• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אני חדשה כאן וזו שאלה ראשונה שלי כאן בפורום הזה שנראה די מעניין,
יש לי שאלה בנוגע לרכישת מצלמה ראשונה,
אני נצבת כיום בפני קניה של מצלמה,
יש לי שתי עדשות של פנטקס, ו2500-3000 ש"ח להשקיע בענין,
השאלה האים שווה להשקיע את כל הכסף בגוף של פנטקס
ובזה אני חוסכת את עלות העדשות ועל חשבון זה מקבלת גוף יותר טוב,
או ללכת על מצלמה של ניקון + עדשות וכמובן חלק ניכר מהכסף כאן הולך על העדשה.
אשמח לחוות דעתכם.

• הוסף לסימניות
הם לא איתי כרגע אבל אני מעריכה שזה ,18-105 ,
ועוד עדשה ממש קטנה.משהוא בגודל שלה 3 ס"מ מבחוץ.

• הוסף לסימניות
העדשות הן:
אחת 28 80 של sigma multi- coated
ואחת של פנטקס 1:2 50 mm

• הוסף לסימניות
בד"כ כשיש עדשות יד שניה זרוקות בבית - מדובר על עדשות ישנות מעידן הפילם. מוביל לשתי מסקנות כמעט ודאיות:
* העדשות בעלות פוקוס ידני בלבד ולפיכך שימושיות אך ורק (או בעיקר, לדעת צלמים אחרים) לצילומים "אמנותיים" (ולא לשימוש יומיומי).
* העדשות לא איכותיות מבחינת אופטיקה, מאחר ומצלמות הפילם דרשו אופטיקה בסיסית יותר מהמצלמה הדיגיטליות המשוכללות הקיימות כיום.

לכן כמעט בשום מקרה לא כדאי לבחור חברה של מצלמה רפלקס ראשונה לפי חברת העדשות הקיימות. כמעט תמיד עדיף לשמור את העדשות כפסל סביבתי על המדף (או לזרוק לפח. או לנסות למכור ולא להצליח) ולקנות מערכת איכותית בלי קשר לעדשות. מאחר ומדובר בפנטקס ההמלצה הזו מתעצמת, מאחר וכמעט אין סיכוי שהיית בוחרת במערכת של פנטקס אם לא היו לך העדשות הנ"ל, מאחר וזו חברה פחות מצליחה מקנון וניקון, וזה אומר ששוק היד השניה שלה בארץ דל מאוד, וגם הציוד מיד ראשונה לא מיובא במלואו (ככל הידוע לי).

בהצלחה בכל החלטה שתבחרי.

• הוסף לסימניות
במחיר שיש לי אני יכולה לקנות או ניקון d60 +עדשת קיט,
או גוף של פנטקס kx מה נראה לכם עדיף?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה