Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
מי שראה באשכול הזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=29629
ביקשנו להתפלל על ילד בן 5 שנים, בן יחיד שנולד לאחר שנות ציפייה, ביום בהיר התלונן על כאב ראש והתמוטט בעקבות התפוצצות של עורק במוח, רחמנא ליצלן.

הזעיקו אותי באותו יום (לא הייתי בעיר - אז כשחזרתי ב-1 בלילה) להכין בדחיפות ברכת "אשר יצר" לרפואתו (מופיע בקישור) לפני שיהיה מאוחר.
אך לצערנו הרב הילד החזיר היום את נשמתו לבוראה ו-10,000 עותקים של הברכה כבר הודפסו ולא הספיקו לחלקם.

לכן המשפחה ביקשה להדפיס 10,000 מדבקות שיכסו על ה"לרפואת" וכו' ויוחלפו בטקסט של "לעילוי נשמת". הם מעוניינים לחלק את הברכה בשבעה.
מי שיכול לתת הצעת מחיר ולהדפיס במהירות האפשרית - יבוא על שכרו!

אם הנכם מעונינים לומר תהילים, לימוד וכו' לעילוי נשמת הילד:
רפאל שמעון חנניה בן שפרה
ת.נ.צ.ב.ה.

ושלא נדע צער.
תודה רבה!
זה אולי נשמע הזוי במקצת, אבל עברנו את זה. חשוב לי שתשתפו אותי מנסיונכם כדי שאחכים.

טכנאי של חברת הגז התקשר שעל פי חוק אנו מחוייבים בבדיקת מערכת הגז אחת לחמש שנים. כשהגיע, מצא את כל החסרונות שעלו בדעתו באותו רגע; "הגז עומד באויר" (אלא מה? מאז ששיפצו את הדירה הוא עומד באותו מקום, ומעולם עוד לא נפל משם. באויר? מעניין שרצפת בטון קרויה אויר. אדע מהיום). "צריך להעביר את ברז הגז נמוך יותר מגובה הלהבות בגז, ורצוי בדופן הארון, כך בחוץ, שיהיה נח" (נו נו, מתחת ידיהם של הילדים, פרצה קוראת לגנב, סופר בטיחותי). "לחזק צינור לקיר" (נכון, זה עומד באויר, אבל מה נזכרת עכשיו? שנורר שכמוך!), וחשוב לציין שהוא ראה את כל החסרונות בבלוני הגז דרך הכביסה שהסתירה לו. (ועל זה נאמר שעיניו צופיות...).

בסוף הביקור הוא לא התבייש לדרוש 45 ש"ח, כשאת מסקנותיו הוא רשם על גבי דף מחברת מזדמנת שתלש באותו רגע, ולא על דף רשמי של החברה. (כן, ואחרי שהקפיד להדגיש באזננו את המחירים שלהם, ו'כמובן שתוכלו להזמין בעל מקצוע'. מה, הוא לא?, כן, וכמובן שכשתזמינו אצלנו גז, תקבלו החזר על 45 הש"ח ששילמתם, מה שבטוח אצלי בכיס, בטוח).

אני תוהה; מה זה אמור להביע? אכן יש חוק כזה שמחייב בדיקה אחת ל5 שנים? ואם כן, מותר לי להזמין את מי שאני רוצה, אין לשום חברה זכות לכפות את עצמו עלי, לא?

בררנו על חשבון מי אמור לבוא תיקון של הצמדת צינור הגז, החלפת הוסת, ושינוי נקודת הגז בתוך הבית. הבנו שעלות השינויים בתוך הבית זה על חשבוננו, הוסת- על חשבון החברה, והצמדת הצינור- לא קיבלנו תשובה ברורה.

אתם יודעים איפה אפשר לברר את העניין הזה חוקית? אשמח לכל הפניה של אתר מידע בנושא.

ובכן: החלפת וסת גז- זה דבר השייך לחברה המספקת גז? ואם החברה רוצה להתחמק ממחויבותה, למי פונים בתלונה?

מה יש לכם לומר על זה? תודה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה