Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אז נכון שבת ה10 נראתה אחראית במיוחד, וכנראה האמא שהיתה שקועה בתוך העבודות והזיעה מחמת העבודה, אבל בחוץ היה קר ויש גבול ליכולות של ילדה בת 10.

חברה שלחה לי סיפור טרי מגינה ירושלמית אתמול, לא צינזרתי:

"אתמול הייתי בגינה עם הילדים, והיתה שם ילדה בת תשע עשר ששמרה על שלושת אחיה הקטנים. והיא היתה אמנם אחות חמה ומסורה, אבל גם מאוד התחשק לה לשחק במתקנים
אז היא שיחקה ושכחה מאחיה התינוק שצרח בעגלה היה לבוש עם גופיה, והתחיל ממש להתקרר. והוא היה בן שלושה חודשים בערך ורעד מקור והיא מידי פעם שלחה את אחיו הגדול לראות מה קורה איתו והוא בא וראה ילד צורח והלך (ז"א שלחה את האח שלא בדיוק יודע לדבר כנראה) ואותו אחד בן שלוש בערך, הסתובב ועשה רושם של צריך לשרותים
לפתע ראיתי את מכנסיו מתחילות להירטב והוא עם הידיים בדק שאכן כך... ואז עמד אומלל עם רגליים מפוסקות וחיכה שהזרם יפסיק. אחר כך קראתי לילדה ואמרתי לה שתיקח אותו מיד הביתה.

"היא היתה אחות טובה. זה מה שריחמתי על האמא. סוג ילדה שעוזרת. היא טיפלה באחים שלה מצוין כשהיא שמה לב... אבל זה גדול על ילדה בת 10 להיות אמא ל3 ילדים...
זה מה שהציק לי. דווקא הנקודה הזאת. שהיא עשתה רושם של ילדה שאפשר לסמוך עליה.
כשהיא אחזה שהתינוק בוכה היא ממש נבהלה שהיא לא שמה לב קודם
ואספה אותו בחיבוק חם כזה
אבל היא קטנה מידי...
ריחמתי על הילדה הזאת"..

רבותי. קצת תשומת לב.
הבן שלי בן השנתיים וחצי הוא ילד שובב במיוחד. קשה לי לתאר לכם מה זה "שובב" (כולם שובבים בגיל הזה, לא? אז זהו, שלא עד כדי כך!)- היום חזרתי איתו מקניות ופשוט פרצתי בבכי, הוא שיגע אותי ואת כל הסובבים- הפך עגלות, השתולל, משך חצאיות בפראות, הניף מטאטא על ראשה של המוכרת, הפך סטים של תכשיטים, טרק דלתות, ברח מהעגלה אינסוף פעמים.... אין לי בייבי סיטר בעיר ואין לי אופציה להשאיר אותו עם אף אחד, וכל 'טיול' כזה הוא סיוטטטט.

קשה לי איתו ברמות שאי אפשר לתאר, הוא לא משאיר לי בבית אבן על אבן שלמה, ועוד ערב פסח... הסבלנות שלי במינוס כבר בתחילת היום, ומחר נגמרת הקיטנה.......... הצילו!!!!!

אני לא מצליחה להקנות לו שום הרגל (חוץ מלומר 'תודה') ! מנסה לדבר בנחת, להישאר סבלנית, אבל הסוף תמיד עצוב. אני יודעת שזה גיל יקר של בניית קשר ואח"כ קשה לתקן. זה מלחיץ אותי עוד יותר!

יש משהו שמומחה לגיל הזה או יודע לכוון? יש מה לעשות? זה עובר? הם נרגעים מתי שהוא? איך עוצרים גלגל כזה של מעשה-תגובה וכו'?

תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה