כללי Knockcut / Overprint

• פותח הנושא LMRR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כאשר יש בעיצוב צבע על צבע-
למשל כיתוב אפור על רקע סגול- האם אתה מגדירים את צבע הכיתוב כ Overprint?

אם כן כיצד אתם נוהגים לעשות זאת? (שואלת לגבי אינדזיין ואילוסטרייטור)
האם אתם מקפידים על הנושא הנ"ל בכל קובץ?

לתגובותיכם אודה

• הוסף לסימניות
אף פעם אני לא משתמש בזה.

• הוסף לסימניות
אם הארזים עושים כך
מה נגיד אנו אזובי הקיר.

(בקיצור גם אני מעולם לא השתמשתי בזה)

זה אמור לעיתים נדירות לחסוך לוח הדפסה.
להפך- מי שהשתמש בצורה תועלתית שיקום.

• הוסף לסימניות
כשעושים הדפסה פרוסס - בדרך כלל - לא משתמשים עם זה
אב המדפיסים על פלסטיק וכדו' שעושים פלטות מגומי וכדו' יש גם המדפיסים על מדבקות הם משתמשים עם פקודות אלו, וכל צבע הוא בפלטה אחרת אז צריכים, והנה
ההדפסה על ניילון אינה כמו על נייר וזה מזיזה קצת גלל זה צריכים לעשות Overprint וכמו כן לדוגמא יש לך צבע בהיר על רקע צבע כהה אז צריכים לעשות Knockcut
יש אופציה באילוסטרייטר לראות איך זה נראה כשעושים Overprint או בלי זה alt+shift+ctrl+y

• הוסף לסימניות
אם תעשה Overprint לאפור, לא תקבל אפור. אלא אפור שמעורבב בסגול. זה תפקידו של ה-Overprint.

• הוסף לסימניות
אני אחרי כמה כוויות ברותחין נזהרת בצוננין
וכל צבע שאני בונה על רקע שונה מאוד אני מוסיפה לו גם קצת מצבע הרקע שלא יווצר מצב של רווח בין האובייקט/הכיתוב לרקע שסביבו אם תהיה סטיה קטנה בהדפסה
לדוג': אם יש כיתוב שחור על רקע אדום בתוך השחור יש לתת גם את המרכיבים של הרקע האדום (לפחות באחוזים מסויימים)
אם הכיתוב הוא סגול על אפור - יש לתת בסגול גם קצת מהתכולה של האפור "לטשטש" את הרווח.
ובודאי אם מדובר על צל שחור על רקע כהה - הצל חייב להכיל את צבעי הרקע - אחרת יהיו חורים מסביב הצל וזה ממש דופק את העבודה!
שימו לב לפרטים אלו כי אחרת יש דברים שמתכערים מאוד בגלל חוסר תשומת לב

• הוסף לסימניות
אין צורך לקבל כוויה. אפשר לבדוק את הקובץ לפני ששולחים לדפוס. גם באקרובט וגם באינדזיין עצמו. החל מ-CS4 גם באילוסטרייטור.

• הוסף לסימניות
רמיS אני חוששת שלא תמיד ניתן לראות לפני ההדפסה איך זה בדיוק יצא בהדפסה- בייחוד כשמדובר על כרטיס ביקור שהכיתוב בו קטן.

כוכב 103 העיצה הזו שלך פותרת נימה לבנה מסביב לאותיות? מה לגבי דגיטלי?

ונתנו- לא נתקלת מעולם בנימה לבנה, אומנם דקה, אך עדיין קיימת סביב האובייקטים בייוחד אותיות?

• הוסף לסימניות
LMRR, לא. הדפס שלי מדייק. ואני לא מדפיס על נייר עיתון.

• הוסף לסימניות
אנחנו מדברים על דגיטלי? כי מעניין אותי הנושא לגבי דגיטלי שהרי באופסט זה ברור שיש לעבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה