כללי rar מה זה?

• הוסף לסימניות
הנני חברה חדשה בפורם

אני שמה לב שכל הקבצים של-rar לא נפתחים לי
מהו סוג הקובץ הזה ומדוע הוא לא נפתח לי
אולי מישהוא יכול לעזור:confused:

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה רבה על המענה המהיר (מאוד!!!)
פתחתי את האתר אך כיצד "מחלצים"?

• הוסף לסימניות
לחצן ימני על הקובץ, חלץ לכאן.
זאת, כמובן, לאחר הורדת התוכנה והתקנתה.

• הוסף לסימניות
יש שם מלא חומר זה לא קישור להורדה ספציפית אני מבינה
אולי תדריך אותי יותר בפרוט

תודה רבה מראש

• הוסף לסימניות
Rar זה פורמט דחיסה (כמו זיפ, בד"כ יותר יעיל מזיפ) ובשביל לפתוח אותו צריך תוכנת כיווץ כמו winRar, WinZip או 7zip (ויש עוד הרבה)
אחרי שאת מתקינה אחת מהתוכנות הללו, את יכולה לפתוח את הקובץ או בעזרת התוכנה או לבחור את הקובץ וללחוץ לחצן ימני על העכבר ולבחור "חלץ לכאן" או "חלץ לתיקיה" וכד'

• הוסף לסימניות
תכתבי את המייל שלך ונשלח לך.

• הוסף לסימניות
יישר כח לכל המסייעים!!
התקנתי את התוכנה אך עדיין כשאני לוחצת על הקובץ ב"לחצן ימני" לא מופיעה לי האופציה "חלץ לכאן"כיצד עלי להמשיך?

• הוסף לסימניות
אם כבר, אז גם אבקש סליחה על הבורות: איך מכווצים? אני בוחר את התמונות שאני רוצה לכווץ, לוחץ מקש ימני, ומקבל את האופציות הבאות. על מה אני לוחץ? ומה השלבים אח"כ?
ובכלל, איזה סוגי קבצים הוא יכול לכווץ? תמונות? סרטים? מוזיקה?

קבצים מצורפים

• 2010-08-21_220117.jpg
    KB 31.2 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
תודה. כך עשיתי. הוא יוצר לי תיקיה, אבל באותו משקל בדיוק, אז מה עשינו?

• הוסף לסימניות
הוא לא צריך ליצור תיקיה, הוא צריך ליצור קוסבץ אחד עם סמל של ספרים.
הקובץ אמור להיות יותר קטן, אבל בתמונות זה לא מוכרח להיות,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;443055:
הוא לא צריך ליצור תיקיה, הוא צריך ליצור קוסבץ אחד עם סמל של ספרים.
הקובץ אמור להיות יותר קטן, אבל בתמונות זה לא מוכרח להיות,

לקובץ עם סמל הספרים התכוונתי כשכתבתי תיקיה. כאמור, הוא אכן יוצר כזה קובץ ,שמשקלו כמעט במשקל התמונה אותה בקשתי לכווץ.
אז אין מצב לכווץ תמונות (חוץ מטיפול בהן עצמן)?

• הוסף לסימניות
זה משנה איזה תמונות ואיזה קבצים
יש יש איזה אוסף של תמונות וציורים במשקל 4.30 ג'יגה וזה כיווץ לי ל.............1.58 ג'יגה .ויש לי בנפרד עוד איזה אוסף של (תמונות)איזה 2.50 ג'יגה ואת זה זה כיווץ לי רק ל-2.41 ג'יגה
כך שאי אפשר אף פעם לדעת
מה שאני כן רואה תמיד ש-וידאו זה בדרך כלל לא כל כך מכווץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מור100;443058:
לקובץ עם סמל הספרים התכוונתי כשכתבתי תיקיה. כאמור, הוא אכן יוצר כזה קובץ ,שמשקלו כמעט במשקל התמונה אותה בקשתי לכווץ.

בתוכנת ראר יש אופציה נוספת והיא לפצל קובץ לכמה חלקים, ובחילוץ הוא מאחד אותם בחזרה.
כשעושים הוסף לארכיון בחלון שנפתח יש שורה "פצל לכרכים" ושם בוחרים איזה גודל יהיה כל חלק.
למשל, 10,000,000 = 10 מגה.
יעויין עוד כאן:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=35901

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מור100;443058:

אם זה תמונות BMP למשל, אפשר לכווץ אותן.
אם זה JPG למשל, אי-אפשר לכווץ אותן מפני שהפורמט JPEG בנוי כבר בצורה של דחיסת מידע, והוא בעצמו דחוס (בעצם אפשר לומר שזה סוג של BMP דחוס, אבל זה לא כ"כ מדוייק)

אני אתן הסבר איך בכלל אפשר לדחוס קבצים למרות שזה הסבר כללי ולא מדוייק בכלל, אבל זה בשביל להבין את העיקרון.

למשל יש לנו מסמך ובו 10000 פעמים המילה "שלום".
המשקל של הקובץ אמור להיות כ-50 קילובתים (50000b)
למה?
כל אות זה בית אחד, ורווח (או סוף שורה וכו') זה עוד בית, כפול 1000 יוצא לנו 5000.
תוכנת הכיווץ בעצם יוצרת קובץ שכתוב בו, "קח את המילה "שלום" ותכפיל אותה 1000 פעם". - קובץ עם הוראה כזו יהיה כמובן יותר קטן מהקובץ המקורי
אם ניקח תמונת BMP למשל, היא בנויה בפורמט שנקרא "מפת סיביות".
כלומר לכל פיקסל בתמונה יש ערך של הצבע, ומיקום בקובץ. לכן קובץ בגודל של 1000X1000, יהיה באותו משקל בין אם הוא תמונה צבעונית ובין אם הוא כמעט ריק ומצוייר בו רק קו שחור אחד.
המבנה של הקובץ הצבעוני יכול להיות כזה:
00 32 43 56 64 67 43 23 11 00 55 33 22 24 32 23 11 88 54 87 וכו'

והמבנה של הקובץ עם הקו יהיה כזה
00 00 00 00 00 00 00 00 00 01 01 01 01 01 01 00 00 00 00 00 וכו'

הם יהיו באותו  אורך רק הקובץ הצבעוני יכיל ערכים שונים בכל מקום בקובץ
והקובץ הכמעט ריק יכיל ערך זהה לכל תמונת הרקע וערך אחר לצבע של הקו.

תוכנת הדחיסה בעצם תיצור קובץ חדש ובו הוראה "קח את הערך 00, תכפיל אותו ב9, קח את הערך 01, תכפיל אותו ב 6, קח את הערך 00 תכפיל אותו ב 5"

כמובן שקובץ כזה ישקול פחות משמעותית מהקובץ הצבעוני, גם אם נדחוס אותו.

לצורך העניין - המנגון של JPG כבר מכווץ את מפת הסיביות ומאבד צבעים דומים ולכן המשקל שלו קטן, ולא תועיל לו דחיסה נוספת

• הוסף לסימניות
כשעושים את הפעולה של הכיווץ נפתח חלון הגדרות ושם יש את רמת הכיווץ וכאשר בוחרים ב BEST אז יכווץ יותר (בקבצים קטנים לא ממש משמעותי אבל אפשר לבדוק וגם מאריך את זמן הפעולה שמשמעותי בקבצים גדולים)
חו"מ אם לדוגמא רוצים גודל מסויים לשלוח במייל יש אפשרות למטה של בחירת גודל חלק והוא מחלק את הקובץ המקווץ לחלקים בגודל שבחרת וכאשר פותחים את הכיווץ הוא אוטומטית מחלץ מכל החלקים לקובץ כמו שהיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;441522:
Rar זה פורמט דחיסה (כמו זיפ, בד"כ יותר יעיל מזיפ) ובשביל לפתוח אותו צריך תוכנת כיווץ כמו winRar, WinZip או 7zip (ויש עוד הרבה)
בכיווץ בזיפ אי אפשר להעביר במייל (אאוטלוק/ג'מייל - על אחרים אין לי מושג) קבצי EXE, ובכיווץ בראר אפשר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה