Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
  • 713
  • זהו.

התרוצצנו, התפוצצנו, כעסנו, התבלגנו, פירקנו והרכבנו, איבדנו ידיים ורגליים ומצאנו אותם בחזרה. עכשיו יצאנו כולנו (פחות ויותר) מהמטבח. ניצחנו את החמץ והגיע הזמן להתחיל להפיק מטעמים בטעם של פעם בשנה.

בינתיים יש לנו ספירת מלאי בראש. חבל שכעסתי אתמול על מנדי. דיברתי מידי חריף לנחמי. והתגובה לשאלה שבעלי שאל אותי, חרגה מכל פרופורציה. הידיים עובדות, והמחשבות מלקות אותנו. אהר'לה לא אכל שום דבר מהבוקר. התינוק מורעב כנראה, אחרת, למה הוא בוכה כל הצהריים? ויש גם מחשבות אהובות מסוג נוסף: רק את אילה הזמינו לחג הראשון. אותי אף פעם לא מזמינים. אני לא מספיק אהובה / מוכשרת / מוצלחת / סבלנית / מחנכת / אמא טובה. אני כישלון מהלך.

לכולנו, אני רוצה להקדיש שיר, אותו כתב המשורר Everard Jack Appleton בשנת 1912.

השיר בתרגום חופשי ע"י אלכס זיו:

האחד

הכרתי את פניו ברגע שהוא חלף לידי

מנצח, בתוך ההמון הרגיל והפשוט

נגעתי בזרועו, הוא חייך אלי

הוא היה האיש שפעם התכוונתי להיות!

היכן שנכשלתי, הוא ניצח והשיג מהחיים הצלחה

היכן שמעדתי, הוא עמד עם רגליים בטוחות

עמדנו שנינו מול העולם

הוא גילה שהחיים טובים

ואני טעמתי את הטעם המר שבכוס

עברתי בדרך המוצלת שלאורכה הכישלון עובר!

איך שראיתי אותו, שמחה באה לליבי

הוא היה האיש שפעם התכוונתי להיות!

לא דיברנו. אך בעיניים מלאות התבונה שלו

ראיתי את הרוח שדחפה אותו קדימה

האומץ שהיה לו להמשיך להילחם.

חשבתי "האם גם לי היה פעם אומץ כזה?"

"האם זה יכול להיעלם?"

הוא הרגיש את השאלה שלא נשאלה

וענה לי בבטחה "לא"

מאוחר מידי מכדי לנצח?

מאוחר מידי מלהשתנות?

לא! כי הוא האיש שאני עומד להיות!!

אז קדימה, נשים יקרות. תפסו את הרגע. היו עכשיו מה שאתן רוצות ויודעות להיות: נדיבות, חומלות, אוהבות, רכות, משתפות ומשתתפות, נותנות ומעניקות. טפחו לעצמכן על השכם על שלושת הימים האחרונים שלפני החג שהצלחנו להיות מקסימות ונהדרות כל כך לעצמנו ולכל הסביבה!!
    0 תגובות
    השעות הקרובות הן גורליות ביותר עבור האסיר העסקן החרדי ר' שלום מרדכי בן רבקה רובשקין בדקות אלה דן בית המשפט העליון בערעור שהגישו סניגוריו של רובשקין על מעצרו ושפיטתו של מרשם ל-27 שנות מאסר בפועל, וכל זאת לשווא על לא עוול בכפו.

אנא עצרו שנייה ותגידו לפחות פרק תהילים לזכותו:

שלום מרדכי בן רבקה רובשקין

קמב [א] מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה. [ב] קוֹלִי אֶל ד' אֶזְעָק קוֹלִי אֶל ד' אֶתְחַנָּן. [ג] אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד. [ד] בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי. [ה] הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי. [ו] זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ ד' אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים. [ז] הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי. [ח] הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי.​
    הדרכה והכנה פרקטית מעולה לעריכת ליל הסדר, מהרב שלמה לוינשטיין.
    http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12753
    הקשבתי לזה עכשיו, ויש בהרצאה המאד מרתקת הרבה מאד ידיעות נחוצות וחשובות, שהיו חדשות לי למרות שחשבתי שאני יודע הכל.
    כל זה פלוס עצות טכניות פרקטיות, והכל משולב בתיאורים וסיפורים ובהומור. לדעתי חובה לכל מי שמתכוון לערוך סדר, בפרט עם ילדים.
    אמור להיות פתוח בנתיב, (תלוי באיזה מסלול) אם לא אז אפשר לבקש.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה