• הוסף לסימניות
אני מתכוון לכתוב כאן סידרה של טיפים שקשורים למחירים או יותר נכון לזכויות. רוב הדברים שאכתוב כאן לא ישמחו את הלקוחות שמסתובבים פה, אבל כמאייר, חובתי לעזור לעמיתי.
טיפ מס' 1: הרשות לבטיחות בדרכים דרך לשכת הפרסום הממשלתית הזמינה אצלי, לפני מספר חודשים, איורים לחוברת (מצ"ב הדוגמה). לקחתי אז משהו כמו 500 ש"ח לאיור לפני מע"מ. איורים די פשוטים, אבל מה שחשוב, שלא מכרתי להם את כל הזכויות. לכן יש מה שנקרא "שימוש חוזר". אחרי ההדפסת החוברת, הם פנו שוב אלי כדי להשתמש לאותם איורים לרשת. חייבתי אותם ב 50 % מהמחיר המקורי.

• הוסף לסימניות
אולי יש לך גם להראות לנו חוזה שכדאי לשלוח ללקוחות לפני כל עבודה?
חן חן על הרעיון:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משב;n4959385:
אולי יש לך גם להראות לנו חוזה שכדאי לשלוח ללקוחות לפני כל עבודה?
חן חן על הרעיון:)

אין צורך. הרעיון מספיק. סומך עלכם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n4959270:
אני מתכוון לכתוב כאן סידרה של טיפים שקשורים למחירים או יותר נכון לזכויות. רוב הדברים שאכתוב כאן לא ישמחו את הלקוחות שמסתובבים פה, אבל כמאייר, חובתי לעזור לאמיתי.
רעיון מעולה!
נלמד מהמומחים בשוק!
תודה ומחכים לעוד.

• הוסף לסימניות
למה, באמת שיש כאן צורך וביקוש לחוזה הגון לשני הצדדים, בייחוד למתחילים. גם הסברים על מושגים בסיסיים. אנחנו רוצים ללמוד ולדעת, החכימנו בבקשה!

• הוסף לסימניות
מה זה אומר שאם אני לא מציין ללקוח שהזכויות לא מכורות לו זה אומר שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה בציור?(כולל למכור אותו ביותר יקר או לשכפל ולהפיץ)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;n4959607:
למה, באמת שיש כאן צורך וביקוש לחוזה הגון לשני הצדדים, בייחוד למתחילים. גם הסברים על מושגים בסיסיים. אנחנו רוצים ללמוד ולדעת, החכימנו בבקשה!

איזה הסבר את רוצה? מה לא ברור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עברי;n4959629:
מה זה אומר שאם אני לא מציין ללקוח שהזכויות לא מכורות לו זה אומר שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה בציור?(כולל למכור אותו ביותר יקר או לשכפל ולהפיץ)?

להפך והקדמת אותי. רציתי לדבר על זה יותר מאוחר. להפך! לפי החוק הישראלי, כשאין חוזה לגבי הזכויות ( למי שייך את הזכויות) אז הם שייכים ליוצר.

• הוסף לסימניות
הבנתי! אבל באמת יעזור אם תוכל להחכים אותנו במה שאתה יודע על הנושאים האלה,אפשר אפילו בשלבים(כל פעם קצת כי מן הסתם יש הרבה מה לללמוד)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n4959653:
איזה הסבר את רוצה? מה לא ברור?

הייתי רוצה לראות איך נראה החוזה שלך ללקוחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;n4959743:
הייתי רוצה לראות איך נראה החוזה שלך ללקוחות.

כל אחד יכול לכתוב חוזה. לא צריך להיות עורך דין.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על היוזמה!!!
תבורך !

• הוסף לסימניות
מי זה אמיתי ולמה חובתך לעזור לו ?

על כל פנים רעיון מעולה, תודה על היוזמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורי לוי;n4959900:
מי זה אמיתי ולמה חובתך לעזור לו ?

על כל פנים רעיון מעולה, תודה על היוזמה.

הוא התכון "עמיתי",
שאר חבר המאיירים שלא יודעים את הזכויות השיכות להם על היצירה מעצם היותם יוצרי היצירה וכו'..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבליב;n4959916:
הוא התכון "עמיתי",
שאר חבר המאיירים שלא יודעים את הזכויות השיכות להם על היצירה מעצם היותם יוצרי היצירה וכו'..

אוי...תימני שכמוני שמתקטנן על המתחלפות הגרוניות ;)

• הוסף לסימניות
איך באמת מדגישים ללקוח שהזכויות נשארות לי?
או שלא אמורים להדגיש?

• הוסף לסימניות
לפי החוק, אם לא צויין אז הזכויות שייכים ליוצר. בשם דרך ארץ כדאי לדבר עם הלקוח.

• הוסף לסימניות
רגע רגע
יש לי שאלה
אני גרפיקאית והזמנתי ציור של דמות, נגיד ילד בשביל קרקטורה לאיזה מודעה שהכנתי לחנות חדשה.
הלקוח שילם לצייר כמובן.
מאז, כבר תקופה ארוכה הלקוח משתמש בציור הזה, אימץ אותו כמעט לכל מודעה,
אני כבר מזמן לא מכינה לו את המודעות, בעיתונים שהוא מפרסם-מכינים לו.

מה תפקידי?
אני אמורה להודיע לצייר? לבקש ממנו?

אם הוא לא ציין שזה שימוש חד פעמי אז זה אומר שזה רב פעמי?

(לא נראה לי שהצייר רואה את המודעות, הוא לא מהאזור)

• הוסף לסימניות
הכל לשיקול דעת. אני לא עורך דין :)

• הוסף לסימניות
יישר כח על הטיפים :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה