דיון GPT מול ג'מיני, מי עדיף?

• הוסף לסימניות
אני רוצה לבטל מנוי לGPT לטובת ג'מיני.
לעשות או לא לעשות?

האם ג'מיני יודע לתת מענה כמו GPT בנושאים:
מידע
ניסוחים
יצירת תמונות
וכדומה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לעשות או לא לעשות?
ג'מיני יותר אמין, פחות נוטה להמציא. אם אתה צירך מידע.
GPT פחות אמין, אבל יותר יצירתי, אם אתה רוצה להמציא דברים, הוא עדיף.
כך מניסיון שלי.

• הוסף לסימניות
GPT חינמי רק עד כמה שאלות ביום נכון? ג'ימני בלי הגבלה

• הוסף לסימניות
GPT חינמי רק עד כמה שאלות ביום נכון? ג'ימני בלי הגבלה
GPT מוגבל לכמה שאלות באותה שיחה,
אבל אם פותחים שיחה חדשה אפשר להמשיך לשאול.

*גם באותה שיחה ניתן, אבל צריך לעבור למודל אחר

• הוסף לסימניות
GPT יש הבדל אם נכנסים עם חשבון גוגל או רק אורחים?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
GPT יש הבדל אם נכנסים עם חשבון גוגל או רק אורחים?
בנוסף למה שאמרו מעליי,
כשאתה נכנס עם חשבון נשמרת לך היסטוריית השיחות ואתה יכול לחזור ולהמשיך שיחות ישנות מהמקום שהפסקת

• הוסף לסימניות
מי יותר מקצועי מהצד הטכני למשל כתיבת קוד טיפול בקבצים וכדו'

• הוסף לסימניות
הקפצה

עדכון מהחוויה שלי בין ג'מיני לGPT.
(GPT - 5.2 | Gemini - 3 Flash)

1. מהירות -
ג'מיני מהיר בטירוף בהשוואה לג'יפיטי. גם ביצירת תמונות וגם בטקסטים, רעיונות וכתיבת קודים ונוסחאות.

2. אינטלגנציה -
מהתרשמותי, ג'יפיטי הרבה יותר אינטלגנט. בחצי מילה הוא מבין את כוונתי. הוא מהר מאד קולט את הלך המחשבה של מי שעומד מולו וזורם לפי זה.
ג'מיני פחות בקטע. לפעמים עד שלא כותבים לו ב"רחל ביתך הקטנה" - הוא לא קולט.
אין לי הוכחות לזה. זה רק מהתרשמות. אבל זה חלק משמעותי מאד.

3. ממשק -
שניהם מותקנים אצלי במחשב כאפליקציה עם גישה מהירה בשורת המשימות.
ג'יפיטי הרבה יותר נח ומסודר, להלן דוגמאות.
- היסטוריית צ'אטים: בג'יפיטי בקלות ניתן להגיע לכל צ'אט או התממשקות כלשהי איתו. זה נשמר לתמיד. בג'ימיני זה נאבד לי, אין לי אפשרות למצוא את ההיסטוריה של הצ'אטים.
- ציטוט ומענה: בג'יפיטי יש משהו מאד נוח. אם תדגישו חלק מתוך התשובה של הצ'אט, תהיה אפשרות ללחוץ וזה מעתיק את הציטוט ברקע ואז ניתן להוסיף על זה שאלה או הערה. זה נוח בטרוף. לדוגמא עם הצ'אט עונה לי תשובה על משהו ואז בסוף הוא מסיים: "שני האופציות שהצעתי רלוונטיות, תכתבי לי אם את רוצה את אופציה 1 או אופציה 2 ואתן לך על זה מידע מפורט" (עכ"ל). ברגע שיש לי אפשרות של ציטוט אני מדגישה רק את המילים הרלוונטיות, נגיד "אופציה1" ואז מצטטת את זה ומשגרת את ההודעה, והוא מבין שהתכוונתי שאני מעוניינת לקבל פרטים על אופציה 1.
זהו. שאין את זה בג'מיני וזה משגע. כי חצי מהצ'אטים נגמרים ככה, ואין כוח להקליד. (אם ג'מיני קוראים אותי כעת - נא לפתח את זה בזריזות...)

4. יצירת תמונות -
ראיתי שכולם עפו על הננו בננה של ג'מיני. לא יודעת מה התלהבו. יש להם הרבה מה להשתפר.

זה בגדול מה שעולה לי עכשיו מהחוויה בשני המודלים.

נקודה נוספת לציון: הג'יפיטי מותקן אצלי בשני מחשבים עם אותו משתמש, ובכל מחשב הסגנון תשובות שלו שונה לחלוטין, משהו מטורף.
באחד הוא עונה קר, קצר ולענין. ובשני הוא עונה יותר בזרימה.

• הוסף לסימניות
למה הוא לא שומר לי את ההיסטוריה יש לציין אני משתמש בנטפרי

• הוסף לסימניות
לעשות או לא לעשות?

האם ג'מיני יודע לתת מענה כמו GPT בנושאים:
מידע
ניסוחים
יצירת תמונות
וכדומה?

ר' מנחם האלוף.

מניסיוני הדל,
GPT יותר טוב לדעתי משמעותית, בטבלאות ואקסלים נוסחאות ועוד. לפעמים צריך לכוון אותו קצת אבל הוא עושה עבודה טובה בגדול. כל מה שקשור לניתוח מידע מורכב הוא עולה על ג'מיני.
גרפיקות עיצובים וכדו' - ג'מיני לוקח בהליכה.
מידע פשוט לחפש בגוגל ולתמצת - אני נהנה מGPT בגדול - חוץ ממתי שלא..

בניסוחים - לדעתי אתה עושה עבודה טובה הרבה מעבר לשניהם... - הם עוד לא מספיק ברמה גבוהה - את ג'מיני פחות ניסיתי בהקשר הזה.

הערה לגבי קבצי שיטס ועוד, לא יודע אם זה התחום שלך,
התוספים של ג'מיני - לא ראיתי שעזרו לי במיוחד.. בעיקר סיכום פשטני של הטקסט.
מה שכן - יש אפשרות לחבר את GPT לדרייב ואז אתה מעלה קישור לקובץ והוא מנתח אותו - ממש נהניתי - אם כי הוא לא יכול לראות את הנוסחאות אלא את הטקטס. אבל זה כבר שיפור הרבה מעבר - הוא קולט את מבנה הקובץ ומכוין אותך לכתוב נוסחאות מתאימות.

מעלות ב GPT - מניסיוני.
- יציבות - מחזיק מעמד לאורך זמן אין כמעט נפילות שפתאום הוא חוזר כמה שנים אחורה מבחינת הרמה.
- ניתוח מידע מורכב, קוד, נוסחאות, אקסלים ועוד ועוד.
- קריאת וניתוח מסמכים - גם של 200 עמודים, ויכולת לדייק מתוך זה את המידע שאתה מחפש.
- יכולת חיבור לדרייב וקריאת הקבצים שאתה מחפש משם - (יתרון/חסרון)

מעלות בג'מיני
- יצירת תמונות גם עם טקטס בעברית ברמה שאין דומה לה.
- לפעמים קצת מדייק יותר.
- במקרים פשוטים מהיר יותר

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה