help help!!! מצלמים מקצוענים!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1003445:
תדפיסי את הדף הזה בגודל גדול.
העמידי אותו באלכסון. שימי איזה עצם בולט במקום הנכון וצלמי.
תודה רבה רבה
בחנות טענו שהפוקוס מעולה

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול הזה אני עם אותה בעיה ב-דיוק גם עם עדשה 24-105 מסדרת L אבל של ניקון
האם יש קשר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1003445:
תדפיסי את הדף הזה בגודל גדול.
העמידי אותו באלכסון. שימי איזה עצם בולט במקום הנכון וצלמי.
לא הבנתי בדיוק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1003451:
לא הבנתי בדיוק

מה בדיוק לא הבנת?
אם את רוצה, אפשר להרים טלפון (נמצא בפרופיל שלי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי20;1003450:
קופצת על האשכול הזה אני עם אותה בעיה ב-דיוק גם עם עדשה 24-105 מסדרת L אבל של ניקון
האם יש קשר??

לא מכיר עדשת L בניקון.
ולא מכיר עדשה 24-105 בניקון.. מקווה שאת רואה בפוקוס..
:D:D:D

• הוסף לסימניות
אתה לא מכיר סדרת L בניקון?
חושב שהיא מצלמת גם בשחור לבן.

• הוסף לסימניות
לא מזמן התכוונתי לכתוב מאמר (באנגלית) כיצד לבצע את הכיול הכי טוב ללא ציוד מיוחד. בסוף החלטתי לשמור את זה לספר שאני הולך להוציא לאור (מתישהו). כל הנושא הזה הוא מאוד מורכב. הסיבה העיקרית היא שהעדשות של היום וגם הגופים לא ממש בנויים לעמוד במשימה הזאת. בעתיד זה אמור להשתפר (וישנם סימנים לכך).
אני כיילתי את העדשות שלי בצורה שאף אחד לא עושה את זה. לא ראיתי אפילו שיטה אחת שהיא לפחות בכיוון הנכון. אין לי בעיה עקרונית לחלוק את הידע שלי עם העולם. מה שכן עוצר אותי, זה הזמן. אני לא הולך להשקיע יומיים-שלושה בכתיבת פרק של ספר.

לכל מי שמנסה לכייל, אני אגיד את הדברים הבאים. כמה זמן שלא תשרפו על הכיול (בגוף), אתם מעולם לא תגיעו למיקוד שהוא מושלם. אתם תצטרכו היסט שונה לגבי כל מרחק מיקוד ואם העדשה היא זום, אז גם לגבי כל אורך מוקד. כמו שאמרתי, העדשות והגופים של היום פשוט לא יודעים להתמודד עם הדבר הזה. אפילו השיטה שלי מאפשרת רק לגלות את ההיסט הכי מדוייק (חיובי או שלילי) לגבי כל מצב , אבל גם את זה צריך לדעת לעשות. הצד הראשון הוא לגלות אם ישנה סטייה. צילום של סרגל אינו מספיק מדוייק. יש לי שיטה אחרת.

לבינתיים, המיקוד הכי מדוייק, בכל מצב, של כל עדשה, מושג דרך ה-LV. לצערינו, מצבים רבים פשוט לא מאפשרים צילום ב-LV.

לאלה ששלחו את העדשה שלהם לכיול במעבדה ועכשיו משוכנעים שהיא מתמקדת פרפקט בכל מצב: אתם אוכלים סרט. אתם לא יודעים לבדוק אם העדשה שלכם מתמקדת נכון ואתם לא יודעים אפילו לזהות שיש לה בעיה.

כל זה העתקה מפורום משני..
יש שם ביטויים יותר גרועים. זה עוד נחמה לידם.

• הוסף לסימניות
באמת מעודד!:rolleyes:
בפרט שזו העדשה היחידה שלי.
כנראה תראו אותה ביד 2 בקרוב...;)
אולי כדאי לנסות אותה עם גוף אחר?
ב24-105 הקודמת שלי ז"ל
צילמתי עם גוף 450D והתמונות היו.. תאווה לעיניים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י azriel;1004295:
לא מכיר עדשת L בניקון.
ולא מכיר עדשה 24-105 בניקון.. מקווה שאת רואה בפוקוס..
:D:D:D
צודק!!
זה 24-120....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1004417:
באמת מעודד!:rolleyes:
בפרט שזו העדשה היחידה שלי.
כנראה תראו אותה ביד 2 בקרוב...;)
אולי כדאי לנסות אותה עם גוף אחר?
ב24-105 הקודמת שלי ז"ל
צילמתי עם גוף 450D והתמונות היו.. תאווה לעיניים

לא חושבת שהבעיה במצלמה.
לכל אחת מהחברות שיש להן את העדשה הזו עם בעיות פוקוס יש מצלמה אחרת 60D/7D/5D MARK II

• הוסף לסימניות
טוב, טוב,
אז אחרי ששמעתי את דעת חברי הפורום הנכבדים באשכול ובאישי(ודעתם לא היתה מעודדת כלל וכלל..)
אני שואלת:
אז מה כן לעשות?
לגשת לכייל בבית הצילום ולשלם טבין וטקילין? ברור לי שיש לה סטיה גם בלי סרגל.
למכור ולקנות אחרת?
זו עדשתי היחידה, ואני זקוקה לעדשה לצילומי חוץ.
מה לעשות????
נדמה לי שגם לרבקה אריאל יש 24-105
אשמח אם תשמיעי דעתך בנידון.
ותודה לכולם:)
יש תקוה...

• הוסף לסימניות
בעבר צילמתי עם שילוב של 50D ו24-70 וחוויתי בעיות קשות של סטיות פוקוס וחוסר חדות כללית גם לאחר כיולים, היום אני מצלם ב5D3 עם ה24-70 והמצב השתפר מאוד, לפעמים זה קשור להתאמה בין החלקים, 24-105 נועדה למצלמות FF, אולי על גופי קרופ היא קצת מזייפת.

יש נטיה לחשוב שאם הוצאנו סכומים גדולים על ציוד הוא יהיה מושלם, זה הרי חלק ממנגנון השכנוע העצמי לפני הקניה.. זהו שזה לא כך, גם ציוד יקר הוא בעל מגבלות וסבירות לבעיות.
כשאני קניתי את ה24-70 ב6500 ש"ח הייתי משוכנע שהיא תעשה לי גם קפה הפוך, התפכחתי.

העדשה היחידה שאני מרוצה ממנה לגמרי היא Canon 70-200 2.8 IS II L (שעלתה לי למעלה מ10000 ש"ח וגם היא לא עושה קפה מי יודע מה..)

אינני בעד רכישת כלים כבדים לכל צלם, אבל את מבינה שאת לא יכולה לדרוש ביצועים של 5D3 מ60D, משהו בכל זאת צריך להצדיק את פער המחירים. אני יודע שזה מרגיז, כשאני צילמתי ב50D רגזתי מאוד על הדברים הקטנים שלא הלכו חלק, היום כשה50D שוכבת כגיבוי אני לא רוצה לחשוב על לצלם בה משהו..

משהו חשוב: יאמר ברורות, בעיות רבות נובעות מתפעול לקוי של המצלמה, דגם מתקדם לא יפתור בעיה של תפעול לקוי, ומאידך תפעול נכון יוציא יופי של תפוקה ממצלמות זולות ופשוטות, אבל בדגמים זולים יש סבירות גדולה יותר לבעיות.
תבדקי היטב אם אין מדובר בבעית תפעול לקוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1005262:
בעבר צילמתי עם שילוב של 50D ו24-70 וחוויתי בעיות קשות של סטיות פוקוס וחוסר חדות כללית גם לאחר כיולים, היום אני מצלם ב5D3 עם ה24-70 והמצב השתפר מאוד, לפעמים זה קשור להתאמה בין החלקים, 24-105 נועדה למצלמות FF, אולי על גופי קרופ היא קצת מזייפת.

יש נטיה לחשוב שאם הוצאנו סכומים גדולים על ציוד הוא יהיה מושלם, זה הרי חלק ממנגנון השכנוע העצמי לפני הקניה.. זהו שזה לא כך, גם ציוד יקר הוא בעל מגבלות וסבירות לבעיות.
כשאני קניתי את ה24-70 ב6500 ש"ח הייתי משוכנע שהיא תעשה לי גם קפה הפוך, התפכחתי.

העדשה היחידה שאני מרוצה ממנה לגמרי היא Canon 70-200 2.8 IS II L (שעלתה לי למעלה מ10000 ש"ח וגם היא לא עושה קפה מי יודע מה..)

אינני בעד רכישת כלים כבדים לכל צלם, אבל את מבינה שאת לא יכולה לדרוש ביצועים של 5D3 מ60D, משהו בכל זאת צריך להצדיק את פער המחירים. אני יודע שזה מרגיז, כשאני צילמתי ב50D רגזתי מאוד על הדברים הקטנים שלא הלכו חלק, היום כשה50D שוכבת כגיבוי אני לא רוצה לחשוב על לצלם בה משהו..

משהו חשוב: יאמר ברורות, בעיות רבות נובעות מתפעול לקוי של המצלמה, דגם מתקדם לא יפתור בעיה של תפעול לקוי, ומאידך תפעול נכון יוציא יופי של תפוקה ממצלמות זולות ופשוטות, אבל בדגמים זולים יש סבירות גדולה יותר לבעיות.
תבדקי היטב אם אין מדובר בבעית תפעול לקוי.
מלמד ומענין!
אז אתה רוצה לומר שעד שלא אגיע לרכישת מצלמת פול פריים, לא אוכל להגיע לתוצאות מעולות?
או שיש מקום לבדוק את העדשה על גופים אחרים?
(ואם כבר אז שוקולטה..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1005329:
מלמד ומענין!
אז אתה רוצה לומר שעד שלא אגיע לרכישת מצלמת פול פריים, לא אוכל להגיע לתוצאות מעולות?
או שיש מקום לבדוק את העדשה על גופים אחרים?
(ואם כבר אז שוקולטה..)

אני רוצה לומר שלפעמים אין מה לעשות ויש שידוכים שלא מצליחים, גם אם את לא בדיוק מצליחה לשים את האצבע על הגורם לבעיה.

כמובן שטוב יותר לעבוד עם גוף FF אבל כל אחד צריך לבדוק האם ההשקעה מצדיקה את עצמה, מה גם שגוף FF לא בהכרח מתאים לכל אחד.

בהחלט יש מקום לבדוק את העדשה על גופים אחרים, סביר להניח שהתוצאות יהיו שונות מעט, אבל זה לא בהכרח יעזור לך..

ושוב אני אומר, תבדקי היטב שלא מדובר בבעיה שנובעת מתפעול לא נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1005382:
אני רוצה לומר שלפעמים אין מה לעשות ויש שידוכים שלא מצליחים, גם אם את לא בדיוק מצליחה לשים את האצבע על הגורם לבעיה.

כמובן שטוב יותר לעבוד עם גוף FF אבל כל אחד צריך לבדוק האם ההשקעה מצדיקה את עצמה, מה גם שגוף FF לא בהכרח מתאים לכל אחד.

בהחלט יש מקום לבדוק את העדשה על גופים אחרים, סביר להניח שהתוצאות יהיו שונות מעט, אבל זה לא בהכרח יעזור לך..

ושוב אני אומר, תבדקי היטב שלא מדובר בבעיה שנובעת מתפעול לא נכון.
תפעול לא נכון, משמע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה