כללי clipping mask באילוסטירייטור-

• הוסף לסימניות
את האילוס למדתי תוך כדי משחק בתוכנה.
(לקח זמן לשכנע אותי לעזוב את הענתיקה ששמה פריהנד).
וגיליתי שכאשר אני לא מצליחה לפרק יותר בungrop יש את האפשרות של clipping mask.
עד כאן הכל טוב ויפה.
הבעיות החלו כשרציתי לפרק אובייקטים שכללו אפקטים.
מילא האפקטים היו נעלמים. ניחא.
אלא שבמקומם נוצרות צורות נוספות שלא ניתנות למחיקה.
(לא בדקתי בעוד אפקטים אבל זה קרה לי באפקט 3D)

איך מתגברים על הבעיה?
וסתם אם אפשר לשמוע קצת יותר על הפעולה שנקראת clipping mask .
אני מאמינה שהיא משמשת להרבה מעבר לפרוק עצמים...

תודה למשיבים.

• הוסף לסימניות
אינני יודעת כיצד הגעת למסקנה ש- Clipping Mask היא שיטה לפירוק אובייקטים...

ככל הידוע לי (ןלא רק מלימוד תוך כדי "משחק"), Clipping Mask מקבילה ל- Paste Inside הזכורה לטוב מפריהנד, או ה- Power Clips של הקורל, כלומר: הכלת אובייקט בתוך צורה אחרת.
ייתכן שרצית לפרק אובייקטים מיובאים, שאילוסטרייטור זיהה אותם בתור "קליפ" (למשל, ייבוא אובייקטים שנוצרו ב-Cs3 לתוך CS2 וכדומה)

לעניין האפקטים - אם ברצונך לערוך או להסיר אפקט שקיים אל אובייקט - הדרך לעשות זאת היא באמצעות חלון Appearance - בוחרים את האפקט של האובייקט, ו- הפסולת לסל וחסל...

• הוסף לסימניות
דרך אגב, ה- Clipping Mask משאיר את גודל האוביקט המוכל בתוכו.

בcs4 הבעיה נפתרת.

• הוסף לסימניות
כדי לפרק אובייקטים באופן סופי- שלא יהיה יותר קשר לאפקט המקורי ושלא יהיה ניתן לערוך אותו יותר:

object> expand appearance. (אובייקט> שחרר הופעה.)

אחר כך, אם רוצים לערוך אובייקטים באופן סופי- יש לעשות ungroup, ואז אפשר לשחק...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה