בריאות TSH גבוה מה זה אומר???

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל המלצה על אנדוקרינולוג מומחה למבוגרים בקופ"ח מכבי באזור המרכז (פתח-תקווה , בני ברק)

• הוסף לסימניות
מקפיצה...
מישהו יודע מה זה אומר שכל השורות של בלוטת התריס תקינות ורק הTSH עדין גבוה? (נוגדנים,T3,T4 הכל בטווח ב"ה)
האם זה משהו שמצריך התיחסות? או שאם כל השאר תקין אין לזה שום משמעות....

• הוסף לסימניות
למה לא לשאול את הרופא האישי?
אפחד פה לא יודע התיק הרפואי שלך
כדי לענות לך בדיוק האם דורש התיחסות או לא

• הוסף לסימניות
למה לא לשאול את הרופא האישי?
אפחד פה לא יודע התיק הרפואי שלך
כדי לענות לך בדיוק האם דורש התיחסות או לא
מתכוונת באופן כללי אם מישהו מכיר כזה דבר...
ברור שאני אשאל רופא!
מענין אותי למה זה קורה...

• הוסף לסימניות
ממליצה לך לקרוא את הספר "האמת על בלוטת התריס" של סוזי כהן, הוצאת פוקוס
אחרי שתקראי תהיה לך תשובה לשאלתך ותדעי הרבה מעבר לכך

• הוסף לסימניות
הספר מסביר את כל הנושא של בלוטת התריס בצורה מקיפה מאוד. זה נותן ידע למי שחשוב לו לדעת. יש שם גם המלצה לתזונה שמשפרת את מצב הבלוטה , קשה אמנם ליישום אבל לא מזיק לדעת ולהכיר

• הוסף לסימניות
הספר מסביר את כל הנושא של בלוטת התריס בצורה מקיפה מאוד. זה נותן ידע למי שחשוב לו לדעת. יש שם גם המלצה לתזונה שמשפרת את מצב הבלוטה , קשה אמנם ליישום אבל לא מזיק לדעת ולהכיר
יכולה לפרט קצת יותר?
מה זה יתן לי?...

• הוסף לסימניות
אבל גם לפני שנה זה יצא ככה.... אני לא מדי מבינה מה זה גבוה אבל יצא 8.9 קצת עלה מהפעם הקודמת...
זה דיי גבוה, אבל תלוי בכל מיני דברים
בעיקרון בתקופה של פוריות חשוב לשמור שיהיה מאוזן (את לוקחת משהו?)

• הוסף לסימניות
יכולה לפרט קצת יותר?
מה זה יתן לי?...
בעיקר ידע ופחות משהו מעשי (אלא אם כן תאמצי את התזונה המומלצת שלה) . מה הם הורמוני התריס ואיך בדיוק הם פועלים , מה החשיבות שלהם, מה הגורמים לחוסר איזון , פרוט רב על כל הורמון . עוזר להבין את תוצאות הבדיקות, ועוד הרבה מאוד

• הוסף לסימניות
אבל גם לפני שנה זה יצא ככה.... אני לא מדי מבינה מה זה גבוה אבל יצא 8.9 קצת עלה מהפעם הקודמת...
יש מושג של תנגודת לרצפטור של TSH, ואז יש מצב של FT4 תקין וTSH גבוה.
אבל לא נראה לי שהTSH פה מוגזם מידי.
בכל מקרה מה שיותר חשוב שהFT4 יהיה תקין.
אהבתי את הדימוי של הFT4 לעובד, והTSH למעביד.
הרבה פעמים (כמו בסקר ילודים לדוגמא) בודקים רק את המעביד, אם הוא גבוה = צועק על העובד, יכול להוות סימן שהעובד לא עובד כמו שצריך... ולכן נלך לבדוק גם את העובד.
אם העובד תקין - אין מקום לדאגה הוא בסוף זה שעושה את העבודה....

• הוסף לסימניות
מקפיצה...
מישהו יודע מה זה אומר שכל השורות של בלוטת התריס תקינות ורק הTSH עדין גבוה? (נוגדנים,T3,T4 הכל בטווח ב"ה)
האם זה משהו שמצריך התיחסות? או שאם כל השאר תקין אין לזה שום משמעות....
יש אנשים שתת פעילות בלוטת התריס מתבטאת בגוף שלהם
בצורה שה- TSH גבוה והערכים האחרים תקינים,
ויש אנשים שיש להם TSH גבוה ואין להם בעיה בבלוטת תריס.
בהמלצה שלי (מניסיון),
במקרים שיש תשובות לא מספיק ברורות או ערכים נוגדים הייתי ממליצה לא להסתפק בהמלצת רופא משפחה אלא לפנות לאנדוקרינולוג שזה המומחיות שלו.

תשובת ה-GPT:
כשכל המדדים של בלוטת התריס (T3, T4, נוגדנים) תקינים, ורק ה-TSH מעט גבוה – מצב כזה נקרא לרוב תת־פעילות תת־קלינית של בלוטת התריס (Subclinical hypothyroidism).

כלומר:
  • הבלוטה מייצרת הורמונים בכמות מספקת (T3, T4 תקינים).
  • אבל המוח (יותר נכון ההיפופיזה) "דורש" מהבלוטה לעבוד יותר קשה – וזה מתבטא ב-TSH גבוה.
בדרך כלל:
  • אם ה-TSH גבוה באופן מתון (למשל עד ~10), ורמות ההורמונים עצמם תקינות – במקרים רבים רק עוקבים ולא מיד נותנים טיפול.
  • אם יש תסמינים (עייפות, עלייה במשקל, יובש בעור וכו’) או אם מדובר במצב רפואי מסוים (כמו היריון או מחלות לב) – לעיתים כן ממליצים על טיפול.
  • אם ה-TSH גבוה מאוד, או שיש החמרה לאורך זמן – אז נוטים לשקול טיפול תרופתי.
👉 המשמעות תלויה בגיל, ברקע הרפואי, בערכים המדויקים ובאם יש תסמינים. לרוב פשוט עושים מעקב תקופתי.

• הוסף לסימניות
זה דיי גבוה, אבל תלוי בכל מיני דברים
בעיקרון בתקופה של פוריות חשוב לשמור שיהיה מאוזן (את לוקחת משהו?)
לא לוקחת תרופה לבלוטה או משהו....
יש מושג של תנגודת לרצפטור של TSH, ואז יש מצב של FT4 תקין וTSH גבוה.
אבל לא נראה לי שהTSH פה מוגזם מידי.
בכל מקרה מה שיותר חשוב שהFT4 יהיה תקין.
אהבתי את הדימוי של הFT4 לעובד, והTSH למעביד.
הרבה פעמים (כמו בסקר ילודים לדוגמא) בודקים רק את המעביד, אם הוא גבוה = צועק על העובד, יכול להוות סימן שהעובד לא עובד כמו שצריך... ולכן נלך לבדוק גם את העובד.
אם העובד תקין - אין מקום לדאגה הוא בסוף זה שעושה את העבודה....
אם הT4 ירד מהפעם האחרונה זה אומר משהו? פעם שעברה יצא בתוך הטווח הגבוה ועכשיו ייצא בטווח הנמוך
במקרים שיש תשובות לא מספיק ברורות או ערכים נוגדים הייתי ממליצה לא להסתפק בהמלצת רופא משפחה אלא לפנות לאנדוקרינולוג שזה המומחיות שלו.
אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוגית מסיבות אחרות והיא לא ממש התרגשה מהתוצאות פעם שעברה...
עכשיו נתנה לנו לבדוק גם נוגדנים ועוד כמה דברים אבל הכל יצא תקין.... אז בעצם אין שום סיבה שהTSH יהיה גבוה לא?

• הוסף לסימניות
לא לוקחת תרופה לבלוטה או משהו....

אם הT4 ירד מהפעם האחרונה זה אומר משהו? פעם שעברה יצא בתוך הטווח הגבוה ועכשיו ייצא בטווח הנמוך

אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוגית מסיבות אחרות והיא לא ממש התרגשה מהתוצאות פעם שעברה...
עכשיו נתנה לנו לבדוק גם נוגדנים ועוד כמה דברים אבל הכל יצא תקין.... אז בעצם אין שום סיבה שהTSH יהיה גבוה לא?
אמרה לי פעם רופאה על מצב כזה שה TSH עובד קשה מידי כדי שרמת ה T3 ו T4 תהיה תקינה, והגדילה לי את מינון התרופה ואכן זה עזר

• הוסף לסימניות
אמרה לי פעם רופאה על מצב כזה שה TSH עובד קשה מידי כדי שרמת ה T3 ו T4 תהיה תקינה, והגדילה לי את מינון התרופה ואכן זה עזר
השאלה אם זה בעיה שהוא עובד קשה? וגם מה הסיבה? למה הוא עובד קשה? מה יכול להיות הסיבה?

• הוסף לסימניות
TSH גבוה וT3 וT4 נמוכים זה תת פעילות קלאסית...
כמובן שצריך אנדוקרינולוג לקבוע אבחון וטיפול, אבל זה ככה בד"כ
1758189530177.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה על ההסבר!
אבל כאן הT3 והT4 תקינים!
מצרפת צילום מסך...
צפה בקובץ המצורף 2066761
אני לא רופא מומחה, רק לפי הניסיון שלי ומה שהרופא הסביר לי
למה שאת רואה קוראים תת פעילות בלוטת התריס, גם אם הערכים של T3 ו-4 לא נמוכים ממש
זה יכול להיות שיש לזה טריגר (כמו אחרי לידה וכד') וזה זמני ואז לא תמיד ממליצים על טיפול תרופתי או שנותנים טיפול תרופתי זמני
אם זה קבוע אז זה נקרא מחלת השימוטו ואז נותנים טיפול תרופתי קבוע ועושים בדיקות כל כמה חודשים קבוע לבדוק שלא עובר את ב-4 בערך...
לא מכירה אותך ואת התיק הרפואי שלך אז אין לי מושג מה זה אצלך,
פשוט תקבעי תור לרופא ותשמע מה יש לו לומר - זה בטוח יותר חכם....
בכל מקרה (ושוב, אני לא מומחה...) זה לא נראה מקרה דרמטי אז את לא צריכה להיות לחוצה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה