STM 18-55 דחוף מאד- למי שיכול להגיב!!!

• הוסף לסימניות
עדשת STM 18-55
אין לי תקציב ליותר ( בשביל DSLR מקצועי של קנון) השאלה אם העדשה הזאת שווה בכלל בשביל וידיאו? והאם העומק שדה שלה מספק?
וגם אם אני ארצה לשכלל אותה אי פעם לזום יותר גדול- אני אצטרך להחליף עדשה לגמרי- או רק להוסיף עליה ( ואז ההשקעה הזאת בעצם לא הולכת לפח...)?

• הוסף לסימניות
מה את רוצה לצלם איתה?

• הוסף לסימניות
העדשה נחשבת בסיסית אך טובה לוידיאו. בתחום הזה צלמים קונים במשך השנים כמה עדשות. זה לא אומר שתצטרכי לזרוק לפח, זה תמיד יכול לעזור או למכור יד שנייה יש שוק בתחום הזה ומוכרים במכירים יקרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1497994:
מה את רוצה לצלם איתה?

מסך ירוק, ראיון, עלילה...
אבל חשוב לי עומק שדה חד.

והשאלה אם את העדשה הזאת ספציפית אוכל לשדרג ולהוסיף עליה זום גדול יותר?
או שזה חלק נפרד ואאלץ למכור אותה?

• הוסף לסימניות
1) עומק שדה חד תשיגי עם כל עדשה. את צריכה פשוט לסגור צמצם.
2) כן, תאלצי להיפרד מהעדשה. יש מכפילים או מרחיבים אבל זה לא הפיתרון שאת מחפשת.

רק להשכלה כללית, בדרך כלל השימוש בDSLR נעשה בכדי להשיג עומק שדה צר.
יש 2 גורמים שמשפיעים על עומק השדה:
1) מפתח הצמצם. ככל שהוא פתוח יותר כך קטן עומק השדה.
2) גודל החיישן של המצלמה. ככל שהחיישן גדול יותר עומק השדה צר יותר.

בגדול, אם התכוונת לעומק שדה צר ולא כפי שכתבת חד, אזי:
במגבלות התקציב, עדיף לך לבדוק את האופציה של sony RX10 או של
panasonic FZ1000. המחיר של עדשה כמו זו שיש בRX10 למשל, אם תרצי לקנות רק כעדשה בלבד, תעלה מן הסתם מעל 2000$ כך שבמחיר של מצלמה פלוס עדשה את מקבלת תמורה גדולה בהרבה.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
משום מה אני לא יכולה לצלצל לך "תדמית" אז תודה רבה.
ושאלה- האם ההבדל בין 18-55 ל18-135 שווה את הכסף וכזה משמעותי- או שה135 הוא רק באמת למי שזה העבודה הקבועה שלו ומתמקצע בזה.
ז"א אם אני קונה את העדשה של ה55 וזו לא עיקר העבודה שלי- אלא רק פה ושם בשביל סרטים שאצטרך ( ואז אצטרך את זה באמת...) האם זה אמור לספק אותי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאהמם;1499246:
האם ההבדל בין 18-55 ל18-135 שווה את הכסף וכזה משמעותי- או שה135 הוא רק באמת למי שזה העבודה הקבועה שלו ומתמקצע בזה.
ז"א אם אני קונה את העדשה של ה55 וזו לא עיקר העבודה שלי- אלא רק פה ושם בשביל סרטים שאצטרך ( ואז אצטרך את זה באמת...) האם זה אמור לספק אותי?

את נשמעת די חדשה בתחום, אז נצא מנקודת הנחה שמצלמה הייתה לך פעם...
ההבדל בין 55 ל 135 הוא בערך כמו ההבדל בין זום X3 וזום X8 במצלמות ביתיות. זה משמעותי, זה חשוב, אבל עולה 800 ש"ח נוספים.
בנוסף, עוד לא הבנו מה זה "חד", עומק שדה רדוד או עמוק?

ד.א. את מדברת על מסך ירוק כאילו יש לך מספיק תאורה כדי לצלם בצמצם 5.6 וגם להאיר היטב את הרקע כדי שתצליחי להפריד אותו... יש לך כנראה עוד די הרבה מה להשקיע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה