה מצווה וגם נהנית העולם נברא כדי שנהנה ממנו.
תני לעצמך כוח להמשיך.

בתוך כל הקושי יש אור ענק שמאיר ממך​

תחשבי אם ה' היה מגיע אליך ואומר לך נתתי לך ניסיון קשה מאוד וכל הכבוד לך שאת מחזיקה מעמד בתוך ההסתר הזה,
את יודעת שמי שמקבל באהבה את מה שקורה לו זה כאילו שאלו אותו והוא אמר אני מסכים,
זה מסירות שאין כמותה,
ומה שקרה לך זה ממש ניסיון והסתרה כי מצד אחד את נפגעת ומצד שני כל מיני קולות אומרים לך שאת לא בסדר וזה הכי גרוע,
יש לי חברה טובה שאמרה לי משפט חכם, כאשר יש לך ניסיון אז גם כולם פתאום לא מבינים אותך, וכשזה מסתדר פתאום כולם מבינים
אז את צריכה להיות חזקה בלדעת שזה ניסיון וניסיון זה אי הבנה וברגע שהניסיון יעלם את גם תביני,
יש מלא אנשים שהלב שלהם יודע שהם עשו טעות והם מתעקשים עליה,
למשל מי שחסר התחשבות מי שמקנא מי שלוקח, זה דברים רעים ועל זה צריך לעשות תשובה
אבל אם הלב שלך נקי אז את צריכה להאמין בלב הנקי שלך,
כשנגיע למעלה אני לא יודעת מה יהיה אבל ברור לי שמי שכיוון לעשות נחת רוח,
הוא יהיה במקום טוב.
ופתאום מלא אנשים שעשו הצגה לא יבינו מה רוצים מהם,
לכן אני מאמינה שאת צריכה לדעת שאת עושה טוב,
ואת כל הזמן מחוברת לה' ואת מקשיבה לקול הפנימי שאומר לך להיות באמונה.
ההקשבה לעצמך זה כבר מקום יותר טוב בשבילך.
וזה הקשבה לקול הרוחני שה' שם בתוכך זה הקשבה לקדוש ברוך הוא.
אני רוצה שתדעי: הניסיון שאת עוברת קשה וכבד, אבל יקר מאוד בשמים.
עצם זה שאת ממשיכה להאמין, לנשום, לקבל ולהתפלל, זו עבודת קודש אדירה.
כל דמעה, כל מילה טובה, כל תפילה, יקרה ומרעידה את השמים.

כל תפילה שלך עולה לפני כיסא הכבוד ועושה לו נחת רוח עצומה.
כל קושי הוא קושי ולפעמים אנחנו לא מבינים למה ואיך ומה לעשות,
ולפעמים לא רואים תיקווה אבל הנשימה העמוקה זו קבלה, אני מקבלת על עצמי לדאוג לעצמי...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה