כללי RGBאוCMYK

• הוסף לסימניות
בסגירה לPDF
להדפסה על קאפה- ניר מלוטש התמונות צריכות להיות RGB או CMYK?

תודה רבה לעונים!

• הוסף לסימניות
מדפסת ככל שתהיה לא יכולה להדפיס בצבעי RGB [למעט במקרים נדירים]
להדפסה תמיד צריך לסגור על CMYK

• הוסף לסימניות
בעיקרון בהדפסה דיגיטלית עדיף RGB (גם בפיתוח תמונות)
באופסט CMYK

אמנם גם הדפסה דיגיטלית משתמשת בCMYK כדי להדפיס אבל זה לא משנה.
בכל הדפסה בין באופסט ובין בדיגיטלי יש טווח של שינויי הצבע.
אופסט מתעוות פחות מסגירה של CMYK
דיגיטלי מתעוות פחות מRGB

• הוסף לסימניות
גם אני סבור שבהדפסת RGB בדר"כ התוצאה בדיגיטלי יוצאת טוב יותר. אם כי עלי לסייג ולומר שכל עבודה צריכה להיבחן לגופה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;995600:
גם אני סבור שבהדפסת RGB בדר"כ התוצאה בדיגיטלי יוצאת טוב יותר. אם כי עלי לסייג ולומר שכל עבודה צריכה להיבחן לגופה.
כתבתי בעיקרון.
יתכנו מדפסות דיגיטליות שכן עדיף לסגור כCMYK, אבל סביר להניח שלא.
אבל דבר אחד בטוח ב99%, עבודה שמקורה RGB עדיף לא להמיר לCMYK בתוכנה, כי גם כך המכונה הדיגיטלית ממירה עבודה כזו אוטומטי לCMYK ועדיף ההמרה הפנימית של המכונה משל האלגוריתמה של רוב פרופילי הצבע שמותקנים בתוכנה שאינם מתאימים למכונה מסויימת

אני מדבר אך ורק מתוך נסיון שלי אישי עם המכונות שעבדתי איתם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;995460:
בעיקרון בהדפסה דיגיטלית עדיף RGB (גם בפיתוח תמונות)
באופסט CMYK

אמנם גם הדפסה דיגיטלית משתמשת בCMYK כדי להדפיס אבל זה לא משנה.
בכל הדפסה בין באופסט ובין בדיגיטלי יש טווח של שינויי הצבע.
אופסט מתעוות פחות מסגירה של CMYK
דיגיטלי מתעוות פחות מRGB

חידשת לי!
משום מה אותי לימדו שלא משנה מה, זה למסך תסגור RGB, זה להדפסה ולא משנה איזה - רק CMYK

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosil;995638:
חידשת לי!
משום מה אותי לימדו שלא משנה מה, זה למסך תסגור RGB, זה להדפסה ולא משנה איזה - רק CMYK

רב יוסל' מה שלימדו אותך זה הכלל, אבל יש גם הרבה פרטים שנצברים ען נסיון. אם הייתי מעביר קורס קצר לסגירה לדפוס הייתי אומר לך מה שהמורה שלך אמר.
כי לא הייתי מתחיל להסביר שאם המכונה היא מינולטה או HP או זירוקס אז כך, ואם אינגיגו אז אחרת וכו' וכו' וזה בגדול כי יש כל מיני סדרות בכל אחד מהחברות האלו.

יש תיאורטי, ויש הלכה למעשה
אוהב לדוגמא מנהל דפוס דיגיטלי, והוא מהנסיון שלו מחליט מה לסגור כCMYK ובאיזה מקרים RGB

אבל ממולץ לפני תחילת שימוש במכונות הדיגיטליות לבדוק את טווח הצבעים שהם תומכים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;995608:
אבל דבר אחד בטוח ב99%, עבודה שמקורה RGB עדיף לא להמיר לCMYK בתוכנה, כי גם כך המכונה הדיגיטלית ממירה עבודה כזו אוטומטי לCMYK ועדיף ההמרה הפנימית של המכונה משל האלגוריתמה של רוב פרופילי הצבע שמותקנים בתוכנה שאינם מתאימים למכונה מסויימת

הדבר נכון גם לגבי תמונה שמודפסת בעיתון? (נייר כרומו)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;995747:
הדבר נכון גם לגבי תמונה שמודפסת בעיתון? (נייר כרומו)
עד הנה עניתי ברמת הכלל, אם שח לך שאלות ברמת הפרט, צור איתי קשר טלפוני, איממיל, סקייפ וכו' ואשתדל לעזור לך כפי יכולתי.

מומלץ ליצור קשר עם אלה שעובדים בפועל בתחום ולהתייעת איתם

• הוסף לסימניות
מי שראה פעם טבלאות השוואה בין RGB ל-CMYK
ל-CMYK יש טווח צר יותר, לעומת RGB שיש לו עושר רב יותר

בהדפסה דיגיטלית איכותית ניתן להשתמש ב-RGB ולקבל תוצאות טובות יותר,
במיוחד למדפסות עם 8 או 12 צבעים
שהן בעצם כבר לא רק CMYK, אלא בסיס פלוס תוספות...

אבל המלצה הכי טובה שאני יכולה לתת:
להרים טלפון לדפוס, ולהתייעץ
(וכך אפשר לקבל מידע שאולי לא לקחת כלל בחשבון, שיהיה לך שימושי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;996522:
מי שראה פעם טבלאות השוואה בין RGB ל-CMYK
ל-CMYK יש טווח צר יותר, לעומת RGB שיש לו עושר רב יותר

אשמח באם מישהו יעלה לכאן טבלה זו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה