כללי Grep - חיפוש והחלפה מתקדם. (טיפים)

• הוסף לסימניות
בשעות מאוחרות אלו, אני עובד על קובץ והייתי חייב להקטין את כל מה שנמצא בתוך הטקסט בינות לסגוריים. רציתי לשאול את חברי הפורום, אבל החלטתי לחפש ולמצוא לבד.
אז הנה התוצאות:

מצורף הטקסט לפני ואחרי.

כל מה שצריך לעשות, זה רק לרשום בחיפוש והחלפה GREP את הנוסחה הזאת:
(\() *.*?\w*(\))

ומכאן בקשתי לכל חברי הפורום, שיודעים להשתמש במכונה שנקראת GREP, נא להעלות עוד ועוד טיפים!!!

קבצים מצורפים

• HELP.gif
    KB 54.5 · צפיות: 0
  • HelpAnswer.gif
    KB 47.6 · צפיות: 15
  • example.gif
    KB 18.8 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
גם אפשר, אבל היום עם Cs3, אתה יכול לעשות סגנון Nested Style
ואח"כ אפשר לעשות Repead ל2 הסגנונות האחרונות.

• הוסף לסימניות
עד היום הייתי עושה בNested Style, אבל נראה לי שיש בעיה באם יש 3 מילים בין הסוגריים, או שיש 4 מילים וכו'.

בכל אופן הסתבכתי עם זה, כי איפה שהיה 3 מילים, לא היה מחיל הסגנון על המילה האחרונה. יש פתרון לזה?

• הוסף לסימניות
ובcs3 יש להוסיף אח"כ עוד סטייל, בשם Repeat Last 2 Styles

• הוסף לסימניות
כתבתי באשכול סמוך, ונוסיף את זה גם כאן:
כשאתה מחפש אברהם או יעקב, אפשר לחפש: אברהם|יעקב

• הוסף לסימניות
האמת מענדי, שכמה שאני יותר מסתכל, אני רואה שהחידושים שם נפלאים. בעצם החיפוש יותר מתקדם מתג אפילו, הנה עוד משהו.
אתה רוצה לחפש משהו שנמצא אחרי המילה הזו, ואבל המילה בה"ל לא יהי' כלול בחיפוש. ז"א, אני מחפש את המילה חזק שנמצא אחרי תיבות פרוג:
(?<=פרוג) חזק

ויש שם דברים מדהימים, כמו הכל מה שבין זה וזה, אבל לא כולל, ולהיפוך.

• הוסף לסימניות
חיפוש לפי גרופ (חבילות):
למשל לחפש איפה שכתוב משה יעקב ולהחליף ביעקב לבד.
(כמובן שלא מדובר בכזה סוג משל, כי אז אפשר לחפש ברגיל גם... רק כשמחפשים משהו מורכב)

חפש:
(משה) (יעקב)
החלף:
$2

• הוסף לסימניות
מה זה אומר כשאתה נותן לו להחליף ל2$
???
זה קוד מסוים?

• הוסף לסימניות
כמובן, זה כמו מה שהי' בוורד:
\2
זאת אומרת הכל מה שנמצא בתוך סוגריים זה חבילה, ואם אני רוצה שימחוק את חבילה מספר אחד, וישאיר מספר 2, אז אני עושה: $2

• הוסף לסימניות
ונתנו... אפשר לחפש באינדי מילה שלפניה אות מודגשת ואחריה אות נטויה. והיא עצמה בגודל 13 למשל..??
אם כן.. פרט איך.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי, אבל איך עושים את זה בתג?

• הוסף לסימניות
מכיר תג??
עם האופציה _?_ כאשר הסימן שאלה זה מה שאתה רוצה להחליף.. ו+ V בתכונות..
ברעיון בתג יש מושג של חיפוש מסויים שמחפש ומחליף רק את מה שמוצג עם _לפני ואחרי..
כמו אברהם _יצחק_יעקב זה למשל חיפוש שאומר חפש את יצחק בלבד שלפניו נמצא אברהם מודגש ואחריו יעקב נטוי, ויצחק צריך להיות כחול.. רק במצב הזה החלף לי את יצחק בלבד..

גאוני..

• הוסף לסימניות
עזריאל, משום מה הקובץ של העבודה עם קודים בוורד עבר לתג, אז תעשה איזה חיפוש של: "חבר של החבר" או "סבסי"ם" עד שתמצא את זה, כי דיברנו על הסוגריים סתוך סוגריים לא לפני הרבה זמן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה