Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לאחר שראיתי שמשתמשים פה הולכים לאיבוד עם נושא התאורה, הנה לכם מדריך קטן שיעזור לכם להבין לפני שאתם קונים.

בגדול ישנם 4 סוגי תאורה בשוק:
א. תאורת ליבון, אלו המנורות הפשוטות שגדלנו עליהן, כיום מותר להביא ארצה נורות כאלו עד שישים וואט בלבד, מאחר והן זוללות אנרגיה. הלכך, נורות הליבון הקיימות כיום בשוק, בעלות איכות ירודה ביותר, והן משמשות בעיקר לקבלני חשמל שמוסרים דירה חדשה או כדי לבדוק אם גוף תאורה עובד, ותו לא.

ב. נורות הלוגן, אלו נורות שבאות בכמה וורייציות, G9, G4, נורות לפרוז'קטורים ספוטים וכ'
בעיקרון נורות ההלוגן חסכוניות יותר מנורות הליבון בכ30 אחוז, מפיקות אור בעל צבע טבעי ומרגיע, אך מחממות ביותר. מי שלא רוצה להרגיש שהוא נצלה בתנור, או שהוא מריח בשר יתושים וכל מני מרעין בישין, שלא ישתמש בהן. נורות ההלוגן גם הן נחשבות לזוללות אנרגיה.
בשימוש בספוטים מומלץ להשתמש בנורות 12V + שנאי ולא ב220V או בGU10.
יש הרבה זבל בשוק, אני ממליץ על PHILIPS או OSRAM מתוצרת גרמניה.

ג. נורות פלורוסנטיות, נורות אמינות שמאירות את העולם כבר שנים רבות, הרבה יותר חסכוניות ובאות בכל מני וורייציות. הראשונה: הפלורוסנט המסורתי שעליו גדלנו. כיום ישנם שלושה סוגים עיקריים 1. הסוג הפשוט שמאיר 2800 לומן. 2. הסוג היעיל יותר שמאיר 3600 לומן באותה צריכת חשמל |(כלומר חסכוני ביותר) 3. רפלקטור: נראה רגיל אך יש בתוכו רפלקטור שמרכז את כל האור כלפי מטה, וכך הרבה אור שהולך לאיבוד, יורד לחלל התחתון של החדר - מומלץ אך יקר. הווריציה השניה: נורות PL כלומר פלורוסנט קטן עם פינים שתוקעים. והשלישית: הברגה לבית מנורה רגיל (מה שנקרא בלשון העם נורה חסכונית) הרביעית: T5 זהו פלורסנט דק מאוד שמפיק עוצמה כמעט כפולה מפלורוסט רגיל אך צורך 54W לעומת 38W ברגיל.
החיסרון הגדול בגופי תאורה שמכילים סוגים שונים של פלורוסנטים הוא ב"צ'וק" .
ישנו עוול גדול בנושא הזה, כי הצ'וקים כמעט כולם באים מסין והם זבל ממש! להחליף צ'וק מצריך איש מקצוע וזה ממש לא משתלם, לכן אם אתם כבר קונים גוף עם צ'וק אלקטרוני וודאו שהוא תוצרת גרמניה בלבד!!!
בפלורסנטים של פעם, היו צ'וקים מכאנים וכבר פגשתי כאלו שעובדים 30 שנה!!!

חסרונות כללים בפלורסנט: הפלורסט מרצד בעין ומעייף בשל כך. נטיה להשחיר את התקרה. בתאורה נסתרת יש בעיות רבות (אני משתמש רק בלדים) וביננו מה שלא עושים איותו הוא מכוער...

ד. המלך של התאורה המודרנית, הרשו לי להציג: הלד! (LED)
ללד יש את כל הייתרונות שיש ואין חסרונות של ממש, אבל שימו לב יש הרבה הרבה זבל בשוק, לא הכל איכותי, ממש לא!
נורת הלד היא החסכונית ביותר בשוק ויש לה ים ביתרונות, אבל שוב, אל תתפתו יש הרבה זבל בשוק, מי שרוצה לדעת יותר, שישאל אותי בפרטי.

איפה קונים תאורה? אני ממליץ על משפחה חרדית מירושלים, מחירים טובים, ישרות, ומומחים (ויבואנים) בתחום הלדים: חנה איינהורן - פרטים בפרטי.

מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה!
שאלות בבקשה...
  • תודה
Reactions: עמליה 0981 //
29 תגובות
אני ער לדמעות הנוצרות מהקיצוצים בבצל התקציבי של המשפחות החרדיות.

חוץ מלקלל את הנער יאיר ואת מלכות הרשעה,
ידו המבצעת של שר האוצר הקודם נתניהו שקיצץ סכומים כפולים לפני עשור.

שומה עלינו רגע להניח את הסיגריה והכוס קפה, ולבחון מה הכלים שברשותנו.

לכל אחד ואחת מתוכנו ישנו כסף מצטבר בקופת גמל ובפנסיות הפזורות בחברות הביטוח.

אזכיר לכולכם פרשיה באחד מבתי ההשקעות הגדולים בישראל מיטב או פסגות איני זוכר...
אחד הכלכלנים הבכירים גבה ליבו ועלב בחרדים בשידור חי שהם 'טפילים' ושום גינוי לא נשמע לא מהמנחה.

אך מה שקרה אח"כ בית ההשקעות קבל כמה עשרות טלפונים נזעמים בבקשה למשוך סכומים מצטברים, מתוכם היו שני חרדים שהחזיקו סכומים משמעותיים, והכלכלן פוטר בעקבות המקרה.

אם מישהו ינחה את הציבור ביחד איך למשוך את השטיח מתחת לרגליהם.
נראה אותם באים על הברכיים ומתחננים... הקיצוץ נועד לייצב את הכלכלה.
במקרה כזה עלול להיות צונאמי כשעשרות אלפי מטרידים את הטלפניות, אני רק יכול לחלום איזה אנדרלמוסיה תהיה. זו מחאה עם אפקט מדהים...
הלוואי והציבור יתאחד ונראה סוף סוף את כוחו.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה