הכנתי כמות גדולה מדי של בצק לסופגניות-
ניתן להקפיא את הבצק ולהשתמש בו במוצ"ש?

יש לי מתכון של עוגת שמרים,
בד״כ אני מכינה עם שאריות של בצק חלות,
אבל עכשיו רציתי להכין במתכון המשפחתי.

כתוב שם 600 גרם שמרים,
(לקילו)
זה לא מוגזם?

יש לי בבית 75 גרם שמרים טריים,
ויבשים בלי הגבלה.
כמה לשים מכל אחד?
וכמה בכפות מהיבשים?

יש לי מתכון של עוגת שמרים,
בד״כ אני מכינה עם שאריות של בצק חלות,
אבל עכשיו רציתי להכין במתכון המשפחתי.

כתוב שם 600 גרם שמרים,
(לקילו)
זה לא מוגזם?

יש לי בבית 75 גרם שמרים טריים,
ויבשים בלי הגבלה.
כמה לשים מכל אחד?
וכמה בכפות מהיבשים?
לקילו קמח שימי 2 כפות גדושות שמרים יבשים.
זה מספק לגמרי

אשמח לעצה - הכנתי בצק לפיצה, ולא תפח במילימטר...
עוד לא קרה לי אף פעם.. יש איך להציל? כבר רציתי להכין חדש אבל לא נשאר לי מספיק קמח..:eek:

עוד לא קרה לי אף פעם.. יש איך להציל? כבר רציתי להכין חדש אבל לא נשאר לי מספיק קמח..:eek:
גם לי קרה פעם, תלושי את זה עם עוד קצת שמרים, ותראי שתופח, בהצלחה

כמה זמן?
שימי במקום חמים
(אפילו בתנור, דלוק על 40-50 מעלות.

יוגורט (2.8%) יכול להוות תחליף לשמנת חמוצה בעוגת גבינה אפויה?
יש לי גם חמאה בבית אם זה יציל את המצב...

תודה!!!!

צריכה תשובה אחת ולתמיד.
בצק - יכול לחכות לילה עד שיאפו אותו??

בצק תופח גם בקור, יותר לאט מאשר בחום,
אפשר להשאיר בצק במקרר לילה ולאפות בבוקר.

מה יכול להוות תחליף לבזילקום יבש בפשטידה חלבית?
(עדיף ממה שיש לי בבית:
סלרי טרי, אורגנו יבש, כוסברה כמון טחונים)
חיפשתי בשתי חנוייות ולא מצאתי לא יבש ולא טרי,
ואני רוצה להכין את זה עכשיו
בחיפוש גוגל עלה לי אשכול ישן שמדבר ע״כ אך בלי תשובה מספקת.
לא שמתי לב שהוא באא״ר.
למישהי יש תגובה בשבילי?

שאלה דחופה:
האם ניתן לשמור במקרר תערובת ללביבות או שהיא תתקלקל? (תפו"א גזר ובצל מגורדים בתוספת ביצה)
בטעות הכנתי הרבה וחבל לי לזרוק....

בצק שמרים או חלות שכבר תפח דיו:
1. מותר להשאיר במקרר? כמה זמן? האם צריך לחזור על פעולות כמו לישה או התפחה?
2. עוגת שמרים שכבר הכנתי בתבנית, כולל המילוי והכל, אבל אין מקום בתנור.... (עשיתי הפרשת חלה) ואני רוצה להשאיר למחר- מותר? כמה זמן?

אני צריכה עצה איך להכין גאנאש מעט נוזלי ולא כ"כ סמיך כמו המתכון שיש לי- להמיס 100 גר' שוקולד, להוסיף 1/2 מיכל קצפת חלבית/ פרווה
להוסיף מים לא כ"כ היה נשמע לי...
תודה!

אני צריכה עצה איך להכין גאנאש מעט נוזלי ולא כ"כ סמיך כמו המתכון שיש לי- להמיס 100 גר' שוקולד, להוסיף 1/2 מיכל קצפת חלבית/ פרווה
להוסיף מים לא כ"כ היה נשמע לי...
תודה!
שימי מכל שלם של שמנת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה