Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אולי תוכלו לעזור כל אחד מהאזור שלו?
טלפון או מייל או מה שיש.

זה מה שיש לי בינתיים

מפתח העיר בני ברק
אתר
03-6748888
maft#maft.co.il

קשר כשר בני ברק
אתר
2kesherאין לכתוב כתובת מייל

המדריך החרדי
ירושלים בית שמש
אתר
02-5350500 office#mhb.co.il

תל ציון - e029709443אין לכתוב כתובת מייל

אשדוד - עוצמה
אתר
otzmamokedאין לכתוב כתובת מייל

מודיעין עילית - קווים
אתר
08-9741222
  • kavvim#kavvim.net
אחיסמך - מקור מוסמך
אתר
office#makor-moosmach.co.il

גבעת זאב קשר בגבעה
קישור
KESHER651אין לכתוב כתובת מייל
חייבת לשתף בעקבות השמצות לגבי פקחים באוטובוסים, סליחה על החפירה אבל זה כ''כ חימם את הלב.

אתמול עליתי על אוטובוס של מטרופולין, עמד שם פקח כמעט לאורך כל הנסיעה שלי,
ועלה ילד אחד עם 2 שלוקים ביד, ניסה להתחמק ולשבת בלי לשלם תוך כדי שהוא מסתכל על הפקח בעיניים מפוחדות.. הפקח פנה אליו ושאל אותו 'אתה רוצה שאני יעביר בשבילך את הרב קו'? הילד ענה שאין לו רב קו. הפקח השיב לו 'לא נורא, אל תפחד, אבל נסיעה הבאה תזכור לשלם כי זה גזל!, עכשיו לך לשבת'.

אחרי כמה ד'ק עלה ילד נוסף מקדימה והתקרב אלינו לדלת האחורית, הילד התכוון לשבת ואז קלט את הפקח, הוציא את הרב קו והסתכל בהלם על הפקח, הפקח פנה אליו ואמר לו 'אתה לא צריך לשלם רק כשאתה רואה אותי' והילד עדיין בהלם לא עונה. הפקח שאל אותו אם יש לו כסף ברב קו, פה כבר רציתי להתערב ולשלם על הילד אבל אז הפקח אמר לו 'לך לשבת ותזכור לשלם פעם הבאה צדיק, כי זה גזל'. וחייך לו.

אזז כןןןן. הלם. לא כל הפקחים מתנכלים וצועקים, נכון שיש המון כאלה, אבל יש גם נחמדים.
תודה.
  • 135
  • וזה לא כותב להם "הדחיסה נכשלה"?

בהמשך לאשכול הזה:
    כעורכת וידאו, רציתי לרכוש 3 פונטים חדשניים בעברית,
    בדר"כ הפונטים החינמיים הם מיושנים ולא רלוונטים לעבודות היום.
    רוב הפונטים הרלוונטים הסדר הגודל שלהם במחיר הוא כ-350 שח למשקל (1400 לפונט מלא),
    זאת אומרת אם אני לוקחת סה"כ 3 פונטים בארבעת המשקלים, יוצא לי מעל 4,000 ש"ח
    מי מהמומחים כאן יסביר לי את ההצדקה למחיר כזה.
    הרי המוצר נמצא וכל מי רוצה קונה אותו, זה לא שיצרו פונט עבורי,
    כשאני מבקשת הדמיה או סרט מבעל מקצוע והוא לוקח לי מחיר כזה זה מובן -
    אבל אם הוא היה עובד חד פעמי על עבודה, גם אפילו אם היא לוקחת לו חודש, ואז הוא מוכר את אותה עבודה לאינספור אנשים, מה ההגיון לגבות מכל אחד סכום כזה, כמה הוא רוצה להרוויח על עיצוב פונט בודד, 400,000 ש"ח? איפה אני מפספסת משהו?
    במחילה מכל המעצבים נשמע לי חזירות ואפילו ניצול לדרוש אלפי שקלים על 2 פונטים.
    ועוד נקודה, באנגלית יש אינספור, ממש אינספור פונטים מודרניים ועיצוביים בחינם או בסכומים סמליים (עכשיו בבלאק פריידי ניתן למצוא במחיר של דולר אחד..) האם מגיע לנו עונש שנולדנו ישראלים ושפת העבודה שלנו היא בעברית?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה