RGB או CMYK

• הוסף לסימניות
שלום לכולם!
אני רק התחלתי לגעת קצת בציור מחשב. קראתי-דפדפתי באינטרנת, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה. עד עכשיו ציירתי בצבעים RGB בפוטושופ, אבל היום קראתי עצה של צייר קומיקס לעבוד עם צבעים CMYK.
http://www.boltcity.com/workshop/copper_tutorial/tutorial_03.htm
CMYK -צבעי הדפסה וכל קובץ צבעוני הופכים לצבעים אלה לפני שמדפיסים.
השאלה:
האם באמת כדאי לצבוע במחשב בCMYK.
אני שואלת העיקר לצביעת קומיקסים.
בתודה מראש!
דבורה

• הוסף לסימניות
אם המטרה היא לדפוס, ברור שצריך להשתמש בCMYK. אחרת ייתכן שתבחרי גוונים שהם בלתי אפשריים להדפסה, ובהמרה בסוף תיתקעי פתאום עם צבעים שלא התכוונת אליהם. זה מאוד מאכזב.
RGB מיועד לציורים שמטרתם להיות מוצגים רק על גבי מסך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;699142:
שלום לכולם!
אני רק התחלתי לגעת קצת בציור מחשב. קראתי-דפדפתי באינטרנת, אבל לא מצאתי תשובה לשאלה. עד עכשיו ציירתי בצבעים RGB בפוטושופ, אבל היום קראתי עצה של צייר קומיקס לעבוד עם צבעים CMYK.
http://www.boltcity.com/workshop/copper_tutorial/tutorial_03.htm
CMYK -צבעי הדפסה וכל קובץ צבעוני הופכים לצבעים אלה לפני שמדפיסים.
השאלה:
האם באמת כדאי לצבוע במחשב בCMYK.
אני שואלת העיקר לצביעת קומיקסים.
בתודה מראש!
דבורה

רוב תוכנות הציור מבוססות הפיקסלים עובדות טוב יותר בRGB,
לכן מומלץ לעבוד (בפוטושופ למשל) בפרופיל צבע של ADOBE RGB (ולא SRGB)
שנותן רק את טווח הצבעים של CMYK וכך בהמרה אין פגיעה או שינוי משמעותיים ממה שציירת.

• הוסף לסימניות
עכשיו הבנתי למה הקבצים ששלחתי לדפוס יוצאו שונים בצבעים. תודה רבה על עזרה!

• הוסף לסימניות
בכל אופן עדיף בשעת הציור לצבוע בrgb בגלל משקל הציור בcmyq
בכל אופן השינויים בניהם לא כזה כזה מהותי ובסוף העבודה להמיר לcmyq
ואם יש הבדל בין איך זה נראה על המסך ובהדפסה זה גם בגלל שהצבעים של המחשב לא עברו כיול
וזה ממש מעצבן!

• הוסף לסימניות
יש שינויים מאד משמעותיים...
אפשר לעבוד ב-rgb בגלל ריבוי האופציות שזה נותן,
ולבחור רק צבעים שלא מופיע בהם סימן האזהרה.

• הוסף לסימניות
תודה שירי!
ניסיתי קצת לעבוד בCMYK. הם אחרים ונראים לי קצת שקופים... אנסה עוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;699197:
יש שינויים מאד משמעותיים...
אפשר לעבוד ב-rgb בגלל ריבוי האופציות שזה נותן,
ולבחור רק צבעים שלא מופיע בהם סימן האזהרה.

רק בפוטושופ

• הוסף לסימניות
ובתוכנה מנגה זה אחרת?
אני מעדיפה לצייר ביד עם דיו ורק לצבוע במחשב.
מה הייתה מציע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורה קוטוב;699206:
תודה שירי!
ניסיתי קצת לעבוד בCMYK. הם אחרים ונראים לי קצת שקופים... אנסה עוד.
?????
נשמע מאוד מוזר.
איפה שינית את ההגדרות?
מדברים על שינוי הMODE של הקובץ, ולא על שינוי ערכת הצבעים.

• הוסף לסימניות
כמובן ששיניתי ב-MODE:)
היה לי שלוש שכבות: בסיס-ציור ש"ל, א"כ כמה שכבות של צביעה שקופות ומעל הכל קופי של שכבה הראשונה עם הגדרת MULTIPLY.
בשכבעת צביעה ראיתי מין שקיפות- השפעה צבע התחתון, למרות שOPACITY היה 100אחוז.
זה לא קורה בRGB.

• הוסף לסימניות
אם את צובעת ציורים סרוקים ברור שעדיף פוטושופ
מנגה בעיקר לציור ממוחשב נטו 1לא שייך בלי לוח גרפי אם יש לך

• הוסף לסימניות
אם ב"לוח גרפי" אתה מתכוון לעט אלקטרוני- יש לי פרימיטיבי מאוד 3 על 5 ינץ'. ואני לא אוהבת לצייר בו. למרות שהורדתי עכשיו תוכנה MY PAINT (היו כאן, בפורום, המלצות) ובה (לבנתיים) יותר נעים לצייר.
תוה על תשובה על מנגה!:)

• הוסף לסימניות
מה שאת מתארת על השקיפות של הצבעים זה מאוד מוזר. אולי השתמשת במכחולים רכים קצת? או שהייתה שקיפות שם? אין שום סיבה שדברים יהפכו לשקופים רק בגלל המעבר בין RGB ל-CMYK, אין דברים כאלה.

• הוסף לסימניות
טוב, אבדוק עוד פעם.

• הוסף לסימניות
ברוכה הבאה לפורום!
תיק העבודות שלך מאוד יפה, כדאי שתוסיפי עוד דברים. שמתי אותך לתשומת ליבי- ציוריך מענינים נכונים ומקצועיים- וזה כבר די חידוש במקומותינו.
תצליחי!

• הוסף לסימניות
תודה!:)
הפורום מאוד סימפטי וידידותי.
בשמחה אוסיף עוד דברים, אני צריכה רק להבין איך מוסיפים לכל ציור סימן קופירייט או משהו כזה.

• הוסף לסימניות
לפעמים כשאני ממירה קובץpsd פתוח מrgb לcmyk
זה משנה דברים משמעותיים, לכן אפשר לשמור את הציור המוגמר כjpeg או pdf שטוח ללא שכבות, לפתוח אותו ולשנות לו את הmode ואז השינויים ממש קטנים.
(באילוסטרייטור אני עובדת מההתחלה בcmyk אבל בפוטושופ יש פילטרים שלא עובדים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה