מתכוונת באופן כללי אם מישהו מכיר כזה דבר...למה לא לשאול את הרופא האישי?
אפחד פה לא יודע התיק הרפואי שלך
כדי לענות לך בדיוק האם דורש התיחסות או לא
יכול לחדש משהו גם למשהו עם תת פעילות כבר 15 שנה?ממליצה לך לקרוא את הספר "האמת על בלוטת התריס" של סוזי כהן, הוצאת פוקוס
אחרי שתקראי תהיה לך תשובה לשאלתך ותדעי הרבה מעבר לכך
יכולה לפרט קצת יותר?הספר מסביר את כל הנושא של בלוטת התריס בצורה מקיפה מאוד. זה נותן ידע למי שחשוב לו לדעת. יש שם גם המלצה לתזונה שמשפרת את מצב הבלוטה , קשה אמנם ליישום אבל לא מזיק לדעת ולהכיר
אבל גם לפני שנה זה יצא ככה.... אני לא מדי מבינה מה זה גבוה אבל יצא 8.9 קצת עלה מהפעם הקודמת...יכול להיות אחרי מחלת חום או מונו
בדר"כ עוקבים וגם תלוי כמה גבוה
זה דיי גבוה, אבל תלוי בכל מיני דבריםאבל גם לפני שנה זה יצא ככה.... אני לא מדי מבינה מה זה גבוה אבל יצא 8.9 קצת עלה מהפעם הקודמת...
בעיקר ידע ופחות משהו מעשי (אלא אם כן תאמצי את התזונה המומלצת שלה) . מה הם הורמוני התריס ואיך בדיוק הם פועלים , מה החשיבות שלהם, מה הגורמים לחוסר איזון , פרוט רב על כל הורמון . עוזר להבין את תוצאות הבדיקות, ועוד הרבה מאודיכולה לפרט קצת יותר?
מה זה יתן לי?...
יש מושג של תנגודת לרצפטור של TSH, ואז יש מצב של FT4 תקין וTSH גבוה.אבל גם לפני שנה זה יצא ככה.... אני לא מדי מבינה מה זה גבוה אבל יצא 8.9 קצת עלה מהפעם הקודמת...
יש אנשים שתת פעילות בלוטת התריס מתבטאת בגוף שלהםמקפיצה...
מישהו יודע מה זה אומר שכל השורות של בלוטת התריס תקינות ורק הTSH עדין גבוה? (נוגדנים,T3,T4 הכל בטווח ב"ה)
האם זה משהו שמצריך התיחסות? או שאם כל השאר תקין אין לזה שום משמעות....
לא לוקחת תרופה לבלוטה או משהו....זה דיי גבוה, אבל תלוי בכל מיני דברים
בעיקרון בתקופה של פוריות חשוב לשמור שיהיה מאוזן (את לוקחת משהו?)
אם הT4 ירד מהפעם האחרונה זה אומר משהו? פעם שעברה יצא בתוך הטווח הגבוה ועכשיו ייצא בטווח הנמוךיש מושג של תנגודת לרצפטור של TSH, ואז יש מצב של FT4 תקין וTSH גבוה.
אבל לא נראה לי שהTSH פה מוגזם מידי.
בכל מקרה מה שיותר חשוב שהFT4 יהיה תקין.
אהבתי את הדימוי של הFT4 לעובד, והTSH למעביד.
הרבה פעמים (כמו בסקר ילודים לדוגמא) בודקים רק את המעביד, אם הוא גבוה = צועק על העובד, יכול להוות סימן שהעובד לא עובד כמו שצריך... ולכן נלך לבדוק גם את העובד.
אם העובד תקין - אין מקום לדאגה הוא בסוף זה שעושה את העבודה....
אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוגית מסיבות אחרות והיא לא ממש התרגשה מהתוצאות פעם שעברה...במקרים שיש תשובות לא מספיק ברורות או ערכים נוגדים הייתי ממליצה לא להסתפק בהמלצת רופא משפחה אלא לפנות לאנדוקרינולוג שזה המומחיות שלו.
אמרה לי פעם רופאה על מצב כזה שה TSH עובד קשה מידי כדי שרמת ה T3 ו T4 תהיה תקינה, והגדילה לי את מינון התרופה ואכן זה עזרלא לוקחת תרופה לבלוטה או משהו....
אם הT4 ירד מהפעם האחרונה זה אומר משהו? פעם שעברה יצא בתוך הטווח הגבוה ועכשיו ייצא בטווח הנמוך
אנחנו במעקב אצל אנדוקרינולוגית מסיבות אחרות והיא לא ממש התרגשה מהתוצאות פעם שעברה...
עכשיו נתנה לנו לבדוק גם נוגדנים ועוד כמה דברים אבל הכל יצא תקין.... אז בעצם אין שום סיבה שהTSH יהיה גבוה לא?
השאלה אם זה בעיה שהוא עובד קשה? וגם מה הסיבה? למה הוא עובד קשה? מה יכול להיות הסיבה?אמרה לי פעם רופאה על מצב כזה שה TSH עובד קשה מידי כדי שרמת ה T3 ו T4 תהיה תקינה, והגדילה לי את מינון התרופה ואכן זה עזר
תודה על ההסבר!TSH גבוה וT3 וT4 נמוכים זה תת פעילות קלאסית...
כמובן שצריך אנדוקרינולוג לקבוע אבחון וטיפול, אבל זה ככה בד"כ
צפה בקובץ המצורף 2066719
אני לא רופא מומחה, רק לפי הניסיון שלי ומה שהרופא הסביר לי
הנושאים החמים