• הוסף לסימניות
הגענו לשלב שהקומיקס פורסם במלואו בעיתון והזכויות שלנו. 2 אפשרויות (יש יותר, אבל נסתפק בעיקריות) כדי להוציא אותו דרך מו"ל (מוציא לאור).
1- תמורת סכום חד פעמי הוא קונה את הסיפור. ישנם כמה אופציות כאן.
1 א- אפשר למכור לו לפי מהדורה (לדוגמה: רק 2000 עותקים)
1 ב- להגביל בשפות. למכור לו אך ורק בשפה העברית.

2- חוזה מול"ים כמקובל בעולם. המו"ל לוקח עליו הפקת הספר והפצתו ואתם לא מקבלים כסף. אבל כל 6 חודשים או פעם בשנה (משתנה לפי המדינות), הוא מחוייב להגיש לכם דו"ח מכירות ולשלם (במידה שיש) תמלוגים. התמלוגים הם נן 10 ל15 % מימחיר מכירה בחנויות של הספר. גם כאן אפשר להגביל אותו ( את המו"ל, לא את הספר)
2 א- לערוך חוזה איתו ולסכם על מספר שפות.
2 ב- אפשר לבקש מקדמה בזמן חתימת החוזה.
2 ג- אם הוא לא רוצה להדפיס עוד מהדורה אחרי שהראשונה חוסלה, אפשר לקחת את הספר בחזרה בלי לשלם גרוש למו"ל. כן כן זה חוקי וזה אחד מהסעיפים של חוזה מו"ל סטנדרתי

• הוסף לסימניות
SWEETPANDA אל תבקשי ממני דוגמת חוזה :)

• הוסף לסימניות
ליבליב, שני, תעבירי בבקשה על עריכה לשונית ;)

• הוסף לסימניות
ראשית תודה רבה על הטיפים ועל כל המידע.
שנית-
שתי שאלות:
1. איפה הסופר כאן בתמונה?
2. הו"ל הכוונה משלב הגרפיקה- עריכה או רק משלב ההדפסה (כלומר שאני מביאה ספר מוכן לדפוס)?

• הוסף לסימניות
תודה כבוד הרב.
פשוט להעתיק וליצור קובץ מסודר במחשב.
אתה פותר לנו הרבה שאלות ותהיות
חן חן
ולמה באמת שלא תפרגן לנו הצצה בחוזה אמיתי ומסודר שלך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;n4961346:
ראשית תודה רבה על הטיפים ועל כל המידע.
שנית-
שתי שאלות:
1. איפה הסופר כאן בתמונה?
2. הו"ל הכוונה משלב הגרפיקה- עריכה או רק משלב ההדפסה (כלומר שאני מביאה ספר מוכן לדפוס)?

1. אם יש סופר אז אתם מתחלקים. זה יכול להיות 30 % בשבילו והשאר לך כמו חצי לכל אחד. זה לפי שיקול דעת והסכמים בניכם.
2. תלוי. יש הוצאות שמטפלות בכל. עוד הפעם, אפשר לסכם כל דבר. אין חוזה אחיד בעולם. מה זה חוזה? זו חתיכת נייר ש2 צדדים חתומים עליו ולא משנה מה כתוב עליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משב;n4961369:
תודה כבוד הרב.
פשוט להעתיק וליצור קובץ מסודר במחשב.
אתה פותר לנו הרבה שאלות ותהיות
חן חן
ולמה באמת שלא תפרגן לנו הצצה בחוזה אמיתי ומסודר שלך?

כמה אתם חופרים בנות. נחשוב על זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ילקב;n4961374:
1. אם יש סופר אז אתם מתחלקים. זה יכול להיות 30 % בשבילו והשאר לך כמו חצי לכל אחד. זה לפי שיקול דעת והסכמים בניכם.
2. תלוי. יש הוצאות שמטפלות בכל. עוד הפעם, אפשר לסכם כל דבר. אין חוזה אחיד בעולם. מה זה חוזה? זו חתיכת נייר ש2 צדדים חתומים עליו ולא משנה מה כתוב עליו.

תודה. לגבי 2- השאלה אם ה10-15% שהמו"ל נותן למאייר, זה לספר מוגמר ומוכן להדפסה, או לדפי קומיקס בלי עימוד והכנה לדפוס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י levy;n4961386:
תודה. לגבי 2- השאלה אם ה10-15% שהמו"ל נותן למאייר, זה לספר מוגמר ומוכן להדפסה, או לדפי קומיקס בלי עימוד והכנה לדפוס?

בדרך כלל ההוצאה שהולכת לפי השיטה הזאת היא הוצאה מסודרת שיש לה עורכים לשוניים וגרפיקאים, לכן הם מעמידים הכול. טוב ביי אני חייב לעבוד קצת.

• הוסף לסימניות
חבל שאתה הולך...תודה רבה על האשכולות טיפים שפתחת ממש מאיר עיניים, אך גם מבלבל אותי קצת....יש לי הרבה שאלות בנושא ואין לי רצון להטריד כאן אף אחד, ואולי כאן המקום לציין שחבל שלא מלמדים בצורה יסודית את הנושא הזה!!
אני מתחילה בעניין העבודה עם לקוחות וזה חשוב לי להבין פה מושגים בסיסיים.
השאלה אם יש אולי להשיג אותך באישי? מייל או טל'?

• הוסף לסימניות
שאלה-
לאחרונה שמעתי ממישהו שרצה להוציא ספר דרך הוצאה לאור,
שהם אמרו לו ככה:
הוא צריך לשלם להם משהו כמו 30,000 ש"ח על מנת שיוציאו את הספר,
הרווחים להם, ורק לאחר שמוכרים כך וכך וכך עותקים הוא מתחיל לקבל, אחוזים!! לפי ספר.

נשמע הגיוני או מופרך לגמרי?
הוא טוען שזאת הוצאה מאוד מכובדת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sweetpanda1;n4961469:
חבל שאתה הולך...תודה רבה על האשכולות טיפים שפתחת ממש מאיר עיניים, אך גם מבלבל אותי קצת....יש לי הרבה שאלות בנושא ואין לי רצון להטריד כאן אף אחד, ואולי כאן המקום לציין שחבל שלא מלמדים בצורה יסודית את הנושא הזה!!
אני מתחילה בעניין העבודה עם לקוחות וזה חשוב לי להבין פה מושגים בסיסיים.
השאלה אם יש אולי להשיג אותך באישי? מייל או טל'?

אולי תחכי קצת, יכול להיות שתמצאת תשובות על השאלות. בכל זאת: 0505755743

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ronitg;n4961476:
שאלה-
לאחרונה שמעתי ממישהו שרצה להוציא ספר דרך הוצאה לאור,
שהם אמרו לו ככה:
הוא צריך לשלם להם משהו כמו 30,000 ש"ח על מנת שיוציאו את הספר,
הרווחים להם, ורק לאחר שמוכרים כך וכך וכך עותקים הוא מתחיל לקבל, אחוזים!! לפי ספר.

נשמע הגיוני או מופרך לגמרי?
הוא טוען שזאת הוצאה מאוד מכובדת

ברור שלא נשמע הגיוני. גם אני שמעתי על זה. הם בונים על זה שהסופר ירגיש נחת רוח רק כדי לראות את השם שלו מודפס. אגב יש דבר כזה גם בחו"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה