Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
בערב ר"ה פרסמתי את האשכול הזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=180620
כעבור 40 דקות (!!!) מתקבלת הודעה פרטית:
"יש לי שולחן של כסא תינוק "קם". נראה לי שהוא מתאים לפי התמונה.
תתקשרי אלי"

מהניק "חחח"
ואכן, כמו מגש לשולחן, התאים בול! והיא טרחה להביא את זה מעיר אחרת, ששם המגש היה...

אני חייבת לשתף שכבר זמן רב אני מחפשת פתרון לכיסא שמוט המגש שקיבלתי חינם. ויום אחד אני חושבת לעצמי: למה שלא תשאלי בפרוג? תשובה: נו, באמת, אם מישהו זרק את הכסא הוא בטח גם זרק את השולחן ביחד איתו, מה יש לאנשים לשמור רק מגש???? וחוצמזה, אם מישהי מצפת או מנתיבות תדווח לך שיש לה מגש כזה, עכשיו תצטרכי לעשות שמיניות איך זה יגיע אליך:confused:.......
וכך דחיתי את זה מיום ליום. עד שיום אחד החלטתי: מה יש לי להפסיד? מקסימום עוד אשכול שישקע בתהום הנשיה...
והנה תראו השגחה פרטית: ל"חחח" היה שולחן שנשבר והיה לה 2 מגשים (אחד נוסף שקנתה לפסח) ומישהי ביקשה ממנה את זה כבר לפני חצי שנה, והם העבירו אותו לעיר אחרת, ולבסוף ההיא לא התקשרה שוב והם איבדו קשר. וכך חצי שנה שוכב לו שם המגש ומחכה שאני אחליט כן לכתוב את ההודעה ובא למגש גואל:eek:!
ואיזה השגחה פרטית: אני ו"חחח" גרות במרחק של 5 דקות!!!!

אז תודה לך "חחח"! שימחת אותי מאד!
ותודה לרב חיים דיקמן שבזכותו יש לנו פורום כל כך יעיל!
ותזכרו: מלנסות אף פעם לא מפסידים! במיוחד בפורום של גומלי חסדים!
רק רוצה לשתף בעוד משהו שצריך להיזהר ממנו עם הילדים :)
(חוץ מלא לרשום שם על הכיפה ולא לשלוח אותם לבד וכדומה).

יצאתי היום מחנות הסמוכה לתחנת אוטובוס לקוים בינעירוניים
ראיתי אשה צעירה נאבקת בקיפול העגלה והכנסתה לתא המטען בד בבד עם החזקת התינוקת, ראיתי גם יהודיה טובה הנחלצת לעזרתה - והאם הצעירה הגישה לה את התינוקת בחיוך של הכרת הטוב.

ובמה נזכרתי? בסיפור מצמרר ששמעתי מכלי שני (זו שזה קרה לה סיפרה לגיסתי שסיפרה לי).
מעשה שהיה כך היה:
אותה אחת הוציאה עגלה מקופלת מתא מטען וניסתה לפותחה עם התינוקת בידיים. מישהי נחלצה לעזרתה והיא הגישה לה ברצון את התינוקת.
היא מתכופפת לעגלה, פותחת, מסדרת את השקיות בסל, מזדקפת ו... אין אשה ואין תינוקת!!!!!
מבט היסטרי לכל הכיוונים גילה את האשה עם התינוקת נעלמת בעיקול במורד הרחוב!
היא צרחה, כמה אברכים שקלטו את המצב התחילו לדלוק אחרי האשה אבל רק הספיקו לראותה עולה עם התינוקת לאיזה אוטובוס שהתחיל לצאת מהעיר.

בקיצור, ערבו את המשטרה שחסמה את הכביש וסרקה אוטובוס אוטובוס עד שגילו את האשה באחד מהאוטובוסים מלטפת ברוך את התינוקת. לשאלת השוטרים השיבה שזו נכדתה. הסיפור הזה הגיע לסיומו הטוב ב"ה.

היא כמובן הייתה חולת נפש. אבל אנחנו צריכים להסיק מסקנות.
איך אומרים? פעם אחת יותר מידי.
ניתן להיעזר עם השקיות, עם העגלה, עם התיק, אבל לא לתת את התינוק!

בנוגע לאותה אשה שראיתי הבוקר :) - זכר הסיפור גרם לי לעצור מדרכי ו"לאבטח" אותה במבטי עד לעלייתה הנינוחה לאוטובוס. למזלה היא נעזרה באמת באשה טובה (כמו במרבית המקרים).

שה' ישמור על כולנו.

(נכתב באשכול נפרד כי ציינו באשכול הקודם שהוא מיצה את עצמו).

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה