Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
לכל אחינו בית ישראל העם הנושאים עימנו בעול...

פונים אנו שוב לכל אחד ואחד לבוא ולעזור לאחינו אוריה בן שושנה רייזל הצריך ישועה ורחמים מרובים מאבינו שבמרומים
שירפא אותו ויתן לו חיים ארוכים ובריאים , בפרט ביא' אייר יעבור שוב טיפול בגרמניה, בסדרת הטיפולים הקשה שהוא עובר זה מספר חודשים ,
שהקב''ה יתן לרופא רשות לרפאותו,
מבקשים אנו בתחינה אם תוכלו להזכירו בתפילותכם ולהרבות לו זכיות בתורה ובתפילה ובגמילות חסדים, ובשאר דברים,
לפני רופא חינם, כמו"כ אם תוכלו לקבל שבת מוקדם בשבילו אין לכם מושג כמה כל חיזוק ותפילה שלכם עוזרת לו, ואנחנו רואים זאת במוחש,
הפעם נשמח אם תירשמו ישירות בהצטרפות איזה ספר או יום תוכלו להגיד למייל :<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>, ונשמח מאד אם תוכלו לארגן בסביבתכם ספרי תהילים, ולהודיע למייל זה....
הוא זקוק להמון תפילות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ושוב אנו רוצים להודות במילים אחדות על הנשיאת בעול איתנו בזמן זה,
ישלם לך הקב''ה בבריאות ואושר כל הימים, תודה רבה רבה!!!!!!!!!!!
  • 805
  • בעזרת ה' יתברך.

קיבלתי קישור לכתבה מדהימה...
    ברוך ה' לא מזדמן לי לגלוש לשם- אבל את הקישור שקיבלתי ל"מעריב" הפעם לדעתי שווה וראוי לפרסם...

חרד לשנאת היהודים.

פאבל ברומסון גדל בורשה כנוצרי קתולי, גלוח ראש וניאו נאצי.

עוד בהיותו נער צעיר, נהג להסתובב יחד עם חבריו בעיר הבירה הפולנית ולהתנכל לבני מיעוטים - יהודים, ערבים, שחורים ועוד.
    באחת הפעמים, הוא מספר, עלה יחד עם חבריו לרכבת לעיירה אושוויצ'ים, שם נמצא מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו, וכאשר הגיעו למחנה החלו להשחית חלק ממנו תוך שהם מטיחים בעובדי המקום עלבונות קשים. לחלק מהמבקרים והעובדים במחנה הם אף צעקו כי "רצח העם היה צריך להיות גדול יותר". השנאה של ברומסון כלפי היהודים לא ידעה גבולות. הוא האשים אותם במצבה הכלכלי הגרוע של פולין ובכל תחלואי המדינה.

הכל השתנה לפני 14 שנים.

פאבל ברומסון הצעיר, אז בן 22, עמד להתחתן עם אלכסנדרה, חברתו מזה מספר שנים. רק ביום החתונה העזה הכלה המיועדת לספר לבעלה לעתיד כי הוא בעצם עומד להתחתן עם בחורה יהודיה והתוודתה בפניו על שורשיה היהודיים.
    תגובתו של ברומסון לא איחרה לבוא. "אמרתי לחמותי לעתיד כי כמו שישנם אנשים שמחזיקים בחיית מחמד כמו כלב, דג או ציפורים, אני אחזיק ביהודיה".

באחד הימים, זמן קצר לאחר נישואיהם, החליטה אשתו של ברומסון לבקר במכון להיסטוריה יהודית בורשה על מנת ללמוד על אילן היוחסין היהודי שלה. במהלך החיפושים בין הניירות המשפחתיים שלה היא החליטה להציץ גם בניירות המתעדים את אילן היוחסין של בעלה. אז, לתדהמתה, היא הבחינה כי סבו וסבתו של ברומסון היו יהודים. מה שאומר כי גם בעלה, האנטישמי ושונא היהודים, הוא למעשה יהודי...
    "יום אחד אשתי הגיעה הביתה עם חיוך מוזר על הפנים" סיפר ברומסון. "היא החזיקה בידיה ערימת מסמכים וסיפרה לי כי גילתה שאני למעשה יהודי".
    ברומסון ההמום מיהר להתייצב מול הוריו ודרש לדעת את האמת. בחשש גדול הם סיפרו לבנם כי הדבר אכן נכון, והוא עצמו יהודי.
    "חשבתי שהחיים שלי גמורים. עם הדיעות הקדומות שהיו לי אז, זה היה אסון עבורי" תיאר ברומסון את תחושותיו לאחר הגילוי הדרמטי ששינה לחלוטין, כפי שתקראו מיד, את חייו.

לאחר ש"התאושש" מהבשורה המרה, ערך ברומסון שיחה נוספת עם הוריו שבה סיפרו לו כי כמו משפחות רבות בפולין של אחרי מלחמת העולם השנייה והשואה, הם ביקשו להסתיר ממנו את זהותו האמיתית על מנת להגן עליו.

ברומסון ההמום החל אט אט להשלים עם הידיעה שהוא יהודי, ולאחר תקופה מסויימת גם החל לחקור ולהתעניין באותה דת שרק לפני מספר חודשים היתה שנואת נפשו. הוא אפילו ניגש לבית הכנסת בורשה ושם דיבר ארוכות עם הרב המקומי על הדת, על היהדות, על המנהגים והחגים היהודיים ועוד. "אשתי עודדה אותי ללכת לבית הכנסת מדי ערב שבת. לאחר תקופה מסויימת של אי נוחות הרגשתי שאני ממש רוצה להיות שם. הרב שאל אותי "נו, זה כל כך רע להיות יהודי?". חשבתי על זה והגעתי למסקנה שהרבה יותר טוב לפתוח ספר וללמוד יהדות. כעת אני מבין שאם לא הייתי לומד על יהדותי, הייתי עדיין מבזבז את זמני על דברים בטלים".

באחד מביקוריו של ברומסון בבית הכנסת של ורשה, הוא פגש יהודי חסידי, שסיפר לו כי הוא ניצול אושוויץ. לאחר שיחה ארוכה שניהלו השניים הרגיש ברומסון כי הוא מוכן לעשות את הצעד שהיה נראה לו עד אז כבלתי נתפס. לאחר חודשים ארוכים של מחקר ולמידה על היהדות, החליט ברומסון לחזור אל חיקה של היהדות, ואף יותר מכך - לחזור בתשובה ולהפוך ליהודי חסידי.

מאז, כאשר נשאל ברומסון על מעשיו כנער צעיר, גלוח ראש וניאו נאצי, הוא מבקש תמיד "אנא אל תשאלו אותי, אני מנסה לשכוח את החלק הזה של חיי אבל עדיין לא יכול".

פולין, מספר ברומסון, השתנה לחלוטין בעשרים השנים האחרונות. הרבה מאוד יהודים גילו את דתם שהוסתרה מהם שנים ארוכות וחזרו לחיקה של היהדות. הוא עצמו, כך הוא מספר, דווקא מרגיש בנוח לצעוד ברחבי ורשה עם הזקן הארוך וכובעו השחור, אם כי הוא עדיין מבחין במבטים שנזרקים לעברו ברחוב מדי פעם מאותם אלו שעדיין לא רגילים למראה הלא ממש שגרתי של יהודי חרדי צועד לצידם.
    וכך, אם תסתובבו בעיר הבירה הפולנית ותבחינו באדם יהודי חרדי, חבוש חליפה וכובע שחורים ובעל זקן ארוך, יתכן מאוד כי זהו פאבל ברומסון, ניאו נאצי לשעבר ויהודי גאה ואדוק כיום.
    0 תגובות
    צפה בקובץ המצורף 125100פינת אוכל בצבע לבן חדשה מנגר פרטי מעץ מלא+ 4 כיסאות עור יפיפיות ונוחות.
    נמכר עקב מעבר דירה...היה בשימוש אצל זוג צעיר..בקיצור חדש כחודשים בשימוש.
    פינת אוכל חדשה ללא שריטה....
    כל הקודם זוכה...
    פרטים באישי או במייל שבחתימה...
    מי שרוצה תמונות ברורות וקרובות אשלח לו במייל אני לא מצליחה לעלות לכאן.
    המידות אורך 150 רוחב 90 ונפתח עוד 80.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה