sx700 או G16

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cheli;1612892:
אין לי מושג איך היא בהשוואה לדגם השני רק אני יכולה לומר לך שבזמנו ריקי קנטרוביץ שמספיק מבינה (לדעתי )בצילום המליצה על זה בחום
ויש על מי לסמוך...

הסרטה הייתי שולחת לך למייל ישירות

בצילום אני יודעת שהיא טובה, חשוב לי לראות וידיאו, אם תוכלי לשלוח למייל אשמח
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
הזום הקטן של הG16 לא מפריע?

• הוסף לסימניות
בסופו של יום הקניה שלנו היא אוסף של פשרות. תקציב, משקל, איכות, טווח זום וכו'.
אם יש משהו אחד שלא הייתי מתפשר עליו (וזה כמובן אישי) זה איכות. ולמרות הכל אין לי ברירה ואני משתמש בעדשות זום ולא בעדשת פריים שבלי ספק איכותית יותר.

אגב גם בוידאו הסוני RX100 איכותית יותר מכל מצלמה אחרת בתקציב הזה, זאת מאחר שהיא עושה שימוש בכל גודל החיישן (הענק שיש לה) לצילום הוידאו. בניגוד לשאר המצלמות בתקציב הזה שמשתמשות רק בחלק מהחיישן.

דבר נוסף שאפשר לקחת בחשבון במידה מסויימת זה קרופ שאפשר לעשות לתמונה וע"י כך להרויח עוד טווח זום. זה לא נכון צילומית בגלל שלעשת טלה יש השפעות נוספות מעבר לטווח, גם מבחינת פרספקטיבה ועומק שדה. אבל כמו שאמרתי הכל בסופו של דבר אוסף של פשרות.

יום טוב

• הוסף לסימניות
אז אתה מסכים שהזום שלה הוא מינוס?

• הוסף לסימניות
השאלה אם באמת את צריכה כזה זום, ומתי באמת יוצא להשתמש בו, אם רוב הצילומים הם לילדים, משפחה, וגם טיולים וכו', זה זום מספיק. סה"כ אפשר לקרב קצת, אך אם צריך לצלם ציפורים ונופים מאד רחוקים, זו בעיה... אם רוב הצילומים הם קרובים, נראה לי שעדיף ללכת על משהו שיתן יותר איכות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאסטר;1613120:
השאלה אם באמת את צריכה כזה זום, ומתי באמת יוצא להשתמש בו, אם רוב הצילומים הם לילדים, משפחה, וגם טיולים וכו', זה זום מספיק. סה"כ אפשר לקרב קצת, אך אם צריך לצלם ציפורים ונופים מאד רחוקים, זו בעיה... אם רוב הצילומים הם קרובים, נראה לי שעדיף ללכת על משהו שיתן יותר איכות..
אבל הבנתי שמה שיוצר את האפקט עומק שדה רדוד זה הזום.
אבל כנראה אני ממש לא מבינה בזה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;1613142:
אבל הבנתי שמה שיוצר את האפקט עומק שדה רדוד זה הזום.
אבל כנראה אני ממש לא מבינה בזה:)

אני גם לא צלמת, אבל זה לא נראה לי נכון. במצלמות שיש זום ענק בד"כ זה בא ע"ח האיכות, כי כשמשתמשים בזום לרחוק, התמונה פחות חדה, וזו כנראה גם הסיבה שהזום לא גדול בG16, וכשאת משתמשת בזום שקיים זה עדיין חד, ולא מגיע ע"ח האיכות.

• הוסף לסימניות
הייתי מאוד שמחה לראות הסרטות של ה G16
לראות אם יש הבדל, כי לפי הפרמטרים היא אמורה להיות יותר איכותית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1612590:
1)

חשוב לשים לב לדגם. כי סוני הוציאה לדגם שנקרא סוני RX100 דגמים חדשים יותר RX 100II וRX100III.

ולמה עדיף הדגם הישן ע"פ החדשים? (חוץ מהמחיר)

• הוסף לסימניות
בשבילך rivka ולכל אלה שביקשו כ"כ יפה בפרטי :)
מצרפת לכם תמונה שצילמתי מה sx 700 בימים האחרונים
חשוב לציין שהתמונה צולמה בתנאי תאורה טובים למדי
בסביבות השעה 18:00 - בחוץ כמובן
על מצב אוטומט
עברה קרופ
ללא עריכה
מקווה שעניתי לכל השאלות
אם תבקשו אשתדל לעלות תמונה נוספת שצולמה בתנאי תאורה ביתיים

קבצים מצורפים

• IMG_0210.jpg
    2.3 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
פעם 182 - מצלמה לא נמדדת מה היא יודעת לעשות אלא מה היא לא יודעת לעשות.
ואידך זיל גמור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;1613661:
ולמה עדיף הדגם הישן ע"פ החדשים? (חוץ מהמחיר)

ענית את התשובה לבד, אמנם בסוגריים.

• הוסף לסימניות
RX100 של סוני או G16 קנון
מה הוכרע??

כשכמובן הדגש על האיכות הוא חשוב...

• הוסף לסימניות
מבחינת איכות תמונה אין שאלה סוני לוקחת. יש לה חיישן גדול יותר.
מבחינת נוחות עבודה למי שמצלם לא באוטומאט הקנון לוקחת. היא גדולה יותר פיזית.
מבחינת איכות וידאו הסוני לוקחת. סוני עושה שימוש בכל החיישן לצילום הוידאו. קנון עושה שימוש רק בחלק מהחיישן.

למי שרוצה להשוות בעצמו מצורף קישור. אני מציע לבדוק בISO קצת גבוה למשל 800 ותראו לבד את ההבדל.

http://www.dpreview.com/reviews/ima...41&x=0.8615927749640813&y=-0.2095542127465509

• הוסף לסימניות
לא נפתח לי הקישור...

למה א"א לצלצל לך?

• הוסף לסימניות
או הסוני או הG1 לפי מה שראיתי שם
גם אני צלצלתי לך ולא רואים

• הוסף לסימניות
קניתם משהו בסוף? מה?

• הוסף לסימניות
עוד לא.
עדיין מלאת התלבטויות כרימון..........
יש מקום שאפשר לקרא בו על מושגים בסיסיים בצילום?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה